donderdag, 16 juni 2016

Spinnen in de jungle - Was dat een tarantula?

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Travel Story - Spinnen in de jungle! Travel Story - Spinnen in de jungle!

Als je van verre reizen houdt, dan kom je vaak ook hele andere dieren en insecten tegen dan wanneer je op vakantie gaat in eigen land. Spinnen, muggen, kleine torretjes of andere insecten waar we soms de rillingen van krijgen kom je overal wel tegen, maar om nu een hele grote spin achter je toilettas weg te zien schieten.....

In deze Travel Story vertel ik je over de spin die wel heel erg veel op een tarantula leek en mijn toilettas als veilig plekje had uitgekozen. Lees je mee?


Tarantula's en andere spinnen in de jungle

Wie niet van spinnen houdt, kan misschien beter nu stoppen met lezen ;-). Nu ik dit schrijf en terug denk aan de spin die in onze badkamer liep in Cambodja, lopen de rillingen weer over mijn rug.

Onze Cambodja reis was super, we hebben tijdens deze reis dan ook heel veel dingen gedaan en gezien en in verschillende accommodaties overnacht. Eén van die accommodaties was de Rainbow Lodge in Tatai. Middenin de jungle aan de rand van de rivier staan 7 Eco lodges die per bootje te bereiken zijn.

bootje jungle cambodja

We sliepen hier 2 nachten om te relaxen, een jungletocht te doen en om de Tatai watervallen te bezoeken. Een heerlijk plekje om tot rust te komen, middenin de natuur.

Middenin de natuur betekent dan ook echt middenin de natuur. Een huisje op palen met daaromheen de jungle. En in de jungle wonen allerlei verschillende dieren, ook heel veel spinnen...

spin in de jungle

Op de foto hierboven zie je één van de spinnen die we gespot hebben tijdens de jungle tocht.

 


De spin in de badkamer

Na het opfrissen rommelde ik wat in mijn toilettas die op het plankje boven de wasbak stond.

"WWHHHAAAAAA!!!!"

Na 2 stappen achteruit en een gil bleef ik stokstijf stilstaan kijkend waar die joekel van een spin naartoe ging lopen. Natuurlijk verdween hij door de kier die tussen de muur en het rieten dak zat. Gelukkig kwam hij aan de buitenkant van ons hutje naar buiten en we zagen hem zo de natuur in verdwijnen, weg uit onze lodge.

"Dit was wel een hele grote spin!!"

"BBRRRRR"

Je kan je vast wel voorstellen dat ik vanaf dat moment voordat ik iets uit een tasje o.i.d haalde heel voorzichtig was. Ook keek ik voor het slapen gaan bijna alle hoeken van de kamer na en zorgde ervoor dat de klamboe het bed goed afsloot. Natuurlijk hebben we deze spin nergens meer gezien, gelukkig. Ik ben niet heel erg bang voor spinnen, maar zo'n grote harige joekel hoeft niet per se in mijn buurt te komen ;-).

 


De tarantula spin

De laatste avond van ons verblijf zaten we aan het biologische diner totdat we de dames vanuit de keuken giechelend hoorde gillen. Daar kwam één van de dames aanlopen (nog steeds giechelend) met een knijptang (zo één voor de barbecue) gestrekt voor zich uit.

Ze had een tarantula spin gevangen die in de keuken liep...

De eigenaar (een Britse Keniaan) was zeer enthousiast en ving de tarantula op in een glas. Met het gesloten glas kwam hij trots de tafeltjes langs om deze spin te laten zien. Hij vertelde dat hij in de 2,5 jaar dat hij in deze eco-lodge woonde nog niet eerder een tarantula was tegengekomen. Even later liep hij een stukje de jungle in om de spin uit te zetten.

"Die tarantula leek wel heel erg op die spin in onze badkamer....."


Of het dezelfde spin was als die in onze badkamer liep, geen idee. Hij leek er wel verdraaid veel op ;-).


Als je wat vaker in dit soort landen op reis bent geweest, leer je vanzelf wat beter omgaan met andere soorten dieren en insecten. Maar oh wat ben ik blij als ik thuis kom in ons eigen huis waar hoogstens een vlieg, mug of klein spinnetje bedacht heeft om binnen te komen.


Wat vind jij van vreemde dieren en insecten tijdens je verblijf in een ander land?


Be Dazzled!!

 

Lees 4013 keer Laatst aangepast op dinsdag, 14 juni 2016 20:30

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.