donderdag, 23 juni 2016

Stroopwafels in Manilla

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Wat je zoal kunt eten in Manilla! Wat je zoal kunt eten in Manilla!

Rijst, rijst, rijst en stroopwafels.....

Wie een bezoek brengt aan Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen op het eiland Luzon, moet zeker een wandelingetje over de boulevard van Manilla maken. Tussen alle eettentjes met vooral locale snacks steekt daar ineens een blauwe molen bovenuit met daarnaast reusachtige gele klompen.

In deze Travel Story vertel ik je wat je zoal kan eten op de boulevard van Manilla ;-). Lees je mee?


Wat eet je als je in Manilla bent?

Op nieuwjaarsdag arriveerden we in de hoofdstad van de Filipijnen, Manilla. Omdat we alleen deze dag zouden hebben om de stad wat te verkennen besloten we om gelijk maar een wandelingetje te maken richting de boulevard Manilla Baywalk met als einddoel de Mall of Asia.

Zonder kaart op zak liepen we (dachten we) de juiste richting op. Na een half uurtje lopen werd de sfeer wat grimmiger en besloten we rechtsomkeert te maken. Achteraf bleek dat we juist de verkeerde kant opliepen, regelrecht naar de slechtste wijk van Manilla. Oeps!

Die dag was het mega druk op straat en in de parken. Omdat het nieuwjaarsdag was, waren veel mensen vrij en genoten vooral in de buitenlucht van deze feestdag. Veel locals dus op straat en aangezien wij zo'n beetje één van de weinige westerlingen waren die dag, had men ons uitgekozen als lopende bezienswaardigheid. Helaas gaf dit soms wat een onveilig gevoel, dit kwam waarschijnlijk omdat we op de rand zaten van de iets mindere buurt. Eenmaal een stuk verder was dit absoluut niet meer het geval.

Na een behoorlijke wandeling te hebben gemaakt in de bloedhete zon besloten we om het laatste stukje met de taxi te gaan. We lieten ons afzetten bij de Mall of Asia. Ook hier waren we zo'n beetje de enigste kaaskoppen, dus hadden wederom weer veel bekijks.

Na een rondje in de mall liepen we aan de andere kant naar buiten de Seaside Boulevard op. Het was een gezellige drukte met een soort van kermis en verschillende eettentjes. We hadden wel zin in een snack en wat drinken, dus liepen we een stukje verder om te kijken wat er zoal verkrijgbaar was.

Naast de locale snacks waren er ook westerse fastfood kraampjes en.....

EEN STROOPWAFELTENT!!!!

Geen Piet Friet of Fred Kroket, maar een Dutch Delights Stroopwafeltent! Van alle bestemmingen waar we door de jaren heen zijn geweest was dit wel de laatste plek waar we een Nederlandse eettent dachten tegen te komen.

stoopwafel manilla

Je kan het misschien wel raden, na al die rijst en andere locale etenswaren had ik best trek ik een verse stroopwafel! Helaas waren de stroopkoekkruimels op, want die vind ik het lekkerste, maar een vers klaargemaakte stroopwafel ging er ook wel in :-).

Stond er een Nederlander in het kraampje? Nee, 2 Filipino's die erg handig waren in het bereiden van de stroopwafel. Eén van de 2 vertelde dat hun baas een Nederlander was, dus dat verklaarde de stroopwafeltent in hartje Manilla. Om het plaatje helemaal compleet te maken stapte ik al etend met mijn stroopwafel in de 2 grote gele Hollandse klompen!

stroopwafel eten manilla


Ondanks dat ik geen makkelijke eter ben, probeer ik altijd wel zoveel mogelijk lokaal voedsel uit. Persoonlijk vind ik het ook verschrikkelijk om aan de andere kant van de wereld een Hollandse snackbar tegen te komen waar je een patatje speciaal, kroketten en frikandellen kunt halen. Maar deze stroopwafeltent vond ik toch wel uniek om hier tegen te komen en heb er dan ook heerlijk van gesmuld!

 

Lees ook: Japans snoep


Wat doe jij als je een Hollands eettentje tegenkomt op reis? Ga je naar binnen of loop je er hard aan voorbij? Ik ben benieuwd!


Be Dazzled!!

 

Lees 4013 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.