donderdag, 23 februari 2017

Throwback Travels #1

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Dazzling Throwback Travels Part 1! Dazzling Throwback Travels Part 1!

29 landen in 36 jaar, het lijkt er bijna op dat ik ieder jaar naar een ander land toe ga. Op 4-jarige leeftijd zat ik voor het eerst in het vliegtuig, we gingen met het hele gezin naar het eiland Samos in Griekenland. Daar weet ik vrij weinig meer van. Wel de vliegreis kan ik me herinneren, zo'n indruk maakte het toen al op mij. Verder weet ik het meeste vanuit mijn fotoboeken.

Hoe ouder ik werd als kind, hoe meer ik me nu nog kan herinneren van alle vakanties die we vroeger gemaakt hebben. De laatste jaren heb ik echt het travel virus te pakken gekregen en we maken dan ook graag reizen naar verre landen, cityrips of juist de wat minder voor de hand liggende plekken op aarde. Het liefst meerdere keren in een jaar.

In dit artikel vind je de eerste post uit de reeks Throwback Travels. Per keer laat ik 10 foto's zien in willekeurige volgorde van mijn reizen/vakanties vanaf mijn kinderjaren tot aan nu. Kijk mee naar de eerste Dazzling Throwback Travels!

 

Mijn eerste vakantie | 198....?

Laat ik beginnen met mijn eerste vakantie. Tenminste, ik dénk dat dit mijn eerste vakantie was. Vroeger werden er veel minder foto's gemaakt dan tegenwoordig in de digitale wereld (ja ik stam uit het tijdperk van de fotorolletjes ;-)), dus na de eerste paar bladzijden van mijn eerste fotoalbum lijkt dit op mijn allereerste vakantie. Aan het huisje te zien zal dit één van de Sport-Huis-Centrum parken zijn, nu beter bekend als Centerparcs ;-). Hier hebben we heel wat vakanties gevierd vroeger in deze parken. Waarschijnlijk zal dit in het jaar 1982 zijn geweest ofzo...

eerste vakantie

Check al die kapsels van ons ;-)!


Kroatië | 2016

Om gelijk een mooi contrast te laten zien is dit een foto van tot nu toe onze laatste reis (de volgende staat alweer gepland!). Een roadtrip door Kroatië.

plitvice 3


Oostenrijk | Mayrhofen 2003

De eerste keer dat ik op wintersport ben gegaan was in Mayrhofen in Oostenrijk. Een gezellige vakantie met een groep vrienden. Ziet er best stoer uit op dat snowboard, ik bak er alleen nog steeds niets van ;-).

wintersport


USA | 2010

Al van kinds af aan was het mijn droom om naar de USA op vakantie te gaan. In 2008 stond de roadtrip naar de westkust vast, maar moest helaas wegens ziekte geannuleerd worden. Twee jaar later in 2010 was het eindelijk zover, alleen gingen we niet naar de westkust, maar naar de oostkust! We besloten naar de oostkust te gaan om mijn zus en haar gezin op te zoeken die op dat moment voor een paar maanden in Princeton woonden.

new york 2


Londen | 2001

De eerste keer Londen was in 2001 (samen met de boyfriend). Vanuit Hoek van Holland met de boot naar Harwich om vervolgens met de trein in Londen aan te komen waar we toen der tijd alle hoofd bezienswaardigheden hebben gezien.

londen

Toen waren 2 staartjes nog in de mode.....


Duitsland | Het Zwarte Woud 1995

Met een vriendin mocht ik mee op vakantie naar Duitsland naar het Zwarte Woud. Check die blonde krullenkop ;-)!

duitsland


Japan | 2015

Japan, wat een mooi land is dat om doorheen te reizen! Twee weken rondtrekken is eigenlijk veel te kort, maar is zeker de moeite waard. Ik kan Japan aan iedereen aanraden!

Miyajima


Frankrijk | De Dourdogne 1992

De eerste en de laatste keer dat ik ooit gekampeerd heb was de vakantie van 3 weken in Frankrijk. Hier mocht ik met een vriendin mee. Uhm, ik denk dat kamperen op deze manier niet zo mijn ding is...

frankrijk

Zie je dat rode geval aan de waslijn? Vroeger hadden we ook al onesies!! ;-)


Praag | 1995

Vroegah... Ja, vroeger gingen we met de bus naar Praag. Toen ik in het examenjaar van de MAVO zat kon je uit een paar bestemmingen kiezen waar je met medeleerlingen naartoe wilde gaan. Ik koos voor Praag. Hier zou ik nog wel een keer naar terug willen, maar dan samen met mijn vriend.

praag


Curacao | 2009

Mijn eerste verre vlucht (buiten Europa) was naar het mooie Curacao.

curacao

 

Na het doorspitten van mijn fotoalbums offline (ik heb heel wat ingeplakt) en online (ik moet nog heel veel boeken maken) is het wel duidelijk dat er tegenwoordig veel meer foto's worden gemaakt dan vroeger. Ook qua kwaliteit van de foto's zie je duidelijke verschillen. Maar ja, wat wil je? Waar ik vroeger nog met een wegwerpcamera plaatjes schoot, gebruik ik nu alleen nog maar mijn spiegelreflexcamera die ik pas heb sinds de roadtrip door Kroatië.


Op welke van deze bestemmingen ben jij ook geweest? Recent of langer geleden?


Be Dazzled!!

 

Lees 3192 keer Laatst aangepast op woensdag, 22 februari 2017 22:59
Meer in deze categorie: « Ga je alweer op reis?

1 Reactie

  • Reactielink Eva zondag, 26 februari 2017 19:31 Geplaatst door Eva

    Leuk om te zien waar je allemaal geweest bent! Japan staat hoog op mijn lijstje dus een klein beetje jaloers ben ik wel ;-). X!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.