zaterdag, 23 september 2017

Wenkbrauwen bijtekenen | Hoe doe je dat?

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(12 stemmen)
Wenkbrauwen bijtekenen! Wenkbrauwen bijtekenen!

Wenkbrauwen zijn één van de belangrijkste punten in het gezicht die zorgen voor de juiste uitstraling, dus is het handig om te weten hoe je het beste je wenkbrauwen kunt bijtekenen.

Maar hoe doe je dat, je wenkbrauwen bijtekenen?

In dit artikel laat ik je door middel van een tutorial zien hoe ik zelf mijn wenkbrauwen bijteken, laat ik zien welke producten ik zelf altijd gebruik én geef ik je de richtlijnen me voor de juiste wenkbrauwvorm.


Wenkbrauwen

De wenkbrauwen zijn, zoals ik al eerder vertelde, één van de belangrijkste punten in het gezicht. Als je goed om je heen kijkt zul je ook zien dat de wenkbrauwen bij iedereen weer anders zijn. De één is gezegend met een volle donkere haargroei, terwijl bij de ander de wenkbrauwen nauwelijks zichtbaar zijn vanwege de lichte kleur. Daarnaast zul je ook merken dat bijna niemand twee identieke wenkbrauwen heeft. Yep, niemand is symmetrisch! Dat is helemaal niet erg hoor! Maar wil je iets meer symmetrie in het gezicht, dan kun je met make-up een hoop verdoezelen.

Zo ook bij de wenkbrauwen. Ten eerste is het belangrijk om te weten wat nou een mooie vorm is voor de wenkbrauw. Wellicht zullen er hier en daar wat wenkbrauwhaartjes geëpileerd moeten worden óf zul je juist bepaalde stukjes van de wenkbrauw iets bij moeten tekenen. Dit is bij iedereen weer anders, want niemand heeft exact dezelfde wenkbrauwen.

Daarnaast speelt de kleur van de wenkbrauw ook mee. Je zou denken dat deze in dezelfde kleur als het hoofdhaar moet zijn, maar dat gaat niet altijd op vind ik. Zeker niet nu in principe alle kleuren van de regenboog mogelijk zijn om in ons haar aan te brengen ;-). Met een matte bruine tint zit je altijd goed, de kleurhoogte hangt dan een beetje af van je haarkleur en huidskleur. Om een voorbeeld te noemen: Iemand met blond haar zou het beste de wenkbrauwen in een lichtere bruine kleur kunnen bijtekenen dan iemand met donkerbruin haar.


Wenkbrauwen bijtekenen | Welke vorm?

Tegenwoordig zie je soms hele bijzondere wenkbrauw vormen voorbij komen op internet, zoals bijvoorbeeld de golvende boogjes trend. Wil je liever niet met al die, soms toch wel vreemde, wenkbrauwen trends meedoen? Dan zijn er een paar richtlijnen die je het kunt volgen om bij jouw zelf de juiste wenkbrauw te creëren.

In het filmpje hieronder laat ik aan je zien hoe ik zelf altijd mijn eigen wenkbrauwen bijteken. Ik laat aan je zien welk product ik meestal gebruik én ik geef je tips en tricks hoe je de juiste vorm kunt bepalen. Kijk je hieronder mee?


Wenkbrauw Producten

Zoals je in het filmpje hebt kunnen zien gebruik ik zelf altijd graag een matte kleur bruine oogschaduw uit het Naked Basics Palette van Urban Decay. Natuurlijk zijn er veel meer soorten wenkbrauw producten die je kunt gebruiken. Hieronder heb ik een aantal geschikte wenkbrauw producten voor je op een rij gezet:

Wenkbrauwpoeder: Make-up Revolution Ultra Brow Fair to Medium

Wenkbrauwpotlood: Anastasia Brow Difiner

Wenkbrauwgel: Anastasia Dipbrow Pomade

 

De make-up kwasten die ik heb gebruikt zijn:

Wenkbrauwborstel: Boozybrush Lash & Brow

Boozybrush A16: soortgelijke kwast is de Boozybrush Angled Brow

 

Heb je wat extra hulp nodig bij de vorm van je wenkbrauw? Misschien is de W7 Brow Master Stencil Kit dan wel iets voor jou!


Wil je liever je wenkbrauwen verven, zodat je er een paar weken geen omkijken naar hebt? Bekijk dan de DIY Wenkbrauwen Verven!


Be Dazzled!!


#affiliatedisclaimer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  • Plaatsen waar ik ben geweest

    +
    -
    X