woensdag, 25 februari 2015

Wat doet make-up? Oogpotlood

Geschreven door 
Wat doet make-up - Oogpotlood Wat doet make-up - Oogpotlood

Make-up, wat doet het eigenlijk allemaal?

Er zijn een heleboel dames die make-up gebruiken. Er zijn ook een heleboel dames die niet precies weten waarvoor een make-up product gebruikt wordt en wat het doet met de uitstraling van het gezicht.

In de reeks "Wat doet make-up?" zijn al eerder de artikelen verschenen. In dit artikel van Wat doet make-up? ga ik wat meer in op het make-up product oogpotlood.

Oogpotlood

Met een oogpotlood kun je de oogmake-up look stralender maken, maar je kunt de oogmake-up look óók naar beneden halen. Dit kan verschillen per make-up look, oogvorm en oogpotlood kleur. Dat zijn dus een aantal factoren. Wel of geen oogpotlood gebruiken, welke kleuren je beter wel en niet kunt gebruiken, op of onder de waterlijn aanbrengen, ik ga het je allemaal uitleggen aan de hand van foto's.

Wel of geen oogpotlood gebruiken?

Bij een oogpotlood denken we al gauw aan een dikke zwarte lijn op onze waterlijn. Maar er zijn ook een heleboel andere kleuren die je kunt gebruiken. Vaak houden we vast aan wat we "vroeger" deden toen we make-up zijn gaan gebruiken. Wat is er nou leuker om hier een beetje mee te gaan spelen? Met oogpotlood kun je een aantal kanten op. Je kunt de oogvorm iets corrigeren, je kunt het oog stralender maken én je kunt net een beetje dat extraatje geven aan jouw fantastische oogmake-up look die je hebt gemaakt.

Dus ik zeg: Altijd een oogpotlood gebruiken!

Op de eerste 2 foto's hieronder laat ik een oog zonder oogpotlood en een oog met oogpotlood zien. Ik gebruik hier een nude kleur voor een meer open blik. Je zal eerst even goed moeten kijken naar het verschil, maar als je het ziet begrijp je wat ik bedoel.

Oogpotlood zonder

Boven is zonder oogpotlood en onder is met een nude kleur oogpotlood.

oogpotlood nude

Welke kleur oogpotlood je wel en niet moet gebruiken

Qua kleuren is het per oog verschillend. Een nude kleur is altijd goed voor een open blik, je laat het oog iets groter lijken. Gebruik je de tegenovergestelde kleur zwart, dan maak je het oog wat kleiner. Een zwart oogpotlood kan ook heel mooi staan bij een smokey eye look om de oogmake-up wat meer te versterken.

Nude
Zwart

Dan hebben we ook nog de gezellige kleurtjes zoals bijvoorbeeld blauw en groen. Deze kleuren zie je ook zo af en toe weer als trend verschijnen. Het is afhankelijk van de oogkleur en de kleuren die je in de oogschaduw gebruikt. Een blauwe oogschaduw look met een blauw oogpotlood is misschien een beetje too much! Maar een lichtblauw oogpotlood als accent bij een zwarte smokey eye kan dan wel weer een interessante combi zijn. Een azuur blauwe kleur oogpotlood kan ook heel mooi staan.

Qua oogkleur is het moeilijk te zeggen wat wel en niet staat met de kleuren blauw en groen. Ook is dit afhankelijk van de kleur blauw of groen zelf, er zijn natuurlijk meer tinten binnen 1 kleur. Hieronder laat ik de kleuren blauw en groen bij mijn oog zien. Zoals je kunt zien doet de blauwe kleur het bij mijn oog beter dan de groene kleur. Bij bruine ogen zal een groen oogpotlood beter staan dan bij blauwe ogen.

Blauw
Oogpotlood Groen

Dan is er bijvoorbeeld ook nog de kleur bruin in oogpotlood land ;-). Deze zou ik sowieso vermijden!!! De meeste kiezen een bruin oogpotlood voor het natuurlijke effect. Naar mijn idee creëer je met bruin meer een huilerig effect! Dus pas op met bruin. Op de foto hieronder laat ik mijn oog zien met een bruinachtige kleur oogpotlood.

Bruin

Zie je het? Totaal geen verfrissend effect!

Oogpotlood op de waterlijn of eronder?

Een lijntje in het oog of onder het oog kan een groot verschil maken. Heb je een wat kleinere oogvorm dan is het mooi om het (donkere) lijntje onder het oog te plaatsen tegen de wimperrand aan, in het oog breng je een nude kleur aan, hierdoor maak je het oog iets groter. Wil je het oog wat kleiner laten lijken dan breng je een donker lijntje in het oog op de waterlijn aan. Een vrolijk licht kleurtje kun je zowel in als onder het oog aanbrengen. Op de foto's hieronder laat ik het verschil van een donkere lijn in en onder het oog zien.

In
Onder

Zoals je kunt zien wordt het oog links wat meer dicht geknepen en is rechts meer open.

Oogpotlood Do's & Don'ts op een rij:

  • Voor een groter oog zet je een lijntje onder het oog
  • Voor een kleiner effect zet je een lijntje in het oog
  • Bruin maakt huilerig, de kleur rood zou ik ook niet doen!
  • Nude kleur zorgt voor een clean en open effect
  • Vrolijke kleurtjes kunnen een leuk accent geven aan je oogmake-up, overdrijf hier niet mee ;-)
  • Gebruik alleen een make-up potlood op de waterlijn die hier ook echt voor bedoeld is en voorkom infecties!

Gebruik jij oogpotlood? En zo ja, welke kleur(en)? Ik ben benieuwd!

Make-up leestip:

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •