donderdag, 26 mei 2016

Ontmoeting met Black Beer in Allegany State Park

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Allegany State Park Hiking Trail! Allegany State Park Hiking Trail!

Wat doe je als je een black beer tegenkomt tijdens je hiking trail? Op televisie had ik weleens gezien dat je absoluut niet moet gaan rennen, dus dan maar stil blijven staan met knikkende knieën.....

In deze allereerste travel stories vertel ik je over onze ontmoeting met de black beer in Allegany State Park tijdens onze road trip door de USA. Lees je mee over dit avontuur?

 

Allegany State Park

Na een bezoek te hebben gebracht aan de Niagara Falls in Buffalo ging onze road trip aan de oostkant van de USA verder richting Washington met een paar tussenstops. De eerste tussenstop waar we op zoek gingen naar een motel was vlakbij het nationaal park Allegany State Park wat gelegen ligt in de staat New York en loopt door in Allegheny National Forest in de staat Pennsylvania.

allegany state aprk

Allegany State Park is een groot natuurgebied met een oppervlakte van zo'n 262 km² waar allerlei buitensporten gedaan kunnen worden zoals bijvoorbeeld wandelen, fietsen, varen, vissen enzovoorts. In het gebied zijn er verschillende kampeerplekken te vinden of cabins die gehuurd kunnen worden. Helaas was dit (toen wij hier waren) allemaal al volgeboekt, dus het is verstandig (als je echt in het park wilt overnachten) om van tevoren even te reserveren. Aan de rand van het Allegany State Park zijn ook verschillende motels te vinden waar meestal wel een plekje vrij is.


Allegany State Park Hiking Trails

hiking trail allegany state park

In Allegany State Park zijn er verschillende hiking trails met verschillende afstanden die je kunt bewandelen. Vroeg in de ochtend wonnen we bij het dichtstbijzijnde informatiepunt bij de plaatselijke ranger wat informatie in en kregen we een routebeschrijving mee (het was niet meer dan een gekopieerd A-4tje met een getekende route) van een hiking trail die niet langer dan 2 uurtjes zou duren. Een langere route konden we niet lopen, omdat we in de middag een lang stuk van de road trip zouden rijden, dus de tijd was wat beperkt.

allegany state park meer

Met een blik op het prachtige meer wat er vroeg in de ochtend nog heel rustig bijlag liepen we het smalle bospaadje op en begon onze hike. De natuur was prachtig groen, wat ook te verwachten is in deze tijd van het jaar (begin zomer). Het eerste stuk was gemakkelijk, gewoon het paadje volgen en af en toe over een boomstronk heen klimmen. Totdat we volgens de plattegrond allang naar rechts hadden gemoeten, maar dat kon niet.

Naast de 'gewone' geluiden van het bos hoorde we af en toe ook een onbekend geluid wat we niet echt konden plaatsen. Dat was ook niet zo gek als je je achteraf bedenkt dat je hier met een beer te maken hebt.....


Ontmoeting met de Black Beer Allegany State Park

Een klein beetje vanwege het geluid en de routebeschrijving die niet helemaal bleek te kloppen kreeg ik een beetje een Blair Witch gevoel. Ken je de film The Blair Witch Project nog? Yep, daar leek dit bos ineens verdraaid veel op ;-). We kwamen op een gegeven moment bij een verlaten hutje. Tijd om hier even een pauze te nemen.

allegany state park hiking hut

Na het hutje kwam gelukkig toch de bocht naar rechts, wat betekende dat we ongeveer op de helft van de trail zaten. De route was een soort rondje wat je maakte. Na nog een stukje gelopen te hebben was daar weer het geluid, het was een soort hard krabben tegen boomschors.

En ja hoor, daar was ie......

Op zo'n 20 meter afstand besloot de black beer om ons pad te kruisen.

Op dat moment gebeurde er in mijn hoofd van alles! Alle gedachten flitsten door elkaar heen. Wat moet je doen in zo'n situatie? Komen we hier eigenlijk wel levend uit? Slechte voorbereiding!! Op televisie had ik weleens gezien dat je absoluut niet moet gaan rennen, want dan voelt de beer zich bedreigt en komt hij achter je aan. Dus bleven we stokstijf en heel stil staan.

En dat gegrom en gebrom van die beer! Brrrrr...

Na een paar minuten met knikkende knieën stil te hebben gestaan besloten we om rustig verder te lopen. Teruggaan had geen zin, want we waren al over de helft van de trail, dus dan maar vooruit. De beer was uit ons zicht, maar we hoorde hem nog wel. Niet rennen, niet rennen, gewoon lopen zonder om te kijken. Lopen werd dus al heel gauw snelwandelen ;-).

Geloof me, ik heb nog nooit zo snel door een bos gewandeld als toen! Op het moment zelf vonden wij het beiden absoluut niet grappig, maar achteraf was dit toch ook wel weer een hele bijzondere en unieke ervaring die ik niet had willen missen. Natuurlijk ook omdat er verder gelukkig niets is gebeurd.
Weer aangekomen bij de ranger vertelde we hem wat we hadden meegemaakt. Een andere vrouw die erbij stond keek ons met grote ogen aan met de gedachte "No way dat ik dat bos in ga!". De ranger gaf ons nog als tip mee dat we juist wel geluid mochten maken zoals bijvoorbeeld hard in je handen klappen o.i.d., dat zou de black beer moeten afschrikken. Hierna stapten we de auto weer in en begonnen aan een lange middag rijden richting het volgende natuurpark Shenandoah National Park in de staat Virginia.

Van dit avontuur met de black beer hebben we verder geen foto's. Ik durfde me nauwelijks te bewegen en dacht er al helemaal niet aan om mijn camera te pakken! Dus ik deze travel story moet je helaas alleen doen met de foto's van de prachtige natuur van Allegany State park.


Wat zou jij doen als je een black beer zou tegenkomen in the middle of nowhere?


Be Dazzled!!

 

Lees 3815 keer Laatst aangepast op donderdag, 26 mei 2016 14:11

1 Reactie

  • Reactielink Henrieke Hommersom zondag, 12 juni 2016 18:46 Geplaatst door Henrieke Hommersom

    Wat een avontuur! Volgens mij helpt het ook als je jezelf klein maakt zodat je laat zien dat je geen gevaar bent.
    Heel veel "hey bear" zeggen helpt vast ook, zodat ze weten dat je er bent en ze niet zo van je schrikken. Mijn survivalkennis komt allemaal van de TV. :-P

    Gelukkig maar dat jullie er goed weg zijn gekomen. :-)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.