woensdag, 02 december 2015

Blush trend in Japan

Geschreven door 
Nieuwe blush trend? Nieuwe blush trend?

Blush wordt al eeuwen gebruikt om de wangen een blosje te geven. Blush (ook wel rouge genoemd) is er in verschillende tinten te vinden, van goud, roze, bruinachtig tot aan fel rood. Welke kleur je gebruikt heeft te maken met de huidskleur, maar ook met blush trends.

Tijdens mijn rondreis door Japan kwam ik een wel hele bijzondere blush trend tegen. Geen blush op de jukbeenderen, maar pal onder het oog! Ik heb meerdere Japanse dames in verschillende plaatsen met deze blush trend zien lopen, dus het was niet iets lokaals. Ook hoorde ik van een local dat dit een vrij nieuwe trend was in Japan op make-up gebied.

Tijdens mijn reizen ben ik altijd op zoek naar nieuwe beauty dingen. In dit artikel laat ik de blush trend van Japan zien. Kijk je mee?

Blush trend in Japan

Blush onder het oog had ik nog niet eerder gezien. Toen ik dat voor het eerst zag dacht ik "Huh? Dat klopt niet hoor!" Maar naar mate ik het bij meerdere dames zag begon ik het wel leuk te vinden. Eigenlijk staat het wel speels vind ik. De kleur die het meeste wordt gebruikt in deze blush trend is roze. Tijd om deze nieuwe blush trend eens bij mijzelf toe te passen.

Blush trend in japan 2 In plaats van blush op de jukbeenderen breng je de blush onder het oog aan in de vorm van een ovaal rondje. Normaal gesproken zorg je dat de blush mooi doorloopt, maar bij deze trend hoeft dat niet. Met de make-up kwast dep je als het ware de blush op de huid in plaats van uitvegen.

blush trend in japan 3

Nieuwe blush trend?

Of deze blush trend uit Japan ook over zal waaien naar Nederland? Nee, ik denk het niet.

Ten eerste is de Japanse gezichtsvorm anders dan de Westerse gezichtsvorm. Zoals je bij kunt zien heb ik best wel appelwangetjes, bij de Japanse dames is dit minder het geval. Deze blush manier heeft bij beide dus een heel ander effect. Het heeft iets weg van poppen wangetjes, maar dan iets hoger net boven de wang. Deze trend is dan ook vrij populair bij de Harajuku Girls. Sommige laten de blush zelfs doorlopen tot aan het oog, dat geeft meer een ziek effect. Het lijkt dan net of je niet helemaal lekker bent ;-).

Zelf zal ik deze Japanse blush trend niet in het dagelijks leven gebruiken, maar misschien voor een thema feestje?

Wat vind jij van deze Japanse blush trend?

Be Dazzled!!

1 Reactie

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •