zaterdag, 25 november 2017

Hoe maak je een adventskalender?

Geschreven door 
DIY Adventskalender! DIY Adventskalender!

Je kent ze vast wel die leuke adventskalenders waarbij je elke dag een nieuw vakje open mag maken, maar hoe leuk is het om helemaal zelf een adventskalender te maken?

Een adventskalender kun je heel gemakkelijk zelf maken en kun je op verschillende manieren doen. Met deze gemakkelijke DIY laat ik zien hoe ik mijn adventskalender voor de december maand heb gemaakt.

DIY Adventskalender

Wil je zelf aan de slag gaan met een DIY adventskalender dan kun je je fantasie en creativiteit rustig de vrije loop laten gaan. Ter inspiratie kun je mijn DIY adventskalender video bekijken waarin ik stap voor stap laat zien hoe deze adventskalender tot stand is gekomen en welke producten ik hiervoor heb gebruikt.

Bekijk eerst het filmpje hieronder maar even!

Geen zin om zelf te knutselen? Heb je deze Beauty Adventskalenders al gezien?

Benodigdheden Adventskalender

Natuurlijk hoef je niet precies dezelfde producten te gebruiken die ik heb gebruikt, want misschien kom jij wel op een ander briljant idee en ga jij hiervoor wc rollen gebruiken of maak je zakjes van stof of knutsel je kleine doosjes in elkaar. Alles is mogelijk!

Wat ik heb gebruikt, heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • Glitter papier
 • Plakband
 • Schaar
 • Nietmachine
 • Zwarte stift
 • Kleine knijpertjes
 • Feestelijk kerstlint
 • Rek (dit vind je bij een bouwmarkt)
 • Kerstversieringen

Waarschijnlijk heb je de meeste spulletjes al in huis en anders kun je deze heel gemakkelijk in verschillende winkels vinden zoals de Action of Hema bijvoorbeeld. Het rek komt bij een bouwmarkt vandaan.

Het rek kun je bijvoorbeeld ook vervangen door alle zakjes aan een touw of lint te hangen. Ik vond het wel leuk om de zakjes in de vorm van een kerstboom op te hangen, maar misschien wil jij er wel liever een ster van maken of de zakjes gewoon kris kras door elkaar hangen. Doe gewoon wat je zelf leuk vindt. Alles is mogelijk!

KERST ADVENT

Wat doe je dan in de zakjes van een adventskalender?

Ook dit kan weer heel verschillend zijn. Je kunt bijvoorbeeld in ieder zakje een chocolaatje of snoepje verstoppen.

Zelf heb ik ervoor gekozen om een paar cadeautjes aan de adventskalender toe te voegen. Op de desbetreffende datum waarop het cadeau uitgepakt mag worden zit een briefje waarin staat dat er een cadeautje bij deze datum hoort.

Verder kun je bijvoorbeeld ook leuke quotes in de zakjes verstoppen. Ook hier kun je dus zelf bepalen wat je allemaal in de zakjes doet!

ADVENTSKALENDER

Succes met het maken van jouw eigen adventskalender!

Ook leuk om zelf te maken is de Foute Kersttrui DIY!

Be Dazzled!!

Meer in deze categorie: « Pompoen Uithollen

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •