maandag, 26 oktober 2015

Haar TAG

Geschreven door 
Haar TAG | Dazzling Beauty Blog Haar TAG | Dazzling Beauty Blog

Dazzling Beauty's Haar Tag

TAG's zijn er in allerlei verschillende onderwerpen te vinden, maar tot mijn verbazing kon ik nog geen Nederlandse Haar TAG vinden! Nu voelde ik mij natuurlijk als hairstyliste en blogger geroepen om een Haar TAG te maken. In totaal heb ik 20 verschillende vragen bedacht die met haar te maken hebben én ik vulde hem zelf natuurlijk ook gelijk even in.

Vind je het leuk om deze Haar TAG over te nemen? Ga gerust je gang, maar ik zou het wel leuk vinden als je Dazzling Beauty linked ;-).

Haar TAG

Wat is je natuurlijke haarkleur?

Van nature is mijn haarkleur blond. Als kind was mijn haar echt wit blond, nu jaren later is mijn haarkleur wat donkerder geworden in een saaie blonde tint. Helaas heb ik ook al een paar grijze haren gespot...

Is je haar geverfd/gespoeld? Zo ja, in welke kleur?

Mijn haar is geverfd in een licht blonde kleur. Hoe licht mijn haar vroeger van nature was, is het nu deze kleur uit een tubetje.

Wissel je vaak van haarkleur?

Voor mijn (poreuze) haar is het het beste als ik niet zo vaak van kleur wissel. Natuurlijk heb ik door de jaren heen wel wat geëxperimenteerd met kleuren, maar ik kom altijd weer bij de licht blonde kleur terecht.

Welke haarlengte heb je nu?

Mijn haar is op dit moment iets langer dan schouder lengte in lagen met een kortere lok aan de voorkant.

Welke haarlengte zou je graag willen hebben?

Van mij mag er nog wel zo'n 10 centimeter bij, dan kan ik er iets meer mee doen zoals vlechten en opsteken.

Heb je krullen, slag of stijl haar?

Mijn haar heeft van nature een slag/krul. De ene pluk is wat stijler dan de andere, dus er zit geen regelmatige mooie krul in. Vroeger had ik wat meer mooiere krullen.

Wat is je favoriete stylingsproduct?

Zonder twijfel is dat de haarlak van XP100.

Wat is je favoriete haarverzorgingsproduct?

Ik ben een grote fan van Argan Olie. Zelf gebruik ik vaak de Argan Olie van KIS.

Wat is je favoriete stylingstool?

Mijn favoriete stylingstool is de föhnbrorstel van Babyliss pro. Hier föhn ik dagelijks mijn haar mee. Ook gebruik ik graag een stijl- of krultang, alleen vinden mijn haren dat wat minder prettig vanwege de poreusheid.

Wanneer heb je voor het laatst een kapsalon bezocht?

Oef dat is lang geleden..... Ik heb zo'n 1,5 jaar geleden een "echte" kapsalon bezocht, dit was in Marrakech. Echte staat tussen haakjes omdat ik natuurlijk zelf kapster ben en een eigen bedrijf heb, daardoor breng ik niet zo vaak meer een bezoek aan een andere kapsalon. Mijn haren verven doe ik altijd zelf en knippen soms ook. Als ik mijn haar door een andere kapper laat knippen is dat of op vakantie of door mijn vriendin die ook kapster is.

Hoe veel keer per jaar ga je naar de kapper?

Ongeveer 1x per jaar op vakantie om het te laten knippen, verder wordt het zo'n 4x per jaar geknipt en zelf verf ik mijn haar om de 6 weken.

Wat vind je vervelend in een kapsalon?

Wat ik zelf (als kapster) ook heel vervelend vind in een kapsalon is het aansmeren van producten. In sommige kapsalons wordt er op gehamerd dat er producten verkocht moeten worden. Voor mij voelt dit als aansmeren, ondanks dat de producten wel degelijk geschikt zijn voor het haar/klant. Natuurlijk is het belangrijk dat je als kapper goede producten hebt die je kunt aanbieden, maar het moet er niet zo dik bovenop gelegd worden. Je begrijpt het al; ik ben dus een hele slechte verkoper ;-).

Laat je je haar altijd door dezelfde kapper behandelen of wissel je hier in?

Als kapper weet je zelf heel goed hoe je je haar geknipt wilt hebben, dus liever doe je het dan ook zelf. Dat is niet altijd mogelijk, dus houd ik het ook graag bij één kapper die mijn haar kent. Dat ik op vakantie in het buitenland wel eens naar de kapper ga, heeft vooral te maken met het feit dat ik nieuwsgierig ben hoe het er in een ander land aan toe gaat. Eerlijk; mijn haar is nog geen ene keer naar mijn zin geknipt op vakantie ;-).

Hoeveel tijd besteed je elke ochtend aan je haar?

Hooguit 5 minuten. Ik föhn het een beetje bij of ik steek het op. Ja dat heb ik vaak in 5 minuten gedaan. Oefening baart kunst!

Wat is jouw haar routine? Denk hierbij aan wassen, verzorgen, stylen enzovoorts.

Mijn haar was ik bijna altijd 's avonds, ik ga vaak met nat haar naar bed. Omdat mijn haar vrij dun van draad is kan ik het 's ochtends heel gemakkelijk in model föhnen. Er niets aan doen na het laten droog is geen optie, het ziet er dan echt niet uit. Tijdens het haren wassen gebruik ik altijd een verzorgende shampoo en een haarmasker (vanwege de poreusheid), na het wassen gebruik ik Argan Olie en een beschermingsserum, daarna gaat er wat mousse in en als het droog en gestyled is gebruik ik wat haarlak.

Is er iets (wat dan ook) waar je een hekel aan hebt ivm je haar?

Ik kan mijn haar nooit alleen maar laten drogen en er verder niets aan doen. Mijn haren pluizen en krult onregelmatig.

Is je haar weleens heel slecht geknipt? Zo ja, vertel!

Jaaa, dat was tijdens mijn vakantie in Cambodja. Er klopte geen hout van!! Maar de ervaring was geweldig, deze dames leren waarschijnlijk zichzelf het kappersvak aan. In dit artikel kun je daar meer over lezen/zien.

Op welk bekend persoon ben je stiekem wel een beetje jaloers qua haar?

Oef dat vind ik moeilijk. Ik weet dat bij veel bekende personen vaak haarstukken of extensions worden gebruikt, dus dat is een beetje misleidend. Maar ik denk dat het haar van Doutzen Kroes wel redelijk puur natuur is, dus hier ben ik wel een beetje jaloers op.

Welk kapsel kan volgens jou echt niet meer?

Bij vrouwen is dat het ronde getoupeerde kuifje naar opzij. Ja, ik zie ze heel soms nog wel eens hiermee lopen. Bij de mannen is dat de blockhead. Mensen, dit kan echt niet meer!!

Wat is jouw ultieme haartip?

Wees lief voor je haar en verzorg het goed, dat is het allerbelangrijkste! Qua kapsel vind ik het belangrijk dat je je zelf er prettig bij voelt. Als dat bijvoorbeeld het ronde kuifje moet zijn, dan is dat maar zo ;-).

Hopelijk vond je dit een leuke Haar TAG. Bij deze wil ik dan ook graag wat andere mensen uitnodigen om deze TAG in te vullen!

Neem deze TAG gerust over, dat vind ik alleen maar leuk!! Laat je het me weten? Én vergeet niet om Dazzling Beauty te linken!

Be Dazzled!!

Haar producten

1 Reactie

  • Reactielink reshma vrijdag, 29 januari 2016 21:23 Geplaatst door reshma

    leuke tag! 5 minuten je haar doen in de ochtend? Klinkt hemels haha

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •