zaterdag, 10 augustus 2013

Dazzling Beauty achter de schermen

Geschreven door 
Dazzling Beauty by Tessa Dazzling Beauty by Tessa

Dazzling Beauty achter de schermen, bedrijf en privé

In dit artikel neem ik je mee achter de schermen van Dazzling Beauty. Wie is het gezicht van dit bedrijf, hoe is het ontstaan en er komen wat persoonlijke dingetjes aan bod. Nieuwsgierig? Lees dan verder….

Dazzling Beauty blog

Logo DazzlingBeauty

Een deel van mijn lezers kennen mij wel, dit zijn familieleden, vrienden, bekenden en klanten van Dazzling Beauty. Maar er is ook een grote groep die mij alleen via internet, zoals de social media kanalen en de site, kent en niet persoonlijk. De laatste groep denk ik vooral via mijn beauty blog. Hier ben ik het afgelopen jaar actief mee bezig. De trouwe lezers zullen gemerkt hebben dat het de laatste weken rustig is geweest op het blog, daar kom ik straks op terug.

Wie is het gezicht achter Dazzling Beauty?

Ik ben Tessa, waterman van sterrenbeeld en ik kom uit het bouwjaar 1981. De jongste van 4, ik heb 2 zussen en een broer. Wonend in het Westland waarvan 8 jaar samenwonend met mijn vriend (we zijn al 14 jaar samen) en met konijn Flappie. Hij heeft de naam Flappie gekregen omdat hij ook echt maar 1 oor heeft! Naast het ondernemerschap, wat veel van mijn tijd in beslag neemt, heb ik nog wat hobby’s. Ik ben gek op dieren, reizen (en dan het liefst backpackend door Azië, Dazzling Travels), ik tennis graag en sinds kort hebben we de hobby geocaching erbij. Verder kijk ik graag naar films en ik eet graag sushi of tapas. Zo, dat ben ik in het kort en wat mij zoal bezig houdt.

Dazzling Beauty by Tessa 16

Het bedrijf Dazzling Beauty

Dazzling Beauty by Tessa is geboren op 1 Juli 2009. Ik ben de 4 jaar dus alweer gepasseerd! Wauw, dat gaat echt heel erg hard! En ik mag zeggen dat het nu na een paar jaar een heel goed lopend bedrijf is waar ik ontzettend trots op ben.

Hoe Dazzling Beauty is begonnen?

Eigenlijk wist ik vanaf mijn 4e jaar al dat ik kapster wilde worden, of stewardess…… Nou het is dus kapster geworden J. Ik was bijna altijd bezig met haar. Ik had een opmaakpop met lang haar, barbies waar ik vlechtjes en staartjes in maakte en als ik achterin de auto zat, deed ik vaak het haar van mijn ouders, er zijn heel wat hanenkammen gemaakt J(toen was het nog niet verplicht om in de gordels te zitten). Niet dat ik echt alleen maar met haar bezig was. Nee hoor, ik baggerde ook graag buiten in de tuin of speelde met de auto’s van mijn broer.

Na de MAVO heb ik een jaartje HAVO geprobeerd (dit was behoorlijk kansloos LOL). Toen wist ik zeker dat ik naar de kappersschool wilde. Ik heb een 3-jarige allround kappersopleiding in leiden gevolgd. Op een gegeven moment werd ik ook steeds meer geïnteresseerd in make-up. Ik ben toen de visagie opleiding op de School van Mieke Petiet in Amsterdam gaan volgen. Na mijn examen werd ik geselecteerd om de gruppo select te volgen. Na 2 jaar had ik een mooi visagie diploma op zak. Naast het mooi maken van bruidjes met haar en make-up vond ik (en vind ik nog steeds) het super gaaf om extremere dingen te maken met haar en make-up. Ik heb dan ook aan een aantal haar en make-up wedstrijden meegedaan, waar ik een keer een 1e en 3e plaats mee heb behaald. Na een aantal jaar ervaring op te hebben gedaan heb ik besloten om voor mezelf te beginnen. Dit was niet van het ene op het andere moment. Nee, er is eerst nogal wat aan vooraf gegaan…..

Ik ben een jaar behoorlijk ziek geweest. Dat jaar heeft me behoorlijk aan het denken gezet. Op dat moment was het zeker niet leuk, maar ik heb er een heleboel van geleerd! Wat ik precies heb gehad? Slikproblemen of te wel Globus Nervosa. Veel mensen kennen dit niet, toen ik het had, had ik er ook nog nooit van gehoord. Er was nauwelijks wat over vinden op internet. Zelfs de huisarts en andere artsen wisten niet zo goed wat ze er mee aan moesten. Erg frustrerend. Je moet je voorstellen dat je bijna niet meer kunt slikken. Dus daardoor kon ik moeizaam drinken en eten ging al helemaal niet….. Daardoor kwamen er ook steeds meer lichamelijke klachten zoals pijn en uitdroging. Maar het gaat nu al een paar jaar helemaal goed! Beter dan voor ik ziek werd zelf! Verder ga ik hier niet veel over uitweiden, want dat is echt een lang verhaal. Maar als er een lezer(es) is die dit heeft of iemand kent die dit heeft mag je me gerust een mailtje sturen. Ook zit ik er weleens aan te denken om hier een apart artikel over te maken, maar ik weet niet of iemand hier op zit te wachten. Laat maar weten via een mail of bij de reacties.

Goed. Terwijl ik op de betere hand was (nog niet echt beter) heb ik toch de stap gewaagd en nam ontslag. En dat terwijl de crisis al was begonnen! Een grote en onzekere stap, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ondernemen zit bij mij ook wel een beetje in het bloed, ik heb dit al van huis uit meegekregen. Nu na 4 jaar heb ik een grote klantenkring opgebouwd met mensen (van 0 tot 100 jaar, lekker afwisselend) die graag hun haar en/of make-up willen laten verzorgen door mij. Daarnaast geef ik vanaf het begin ook make-up party’s. In de loop van de afgelopen 4 jaar heb ik Dazzling Beauty uitgebreid met een beauty webshop en een beauty blog. Op het blog verschijnen er regelmatig nieuwe artikelen met productinfo, reviews, filmpjes, how-to’s en meer. Dingen uittesten en advies geven op mijn vakgebied vind ik ontzettend leuk om te doen. Ook heb ik het plan om iets meer andere dingen toe te voegen, zoals bijvoorbeeld reizen en andere ervaringen. Maar er zal altijd wel een beauty tintje aanzitten. Soms kan het iets rustiger zijn op het blog. Dit komt omdat ik dan even pas op de plaats moet houden. Dit omdat ik niet wil terug vallen naar een paar jaar geleden. Ik kan nogal doorgaan, als je begrijpt wat ik bedoel. En soms moet je gewoon even rustig aan doen.

Hopelijk heb ik wat meer beeld kunnen geven achter Dazzling Beauty. En ik hoop ook dat ik met dit artikel wat mensen heb kunnen inspireren! In de afgelopen jaren heb ik vooral geleerd dat je moet doen wat je leuk vindt (voor zover dit haalbaar en/of mogelijk is).

Live the Life you Love, Love the Life you live!

Dazzling Beauty by Tessa 14

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •