zaterdag, 31 oktober 2020

Haar van licht naar donker verven

Geschreven door 
Haar van licht naar donker verven! Haar van licht naar donker verven!

Het haar van licht naar donker verven is een haarkleuringsproces wat nog wel eens mis kan gaan. Het lijkt misschien makkelijk om gewoon even een donkerdere kleur op je haar aan te brengen, alleen is het resultaat niet echt wat je ervan had verwacht. Sterker nog, er is een grote kans dat je haarkleur alles behalve mooi is geworden.

In dit artikel leg ik je uit hoe dit haarkleurproces werkt en geef ik je handige tips!

Haar van licht naar donker kleuren | Tips!

Of je je lichte haar van blond haar donker kleuren, sterk geblondeerd haar donker wilt verven, je haarkleur van donkerblond naar donkerbruin wilt maken of dat je je lichte highlights weer donker wilt verven. Van een kleine kleurverandering tot een groot verschil in kleurhoogtes is het belangrijk om te weten welke stappen je moet nemen in het haarkleuringsproces om tot een mooie haarkleur en het gewenste resultaat te komen.

haarkleur van licht naar donker

Dit haarkleurproces lijkt een stuk makkelijker dan wanneer je het haar juist van donker naar licht wilt kleuren waarbij het belangrijk is om te weten hoe het kleurproces blonderen werkt. Van licht naar donker is inderdaad iets gemakkelijker, maar ook hier is het belangrijk om de juiste tussenstappen te nemen voor het juiste eindresultaat.

Want ik denk niet dat je een vale of zelfs groene haarkleur in gedachten had wanneer je je blonde lokken in een mooie volle donkere haarkleur wilde transformeren...

Het is dus belangrijk om te weten hoe dit haarkleurproces in zijn werk gaat. Houd er rekening mee dat iedere haarkleur en ieder haartype weer anders is. Wanneer je bij 10 mensen dezelfde haarkleur gebruikt, zal het eindresultaat bij alle 10 weer net even anders zijn.

In de video hieronder leg ik uitgebreid aan je uit hoe het verven van licht naar donker werkt en geef ik een paar verschillende voorbeelden. Ook vertel ik je over de tussenstap voorpigmenteren en geef ik tips over de nabehandeling voor een langer behoud van een mooie haarkleur.

Vind je dit soort haar tips super handig én leerzaam om te zien? Abonneer je dan geheel gratis op het YouTube kanaal van Dazzling Beauty zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van de nieuwste haar tutorials!

Ben je op zoek naar de juiste kleurshampoo voor een langer kleurbehoud?
Hieronder vind je de Dazzling Choice kleurshampoos mét extra kleurpigmenten!

→ Bekijk nog meer haarkleur tutorials: Hier vind je alle video's op een rij!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •