maandag, 31 oktober 2016

Fotoboek van Fotofabriek.nl Review

Geschreven door 
Fotoboek van Fotofabriek.nl in de test! Fotoboek van Fotofabriek.nl in de test!

Tijdens een reis maak ik graag heel veel mooie foto's om de gehele reis vast te leggen en er vervolgens thuis een mooi fotoboek van te maken. Waar ik voorheen per reis mijn foto's nog inplakte met allerlei kaartjes, tickets en plattegrondjes doe ik dat tegenwoordig in een digitaal fotoboek. Helaas heb ik nog een behoorlijke achterstand met fotoboeken maken, dus kwam de samenwerking met Fotofabriek.nl om een fotoboek te testen als geroepen!

Fotoboek van Fotofabriek.nl

Eén keer eerder heb ik een fotoboek gemaakt via Fotofabriek.nl, dit was van mijn stedentrip samen met mijn moeder naar Marrakech. Ik besloot toen om voor een spiraal liggend fotoboek te gaan en bestelde er gelijk twee, één voor mijn moeder en één voor mijzelf. Een spiraal fotoboek heeft stevige bladen en zijn voorzien van een coating waardoor de fotobladen mooi en beschermd blijven. Vanwege de spiraalbinding zou ik deze niet zo snel meer kiezen. Hoewel de spiraalbinding goed stevig is, vind ik het persoonlijk niet zo mooi staan. Dat is mijn persoonlijke mening.

Bij Fotofabriek.nl is er een hele ruime keuze aan fotoboeken. Naast de spiraal fotoboeken kun je ook kiezen uit Softcover, Hardcover en Exclusieve fotoboeken. Deze fotoboeken verschillen allemaal in prijs en variëren met een beginprijs vanaf € 8,99 tot aan € 44,99. Ook kun je per soort fotoboek uit verschillende maten kiezen in liggend of staand ontwerp. De keuze is reuze!

Fotofabriek.nl Fotoboek Hardcover Review

Bij Fotofabriek.nl mocht ik het fotoboek hardcover A4 liggend testen. Dit fotoboek bevat 24 pagina's en is uit te breiden tot 200 pagina's en heeft een grootte van 30x21 cm. Het fotoboek heeft een stevige hardcover omslag en de bladen zijn voorzien van een beschermende coating. Dat zijn voor mij al twee pluspunten!

Om een fotoboek bij Fotofabriek.nl te maken dien je eerst de software te downloaden. Daarna kun je gelijk aan de slag. Het voordeel is dat je offline aan je fotoboek verder kan werken.

Het fotoboek kun je qua lay-out helemaal op je eigen manier invullen. Je kan bijvoorbeeld kiezen om één foto over een gehele bladzijde te plaatsen of om als achtergrond te gebruiken. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om meerdere foto's per bladzijde te plaatsen. Je kan de pagina's een bijpassend kleurtje geven of gewoon wit laten én er is de mogelijkheid om teksten te plaatsen. Daarnaast kun je de foto's nog wat bewerken mocht dat nodig zijn. Eigenlijk is het programma heel gemakkelijk om mee te werken en het wijst allemaal voor zich. Het fotoboek maken via Fotofabriek.nl is zeer gebruikersvriendelijk.

Maar hoe is het resultaat?

fotoboek 1

Tijdens het uploaden van het fotoboek kreeg ik een paar meldingen dat verschillende foto's niet heel scherp zouden zijn i.v.m de resolutie van de foto's. Ik besloot om de foto's waar het om ging zo te laten. Tijdens het bladeren in mijn fotoboek zag ik inderdaad dat deze foto's wat minder scherp zijn. Dat betekend dus dat het drukken van het fotoboek zeer precies en nauwkeurig is. Extra pluspunt!

fotoboek 6

Verder zijn de kleuren van de foto's precies zoals ze horen te zijn. Voor dit fotoboek heb ik gekozen om een mooi naslagwerk te maken van onze reis naar de Filipijnen en je begrijpt dat ik de mooie kleuren van dit paradijselijke land mooi naar voren wilde laten komen in het fotoboek. Dat is zeker gelukt!

fotoboek 2

fotoboek 3

Uiteindelijk bevat mijn fotoboek meer dan de standaard 24 pagina's. Per extra pagina betaal je een meerprijs. Je kan ervoor kiezen om een selectie te maken van je foto's die je in het fotoboek wilt hebben om niet de grens van 24 pagina's te overschrijden. Zelf wil ik graag altijd zoveel mogelijk foto's in mijn fotoboeken, dus voor mij vielen alleen de aller lelijkste foto's af om te gebruiken ;-).

fotoboek 5

fotoboek 4

Als laatste is er nog de barcode die op de achterkant van het fotoboek staat. Zelf heb ik deze laten staan, maar je kan er ook voor kiezen om deze te verwijderen tegen een meerprijs.

fotoboek 7

Een prima fotoboek voor een mooi naslagwerk!

Heb je ook zin om aan de slag te gaan met een fotoboek van Fotofabriek.nl? Op deze pagina vind je alle informatie.

Heb jij weleens een fotoboek gemaakt via Fotofabriek.nl? Of heb je een andere favoriete site?

Be Dazzled!!

1 Reactie

  • Reactielink Linda | travellersoftheworld woensdag, 23 november 2016 17:45 Geplaatst door Linda | travellersoftheworld

    Leuke review en het boek ziet er heel mooi uit! Ik lees vaker over fotofabriek, maar ik heb er nog nooit wat mee gemaakt. Ik maak na elke reis / vakantie / citytrip altijd direct een fotoboek, meestal bij Pixum, omdat ik de kwaliteit heel goed vind en ze veel korting hebben. Ik loop nooit achter. Heb wel twee keer een andere aanbieder geprobeerd, een keer met succes, een keer niet. Fotofabriek ga ik zeker nog eens proberen als er een goede actie is :)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •