vrijdag, 20 september 2013

Houdbaarheid van make-up

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Houdbaarheid van make-up Houdbaarheid van make-up

Make-up kun je helaas niet eeuwig bewaren. Op make-up producten zit namelijk ook een bepaalde houdbaarheid. Het ene product is na het openen ervan maar een paar maanden houdbaar terwijl het andere een paar jaar houdbaar kan zijn.

 

Houdbaarheid make-up

Houdbaarheid make-up icoontjes

Dat is per product meestal heel gemakkelijk te zien. Op de meeste make-up producten zie je een soort icoontje op de verpakking staan, dit lijkt op een potje met een open dekseltje. Hier staat dan een cijfer in, bijvoorbeeld een 6 of 12 enz. Dat betekent (bijv. met een 6) dat het product na openen nog 6 maanden houdbaar is. Dit is een richtlijn, als het product nog goed werkt kun je het gewoon gebruiken. Ook kun je het bij bepaalde producten ruiken, voelen of gewoon zien als het te oud is geworden.

Houdbaarheid make up icoontje

Houdbaarheid make up icoontje potje

Een mascara bijvoorbeeld kan best wel gaan stinken, het wordt klonterig of de substantie wordt droog. Als één van deze dingen het geval is, kun je het beter weggooien.

Ook bij een lipgloss kan er een eigenaardig luchtje aan komen.

Oogschaduws en poeders kunnen heel hard worden. Dit kun je zien en je krijgt de oogschaduw niet meer gemakkelijk op je penseel of kwast.

De werking van het product wordt dus ook minder. Als dit het geval is, wordt het tijd om het weg te gooien en nieuwe make-up aan te schaffen. Ik raad ook aan om een make-up product niet meer te gebruiken als je bijvoorbeeld een oogontsteking hebt gehad. Je moet je voorstellen dat de bacteriën in/op je oogproducten blijven zitten.

 

Houdbaarheid per make-up product

Hieronder volgen een aantal richtlijnen voor de houdbaarheid van verschillende make-up producten. Deze kunnen natuurlijk per merk en kwaliteit iets van elkaar verschillen.

Foundation – 24 maanden

Poeder – 48 maanden

Camouflage – 24 maanden

Oogschaduw – 48 maanden

Mascara – 3 tot 6 maanden

Make-up potlood – regelmatig slijpen is belangrijk, na 3 jaar kun je deze het beste vernieuwen

Lipstick – 36 maanden

Lipgloss – 24 maanden

Nagellak – 48 maanden

 

Gooi jij je make-up snel weg als de voorgestelde houdbaarheid is verstreken?

 

Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  • Plaatsen waar ik ben geweest

    +
    -
    X