Print deze pagina
zaterdag, 31 januari 2015

Wat doet make-up? Oogschaduw

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(8 stemmen)
Wat doet make-up? Oogschaduw kleuren Wat doet make-up? Oogschaduw kleuren

Make-up, wat doet het eigenlijk allemaal?

Er zijn een heleboel dames die make-up gebruiken. Er zijn ook een heleboel dames die niet precies weten waarvoor een make-up product gebruikt wordt en wat het doet met de uitstraling van het gezicht.

Het is al even geleden dat het eerste artikel verscheen in de reeks; "Wat doet make-up?" Dat artikel kun je HIER terug vinden. Daarnaast zijn er in deze reeks van "Wat doet make-up?" ook de onderwerpen Mascara en Oogpotlood verschenen. In het artikel hieronder ga ik wat verder in op het gebruik van verschillende kleuren oogschaduw. Kijk je hieronder mee?

Oogschaduw

Met oogschaduw kun je je make-up look nog stralender maken óf juist naar beneden halen. Het is belangrijk dat je kleuren kiest die mooi staan bij de kleur van de ogen. Dit kan voor iedereen weer verschillend zijn, omdat er een paar soorten oogkleuren zijn. Ook is bijvoorbeeld een blauwe oogkleur bij de ene persoon weer anders dan bij de ander. Én in kleuren oogschaduw kan ook veel verschil zitten per kleur. Denk hier bijvoorbeeld aan een warme of een matte kleur, dit kan heel veel verschil uit maken.

Welke kleur oogschaduw kies je dan? Vaak wordt er voor een "veilige" oogschaduw kleur gekozen, denk hierbij aan bruintinten en lichte nude tinten. Maar hoe leuk is het om een gezellig kleurtje te gebruiken? Als we een oogschaduw kleur kiezen is het vaak blauw. Dat is nu juist een kleur die ik dan niet zo snel zou gebruiken.... Ik vind dat je met een blauwe oogschaduw snel de "stomp op je oog effect" krijgt. Een klein accent blauw verwerken in de ooglook kan dan weer wel heel erg mooi zijn. Op de foto's hieronder laat ik een aantal verschillende kleuren oogschaduw zien op mijn oog. Per kleur zal ik ook mijn mening geven. Je kan heel goed de verschillen zien wat de kleuren met het oog doen.

oogschaduw

Groene oogschaduw

Oogschaduw groen

De groene kleur oogschaduw laten we vaak links liggen. Als visagiste adviseer ik vaak om toch eens groen te proberen. En 9 van de 10 keer is de klant heel erg enthousiast over het resultaat! Groene oogschaduw staat altijd heel verfrissend. Deze kleur staat bij alle oogkleuren mooi.

Paarse oogschaduw

oogschaduw paars

Paars is persoonlijk mijn favoriete oogschaduw kleur. Deze kleur staat heel erg mooi bij blauwe en grijze oogkleuren. Het is wat gedurfder om deze kleur te dragen. Met deze kleur springt je oog er wat meer uit en wordt de oogopslag wat krachtiger.

Blauwe oogschaduw

oogschaduw blauw

Hier hebben we de "stomp op je oog" kleur ;-). Blauw kan heel mooi zijn, alleen zou ik dan eerder een aqua of turquoise blauw pakken. Heb je blauwkleurige ogen, dan liever geen blauwe oogschaduw gebruiken. Bij bruine ogen past blauw beter. Combineer het blauw met een donkere tint en eventueel met een roze accent.

Roze oogschaduw

oogschaduw roze

Roze oogschaduw is er ook in vele tinten. Op de foto hierboven heb ik een felle kleur roze gebruikt. Normaal gesproken zou ik deze tint niet op het gehele ooglid aanbrengen, maar eerder als een verfrissend accent in de ooglook. Maak je een hele ooglook met de kleur roze, dan is het suikerspin gehalte op je oog erg hoog! Een roze accent kan bij alle oogkleuren. Ook met een roze accent kan je de ogen wat meer laten poppen.

Oranje oogschaduw

oogschaduw oranje

Oranje oogschaduw is leuk om even te laten zien, maar voor een spetterende ooglook zou ik deze toch echt links laten liggen.... Het is wel een toffe oogschaduw kleur voor tijdens het EK of WK én met Koningsdag :-). Zoals je kan zien maakt deze kleur de oogopslag wat hard.

Gele oogschaduw

oogschaduw geel

Geel.......Nee, zou ik niet doen. Je kan op de foto hierboven zien dat het een beetje nietszeggend wordt met gele oogschaduw. Wel leuk voor een thema feestje bijvoorbeeld!

Bruine oogschaduw

oogschaduw bruin

Bruin kan heel erg mooi staan, maar het kan je make-up look ook naar beneden halen. Op de foto hierboven heb ik een matte bruintint gebruikt. Bij blauw en grijs kleurige ogen geeft dit snel een vermoeiend effect. Bij bruine en groene ogen kan dit wel heel mooi staan, maar ook bij deze oogkleuren is het oppassen dat het niet te somber wordt.

Op de foto hieronder heb ik een warme bruintint opgebracht. Je kan zien dat het oog meer straalt dan het oog met de matte bruintint. Kies je voor de "veilige" bruine oogschaduw, zorg er dan voor dat je altijd minimaal 1 warme bruintint gebruikt. Denk hierbij aan bronstinten.

Warme bruintint oogschaduw

oogschaduw brons

Zwarte oogschaduw

oogschaduw zwart

Zwart kun je in iedere ooglook gebruiken als lijntje om het oog om de ooglook wat krachtiger te maken. Gebruik je zwarte oogschaduw over het gehele ooglid, dan creëer je de smokey eyes. Dit is leuk voor een feestje, voor overdag is het vrij heftig. Bij donkere oogkleuren staat dit vaak wat mooier dan bij blauwe ogen. Het scheelt ook of je een donkere haarkleur hebt of juist blond. Persoonlijk draag ik nooit een zwarte smokey eyes. Bij mij ziet het er een beetje uit alsof ik in donkere tijden leef ;-). (blond haar en blauwe ogen)

Natuurlijk zijn er nog veel meer verschillende oogschaduw kleuren dan wat ik hierboven heb laten zien. Ook per kleur zijn er heel veel verschillende nuances, van matte, warme tot ijzige tinten.

De belangrijkste oogschaduw tips

  • Pas op met blauwe oogschaduw!!
  • Gebruik bij een bruine ooglook ook een warme tint zodat je geen vermoeide uitstraling creëert.
  • Groen staat verfrissend.
  • Paars laat de ogen knallen!
  • En vergeet de lichte oogschaduw kleur (highlighter) onder de wenkbrauw niet.

Welke oogschaduw kleuren gebruik jij altijd?

Be Dazzled!!

Nieuwste van Tessa Grootscholten

Gerelateerde items (op tag)