vrijdag, 18 maart 2016

Beauty Producten Opruimen - Project Organize #3

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(13 stemmen)
Beauty Stash Opruimen - Project Organize Part 3! Beauty Stash Opruimen - Project Organize Part 3!

Hoe blij wordt je van een mooi opgeruimde beauty stash?

Heb jij ook eigenlijk iets té veel beauty producten in je stash? Huidverzorging, hand- en voetverzorging, body producten, haarproducten, flesjes, potjes, tubes van allerlei verschillende merken waarvan je geen idee meer hebt dat het nog in lades of bakjes verborgen zit. Als dat het geval is, dan is het de hoogste tijd om je gehele beauty stash eens even flink onder handen te nemen!

In het derde deel van mijn Project Organize ga ik aan de slag met mijn al mijn beauty producten. In dit artikel kun je bekijken hoe ik dit heb aangepakt én geef ik tips hoe je kunt bepalen welk product nog goed is en welke weg kan. Kijk je mee?

 

PROJECT ORGANIZE

Vaak heb je het niet echt door dat je onrustig kan worden als het ergens in huis een rommeltje is. Je hebt allemaal wel ergens een plekje wat toe is aan een opruimbeurt. Denk hierbij aan die ene keukenlade of dat kastje/kast waar je alles probeert in te proppen zodat het uit het zicht is. Misschien kunnen je kledingkast of make-uptafel wel wat items missen of gewoon wat beter opgeruimd worden. En wat dacht je van je bureau/kantoor? Ja, allemaal van die plekken waar het weleens een zooitje kan zijn.

Meestal komt dat doordat je eigenlijk té veel spullen hebt. Dingen weggooien kan voor sommige mensen soms best moeilijk zijn met als gevolg dat er steeds meer spullen bij komen. Heb je ook écht alles nodig? Sterker nog; gebruik je ook écht alles? Ik durf te wedden van niet!

Het idee voor mijn Project Organize zat al wat langer in mijn hoofd en heb weleens eerder een poging gewaagd, maar helaas bleef het toen bij die ene poging.... Na vele blogs en organize filmpjes bekeken te hebben, heb ik besloten om dit opruim project nieuw leven in te blazen en er dit keer ook echt voor te gaan!

Project Organize zal dan ook in meerdere delen voorbij komen hier op de blog en op het Youtube kanaal van Dazzling Beauty. Het wordt een groot project, omdat er opgeruimd gaat worden in verschillende categorieën. Denk hierbij aan alle delen in het huis zoals bijvoorbeeld de badkamer, de kledingkast, de keuken, het bureau/kantoor enzovoorts. We gaan dingen sorteren, weggooien en opruimen en er zullen ook handige opbergtips voorbij komen.
Ik neem je dus mee in mijn Project Organize om je te inspireren en het opruimen wat gemakkelijker te maken.

 

Beauty Producten Opruimen

Nadat ik in deel 1 mijn make-up stash en deel 2 mijn nagellak stash onder handen heb genomen is het nu de beurt om mijn beauty producten op te ruimen. Om precies te zijn heb ik 5 lades en 3 mandjes vol met beauty producten met als resultaat dat ik geen idee meer had wat er allemaal aan beauty producten in zat.

Mijn beauty producten bewaar ik in de badkamer in een toilettafel met mandjes/lades. Eerlijk gezegd is deze toilettafel helemaal niet handig, omdat de mandjes niet prettig zijn om in te ruimen. Maar bij gebrek aan beter moet ik het met dit kastje doen ;-).

Voor deel 3 van mijn Project Organize heb ik ook echt even de tijd genomen om alle producten stuk voor stuk te bekijken, te sorteren en weer in te ruimen.

In het filmpje hieronder kun je mijn Project Organize beauty producten opruimen bekijken.

 

 

Beauty stash opruimtips

Hoe begin je met het opruimen van je beauty stash? Daar heb ik maar één antwoord op: Gewoon beginnen! We hebben gekozen om de beauty stash onder handen te nemen, dus alle producten die beauty gerelateerd zijn horen hierbij (met uitzondering van make-up en nagellak, want die hebben we al gedaan).

Hoe ga je te werk:

  • Kies een dag en tijdstip uit voor de beauty opruimsessie. Plan hier echt even wat tijd voor in, want het even snel willen doen zit er niet in ;-). Het ligt er natuurlijk aan hoeveel producten er allemaal in de kastjes/lades zit, maar met minder producten zul je wat tijd nodig hebben.
  • Trek iets aan wat lekker zit en zorg ervoor dat je geen last hebt van je haar.
  • Verzamel alle beauty producten bij elkaar, dus bijvoorbeeld ook die ene handcréme die in je tas zit of de nagellak remover die nog op de keukentafel staat.
  • Kies een plek uit waar je alle producten bij elkaar kunt uitstallen, zodat je genoeg werkruimte hebt. Zelf heb ik de badkamervloer als werkplek uitgekozen.
  • Begin met sorteren! De beauty producten kun je in verschillende categorieën verdelen, zoals bijvoorbeeld gezicht, handen, voeten, haar, body enzovoorts. Zet alle producten per categorie bij elkaar. Op deze manier heb je gelijk een goed overzicht.
  • Misschien kom je net als mij wel producten tegen die al op zijn, maar die je nog niet hebt weggegooid, deze kunnen gelijk in de afvalzak. Ook verwijder je de extra verpakkingen die eventueel nog om de producten heen zitten, zoals doosjes en plastic.
  • Vervolgens loop je alle producten na om te kijken of alles nog goed en bruikbaar is. Dit doe je door middel van testen en ruiken. Twijfel je? Gooi het product dan weg, want waarschijnlijk heb je deze al lange tijd in je stash zitten. Ook zit er een bepaalde houdbaarheidsdatum op veel producten, maar het beste is altijd om het gewoon te testen met je zintuigen :-).
  • Nu ga je kijken of er producten bij zitten die je eigenlijk helemaal niet zo prettig vindt, ook deze kunnen in de afvalzak. Heb je van een bepaald product meerdere varianten, bedenk dan of je ze allemaal wilt houden of haal de 2 minste eruit.
  • Klaar? Dan kunnen alle beauty producten weer netjes ingeruimd worden. Ook dit doe je per categorie, dus alle producten van hetzelfde soort bij elkaar. Op deze manier weet je ook hoeveel je van iets hebt.
  • De beauty producten die je dagelijks gebruikt kun je het beste in een every day bakje doen zodat je hier gemakkelijk bij kan. Ook kun je er een bakje naast zetten met producten die je eerst eens wilt opmaken. Door deze producten in het zicht neer te zetten wordt je er sneller aan herinnert dat je deze producten wilt gebruiken.

Alle beauty producten zijn weer netjes opgeruimd! Zoals je misschien in het filmpje hebt kunnen zien is mijn beauty stash wel iets kleiner geworden, maar niet gehalveerd. Toch ben ik blij met het resultaat! Ik weet nu weer welke beauty producten er allemaal in mijn toilettafel verstopt zaten waarvan de "troep" in de afvalzak is verdwenen :-).

Heb je ook zin om alles eens even flink beet te pakken qua opruimen? Wacht dan niet te lang en begin er gewoon mee! Natuurlijk hoeft niet alles in één keer, dat is ook niet haalbaar, maar begin net als mij eerst met je make-up stash en werk zo door tot aan je beauty producten stash.

Doe je mee met Project Organize? Gebruik dan de hashtag #projectorganize op de social media kanalen.

 

Heb jij veel beauty producten waarvan je eigenlijk niet eens meer weet dat je ze hebt?

 

Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.