donderdag, 08 december 2016

10 Leuke steden met Oud & Nieuw

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(16 stemmen)
Leuke steden met Oud & Nieuw - Sydney Leuke steden met Oud & Nieuw - Sydney

Er zijn heel veel leuke steden in de wereld waar je heel goed Oud & Nieuw kunt vieren en een spectaculaire vuurwerkshow kunt bewonderen. Natuurlijk is het ook leuk om Oud & Nieuw gezellig thuis te vieren met vrienden of familie en na twaalven je pakketje siervuurwerk af gaat steken, maar wie meer spektakel wil zien zijn er een aantal toffe steden waar je tijdens Oud & Nieuw kunt verblijven.

In dit artikel heb ik ter inspiratie 10 leuke steden voor je op een rij gezet waar je heel goed Oud & Nieuw zou kunnen vieren. Lees je mee?


10 x leuke steden met Oud & Nieuw

Zelf hebben wij Oud & Nieuw ook een aantal keer in een grote stad gevierd. Met honderden/duizenden mensen tel je af naar middernacht en luidt je het nieuwe jaar in om vervolgens naar een spectaculaire vuurwerkshow te kijken (tenzij er een hoog gebouw voor staat, maar daar kom ik later op terug ;-)).

Hieronder 10 toffe steden om het nieuwe jaar in te luiden:


Londen
Oud & Nieuw in Londen vieren staat zeker nog op mijn wishlist. Hoewel ik al meerdere keren in Londen ben geweest, heb ik hier nog niet eerder Oud & Nieuw gevierd. Het lijkt me een bijzonder mooi vuurwerkspektakel wat zich boven de rivier de Theems afspeelt. Londen staat niet voor niets in de top 3 van beste Oud & Nieuw vuurwerkshows ter wereld!

Sydney
Naast Londen staat ook Sydney in de top 3 van beste vuurwerkshows ter wereld tijdens Oud & Nieuw. Om "even" naar Sydney te gaan met Oud & Nieuw is misschien een beetje te overdreven, maar als je tijdens je rondreis in Australië de jaarwisseling mee gaat maken, luid het nieuwe jaar dan in in Sydney!

Hong Kong
Hong Kong is één van mijn favoriete steden! 2016 hebben wij ingeluid in deze bijzondere stad. De spectaculaire vuurwerkshow in Hong Kong speelt zich af bij de Victoria Harbour met de skyline van Hong Kong op de achtergrond. Wil je daadwerkelijk de vuurwerkshow ook live zien, tja, dan moet je iets eerder een plekje weten te bemachtigen op oudejaarsdag. Met een paar uur van tevoren dachten wij op tijd te zijn, maar helaas. In principe stonden we op zo'n 500 meter afstand van spektakel vandaan (met nog een paar duizend mensen), alleen niemand van ons heeft iets kunnen zien vanwege die hoge gebouwen die ervoor stonden ;-). Later via Youtube het vuurwerk maar even teruggekeken. Hahahaha!Al met al was het toch een mooie en bijzondere avond!

New York
Aftellen op Times Square en daarna feesten tot in de vroege uurtjes in New York? Yes, dat lijkt me wel wat! In spanning afwachten tot de New Years Eve Ball naar beneden zakt om vervolgens een spetterende lichtshow te bewonderen. Staat zeker op mijn Oud & Nieuw bucketlist!

Rome
Rome is prachtig en zeker een aanrader om tijdens de feestdagen te bezoeken. Bij het Colosseum met duizenden mensen aftellen naar het nieuwe jaar om vervolgens een prachtige vuurwerkshow te bewonderen. In Rome hebben wij het jaar 2015 ingeluid :-).

Berlijn
De belangrijkste count down in Berlijn vindt de count down plaats bij de Brandenburger Tor gevolgd door een spectaculaire vuurwerkshow. Daarna worden er door de hele stad toffe feesten georganiseerd. Een prima begin voor het nieuwe jaar!

Rotterdam
Wie een spectaculaire vuurwerkshow in Nederland mee wil maken moet zeker een keer de jaarwisseling in Rotterdam vieren! Vanaf de Erasmusbrug wordt het mooiste vuurwerk de lucht in geknald. Super gaaf om een keer mee te maken! Zelf hebben wij het jaar 2010 in Rotterdam ingeluid.

Barcelona
In Barcelona wordt tijdens de jaarwisseling geen georganiseerde vuurwerkshow gehouden. Op oudejaarsavond wordt er eerst uitgebreid gedineerd. Om 00.00 uur worden er volgens traditie druiven gegeten. Daarna zijn er door de hele stad kleinere straatfeestjes en worden er in vele clubs feesten georganiseerd om tot in de vroege uurtjes te feesten.

Dubai
Dubai zou Dubai niet zijn als ze tijdens Oud & Nieuw niet proberen om de grootste en spectaculairste vuurwerkshow neer te zetten. Dit jaar wordt niet 1, niet 2, maar 3 vuurwerkshow gegeven die niet tegelijk beginnen, maar elkaar opvolgen! Voor de grootste vuurwerkshow moet je bij de Burj Khalifa zijn die om klokslag 00.00 uur begint. Zelf ben ik 1 keer eerder in Dubai geweest tijdens een stopover van 22 uur. Precies genoeg tijd om de stad een beetje te leren kennen. Ik denk dat ik zeker een keer voor de jaarwisseling naar Dubai terug zal gaan.

Parijs
Parijs blijft een aanrader om een keer een bezoek aan te brengen. Maar wat dacht je ervan om Parijs tijdens de jaarwisseling te bezoeken? In het centrum wordt geen vuurwerk afgestoken, wel zullen er duizenden lichtjes flikkeren op de Eiffeltoren! Voor de vuurwerkshow moet je in Disneyland Parijs zijn!! Hoe leuk is het om Oud & Nieuw een keer in Disneyland te vieren? Een sprookje toch?


Heb je zin gekregen om in één van deze steden het nieuwe jaar in te luiden? Op momondo.nl kun je heel gemakkelijk goedkope vliegtickets en hotels boeken.


Waar vier jij Oud & Nieuw?


Be Dazzled!!

 

Foto credits 

#affiliatediscaimer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  • Plaatsen waar ik ben geweest

    +
    -
    X