vrijdag, 09 september 2016

Rondreis Kroatië | Impressie in 20 foto's

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(10 stemmen)
Rondreis Kroatië in 20 foto's! Rondreis Kroatië in 20 foto's!

Rondreis Kroatië!

Kroatië is een prachtig land om een rondreis te maken. Eén tot drie nachten op één plek verblijven en dan weer verder trekken, op naar de volgende mooie plek om te ontdekken.

Een rondreis door Kroatië kun je het beste als roadtrip doen, op eigen houtje het land verkennen met de auto. Dat is nu precies wat ik in de maand Augustus heb gedaan! In totaal maakten we een 18-daagse roadtrip waarvan 13 dagen door Kroatië en 5 dagen door Bosnië & Herzegovina.

In dit artikel neemt Dazzling Travels je mee naar Kroatië en laat ik je in 20 foto's zien waarom dit land zo populair aan het worden is. Kijk en lees je mee?

 

Roadtrip Kroatië

Om een roadtrip door Kroatië te maken heb je een auto nodig. Natuurlijk kun je eerst met je eigen auto de reis naar Kroatië toe maken om daar vervolgens aan de Kroatië roadtrip te beginnen. Voordat je begint heb je er al heel wat kilometers opzitten. Dit was niet ons idee. Wij besloten om naar Kroatië te vliegen om vervolgens daar een auto te huren.

Op Zondag 14 Augustus vlogen wij naar Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Reizen is altijd vermoeiend, maar je komt toch echt wat frisser en fruitiger aan na 2 uurtjes met het vliegtuig dan dat je eerst zo'n 15 uur met de auto moet rijden.


Rondreis door Kroatië

Wij begonnen onze Kroatië rondreis in Zagreb. In de stad heb je in principe geen auto nodig, dus onze huurauto hadden we gereserveerd vanaf 17 Augustus. Dit scheelt natuurlijk ook weer een paar dagen huurkosten!

Kroatië heeft veel te bieden qua bezienswaardigheden en mooie natuur. Een rondreis door Kroatië kan dus naar eigen keuze heel veelzijdig zijn.

Zelf vind ik de combi van steden, natuur, actief zijn en relaxen de beste ingrediënten voor een perfecte reis. Van alles wat! De één wil misschien alleen maar rust, terwijl de ander het liefst alleen maar wil hiken. Ik kies dus graag voor alles in één reis.

Mijn drang om zoveel mogelijk te zien van een land of bepaald gebied is altijd enorm. Van tevoren zorg ik dan ook altijd dat ik goed ben ingelezen en speur ik de reisgidsen en het internet door om de juiste route te kunnen bepalen. Te veel willen zien in een te korte periode is geen succes, dus er moeten keuzes gemaakt worden. Natuurlijk kan het plan ter plekke ook ineens gewijzigd worden.

Wij hebben tijdens deze reis in ieder geval ontzettend veel gezien en gedaan. Het resultaat hiervan volgt hieronder in een heleboel mooie foto's, want foto's zeggen toch altijd meer dan woorden. Toch?


Mijn rondreis Kroatië in 20 foto's

Zagreb

zagreb plein

zagreb

zagreb 2

 

Hiking Mount Medvednica

medvednica

medvednica hike

 

Roadtrip Kroatië

roadtrip

 

Dubrovnik

dubrovnik

dubrovnik 2

 

Zoutpannen Ston

zoutpannen pag

 

Kust van Kroatië

zwemmen

 

Split

Split 2

Split

 

Trogir

trogir 2

 

Eiland Pag

Pag strand

rotsen pag

rots pag

 

Plitvice watervallen

plitvice 1

plitvice 2

plitvice 3

plitvice 4

 

Uiteraard komen er nog verschillende blog posts op Dazzling Travels over Kroatië. Mocht je suggesties hebben over bijvoorbeeld een bepaald gebied of stad waar je meer over wilt weten en zien, laat het achter bij de reacties hieronder!


Ben jij weleens in Kroatië geweest? Of staat deze bestemming nog op je travel wishlist?


Be Dazzled!!

 

2 reacties

 • Reactielink Anna woensdag, 30 november 2016 12:03 Geplaatst door Anna

  Heel leuk je bijdrage over Kroatië. Vorig jaar hadden we een persreis/bloggerreis, studiereis. Volg ons en ga ook eens mee, je komt op plekken in Kroatië waarvan je niet weet dat ze betaan

 • Reactielink Josanne - Reisblogger vrijdag, 09 september 2016 21:33 Geplaatst door Josanne - Reisblogger

  Leuke blog!
  Kroatië is een prachtig land.
  Staat bovenaan in mijn top 3 mooiste Europese landen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •