zondag, 29 oktober 2017

Pompoen Uithollen

Geschreven door 
Een pompoen uithollen voor Halloween! Een pompoen uithollen voor Halloween!

Een pompoen uithollen, hoe doe je dat eigenlijk? Nou, het is helemaal niet zo moeilijk hoor. Het is eigenlijk ontzettend leuk om te doen!

Zeker in de Herfst én met Halloween als de pompoenen weer volop verkrijgbaar zijn. Pompoenen uithollen is een leuke activiteit om je huis gezellig te decoreren of juist om te doen tijdens je Halloween party als onderdeel van de avond!

In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe ik mijn allereerste pompoen een Halloween achtig tintje heb gegeven. Uithollen, uitsnijden en lichtgaatjes erin maken. Kijk je mee naar mijn stappenplan?

Pompoen Uithollen | Hoe doe je dat?

Een pompoen uithollen is helemaal niet zo moeilijk, maar je moet wel even weten wat je precies moet doen. Als eerste heb je natuurlijk een mooie ronde pompoen nodig. Verder heb je wat tools nodig om de pompoen uit te hollen en te snijden zoals een scherp mes en een lepel. That's it! Je kan er eventueel ook voor kiezen om een klei zaagje te gebruiken. Zelf vond ik het met een goed mes prima gaan. Verder kun je eventueel ook nog een boor gebruiken om extra lichtgaatjes in de pompoen te maken.

Hieronder kun je stap voor stap bekijken hoe ik mijn pompoen heb uitgehold en gesneden. Onderaan de foto tutorial vind je nog eens de stap voor stap beschrijving.

Pompoen Uithollen 1
Pompoen Uithollen 2
Pompoen Uithollen 3
Pompoen Uithollen 4
Pompoen Uithollen 5
Pompoen Uithollen 6
Pompoen Uithollen 7
Pompoen Uithollen 8

  • Stap 1) Kies een mooie pompoen uit.
  • Stap 2) Bovenop ga je het dekseltje uitsnijden. Je kunt ervoor kiezen om een ronde vorm te nemen of net als mij een ster vorm. Eventueel kun je dit eerst op de pompoen uittekenen. Zelf heb ik dit uit de losse hand gedaan. Je moet goed doorsnijden totdat je in het vruchtvlees zit.
  • Stap 3) Vervolgens haal je het dekseltje eraf en kun je de pompoen gaan uitlepelen, oftewel uithollen ;-).
  • Stap 4) Daarna kun je er naar keuze figuurtjes in gaan snijden. Je kunt dit eventueel van tevoren eerst uittekenen. Dat heb ik zelf gewoon met een pen gedaan. Ik koos voor een "gezellig" gezichtje!
  • Stap 5) Vervolgens heb ik over de gehele pompoen nog extra lichtgaatjes gemaakt met behulp van een boor.
  • Stap 6) Als je tevreden bent met het resultaat, dan kun je er een waxinelichtje in plaatsen en het dekseltje er weer op doen!

Je kunt hier natuurlijk eindeloos mee variëren met designs. Dit is over het algemeen een hele gemakkelijke, maar wel een leuke vind ik zelf!

Nu aan jou de beurt! Succes!!

Maak je liever soep van je pompoen? Check dan dit pompoensoep recept maar even!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •