woensdag, 13 augustus 2014

Haarscheidingen

Geschreven door 
Haarscheidingen Haarscheidingen

Haarscheidingen, een scheiding in het haar, zijn er in verschillende soorten. Een scheiding in het haar kan voor een hele andere uitstraling zorgen, bijvoorbeeld een iets meer glamourachtige look of juist wat strakker of nonchalanter. Ook kun je met de verschillende haarscheidingen inspelen op de gezichtsvorm. Voorbeeld: Heb je een hoog voorhoofd, dan is het mooier om een zijscheiding te maken dan een middenscheiding. Door een zijscheiding creëer je een lok die een deel van het (hoge) voorhoofd weer bedekt. Een haarscheiding kan er ook voor zorgen dat de uitgroei (van de haarkleuring) iets wordt verdoezeld, waardoor het minder opvalt. Er zijn dus verschillende mogelijkheden hoe je een haarscheiding maakt én waarvoor je een haarscheiding kan maken.

In dit artikel laat ik een aantal verschillende haarscheidingen zien die ik op mijn eigen haar heb toegepast. Je kan hierbij gemakkelijk de verschillende stylen zien en wat iedere haarscheiding doet met de gezichtsvorm. Ook kun je goed zien welke haarscheiding het meest geschikt is bij een uitgroei ;-)

Verschillende haarscheidingen

De Middenscheiding

middenscheiding 2middenscheiding

Bij een middenscheiding, de naam zegt het al, zit de haarscheiding in het midden. Deze scheiding is eigenlijk altijd wel populair. Het is bij zo'n kapsel mooi als je de punten net iets naar buiten föhnt, dan blijven de zijkanten wat beter op z'n plek zitten.

Geen haarscheiding

geen scheiding 2geen scheiding

Geen scheiding in het haar, maar meer een pony! Dit is natuurlijk niet echt een scheiding, maar ik wilde de pony niet achterwege latenin dit artikel. Zoals je ziet is mijn voorpartij veel te lang voor een pony, maar als het haar net tot over de wenkbrauwen valt is het perfect.

Vage zijscheiding

vage scheidingvage scheiding 2

Bij een vage zijscheiding creëer je een brede lok naar opzij. Je maakt wel een scheiding, maar dan erg laag naar opzij. Omdat de scheiding vrij laag zit valt het haar van de lok iets terug, waardoor de scheiding wat meer vervaagd. Deze scheiding is ook zeer geschikt bij een uitgroei in het haar!

De zijscheiding

De zijscheiding is er eigenlijk in verschillende varianten. Je kunt een rechte scheiding maken, schuin naar beneden of schuin naar boven.

Rechte zijscheiding

zijscheidingzijscheiding 2

De rechte zijscheiding is het simpelste, hij zit aan de zijkant en loopt van voorhoofd tot kruin recht toe recht aan.

Zijscheiding schuin naar beneden

zijscheiding schuin naar benedenzijscheiding schuin naar beneden 2

De zijscheiding schuin naar beneden loopt vanaf het voorhoofd licht schuin naar beneden.

Zijscheiding schuin naar boven

zijscheiding schuin naar boven 2zijscheiding schuin naar boven

De zijscheiding schuin naar boven loopt vanaf het voorhoofd licht schuin naar boven richting het midden van de kruin.

De zigzag scheiding

zig zag scheiding 2zig zag scheiding

De zigzag scheiding is een leuke variant die je eigenlijk op alle haarscheidingen kan toepassen. Met een puntkam kun je het gemakkelijkst de zigzag trekken. Deze haarscheiding geeft een speels effect. Én het verdoezelt de uitgroei wat meer!!

Het dragen van een haarscheiding wordt natuurlijk wel heel erg bepaald of je wel of geen weerborstel(s) aan de voorkant van de haarinplant hebt zitten. Heb je een mooie weerborstel? Dan kan deze wel in toom worden gehouden door hem heel sterk de juiste richting in te föhnen, helaas is dit om bij jezelf te doen niet altijd gemakkelijk.

Vaak merk je aan het haar ook wel of het makkelijker naar links of naar rechts valt. Bij mij valt mijn lok liever naar rechts, dus ik ga hem dan ook niet de andere kant op doen. Het valt gewoon beter de kant op van je natuurlijke haarvalling.

Haar producten

Leuk haar weetje

Je haarscheiding valt vaak (niet altijd) de kant op die voor jezelf het gemakkelijkst is om te doen. Dus, ben je rechtshandig valt hij bij 9 van de 10 mensen naar rechts en bij linkshandige naar links :-)

Zelf draag ik vaak de zijscheiding die schuin naar beneden loopt, maar ik moet zeggen dat ik de vage zijscheiding eigenlijk ook wel weer heel leuk vind staan!

In welke haarscheiding draag jij je haar meestal?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  • Plaatsen waar ik ben geweest

    +
    -
    X