woensdag, 12 september 2018

Welke kleur oogschaduw past bij blauwe ogen?

Geschreven door 
Laat je blauwe nog meer uitkomen met deze make-up tips! Laat je blauwe nog meer uitkomen met deze make-up tips!

Blauwe ogen, welke kleuren oogschaduw passen daar het beste bij?

Kun je bij blauwe ogen iedere kleur oogschaduw gebruiken? Als je zou willen, kun je natuurlijk iedere kleur oogschaduw gebruiken, maar of je blauwe ogen bij alle tinten ook mooi uitkomen...

In dit artikel geef ik je handige make-up tips voor blauwe ogen zodat je jouw oogopslag nog meer kunt laten stralen!

Make-up tips voor blauwe ogen

Wat zijn de beste make-up tips voor blauwe ogen? Hoe kun je je blauwe ogen beter laten uitkomen?

Er zijn een aantal factoren die er voor kunnen zorgen dat je je blauwe ogen er echt uit kunt laten springen. Om je blauwe ogen beter uit te laten komen waardoor ze nog meer gaan stralen kun je ze accentueren door gebruik te maken van een mascara, een eyeliner en de juiste kleur oogschaduw. Ook de soort ooglook speelt hierin een grote rol!

 • Het gebruik van een mascara is altijd een must om je ogen meer te laten spreken. Bij blauwe ogen zou ik vooral gebruik maken van een zwarte mascara of eventueel een grijze mascara.
 • Om de ogen extra aan te zetten, waardoor ze er dus meer uitspringen, kun je een eyeliner in je ooglook gebruiken. Bij blauwe ogen zou ik vooral gebruik maken van een zwarte of grijze tint. Wil je een verrassende touch, dan kan een helder turquoise blauwe eyeliner ook heel verfrissend zijn in je ooglook.
 • Bij een lijntje op de waterlijn kun je het beste een zwart, grijs of wit tint oogpotlood gebruiken.
 • Een smokey-eye look kan een oog er echt intens uit laten springen, zo ook bij blauwe ogen. Alleen is het bij blauwe ogen belangrijk dat je de smokey-eye niet te heftig maakt en in de binnenooghoek de smokey-eye openbreekt door hier een highlighter te plaatsen. Probeer bij een smokey-eye look ook wat zachtere tinten te gebruiken dan zwart. Neem als donkere basis bijvoorbeeld een donkere grijs tint om de look minder hard te maken.

blauwe ogen make up tips

Oogschaduw voor blauwe ogen

Om je blauwe ogen nóg beter uit te laten komen is het belangrijk welke oogschaduw kleuren je hier het beste voor kunt gebruiken.

Gebruik je bij blauwe ogen dan juist koele of warme oogschaduw kleuren? Dat ligt er eigenlijk aan om welke kleur het gaat. Over het algemeen staan koele kleuren mooier bij blauwe ogen dan warme kleuren, maar er zijn enkele uitzonderingen!

In de kleurencirkel staan blauw (koel) en oranje (warm) tegenover elkaar waardoor deze twee kleuren een perfecte match vormen. Denk hierbij aan koper en roest tinten. Deze laten de blauwe kleur van je ogen er echt uit knallen. Bij bruine aarde tinten is het belangrijk dat deze kleuren een oranje ondertoon bevatten om deze kleur oogschaduw bij je blauwe ogen te laten matchen. Daarnaast matchen koele tinten, die dichtbij de blauwe kleur in de kleurencirkel staan, heel goed bij blauwe ogen zoals diverse paars en grijs tinten. Verder kun je ook gebruik maken van een blauwe oogschaduw kleur, maar let er wel op dat je de juiste blauw tint gebruikt. Je wilt natuurlijk niet het blauw-oog effect creëren ;-)! Kies hier een blauw tint die wat donkerder is dan het blauw van je oog óf ga voor een heldere turquoise blauw tint.

Oogschaduw kleuren die het blauw van je ogen nog meer laten spreken zijn:

 • Koper/roest tinten
 • Heldere paars tinten
 • Mauve tinten
 • Oud roze tinten
 • Grijs tinten
 • Marineblauw tinten
 • Helder turquoise blauwe tinten
 • Diepe aardetinten met een vleugje brons
 • Goud tinten als accent

Tip: Kies voor een oogschaduw palette waar meerdere kleuren in zitten in plaats van losse kleuren oogschaduw zodat je eindeloos kunt variëren in je ooglook!

oogschaduw bij blauwe ogen

Waar vind je de juiste oogschaduw voor blauwe ogen?

Nu je weet welke kleuren mooi staan bij blauwe ogen is het ook wel handig om te weten waar je deze oogschaduw kunt vinden!

Er zijn tegenwoordig zoveel diverse soorten oogschaduw producten verkrijgbaar van verschillende merken dat ik begrijp dat je door de bomen het bos niet meer ziet óf door de vele make-up de juiste oogschaduw niet meer ziet ;-).

Persoonlijk ben ik gek op oogschaduw paletten. Waarom? Oogschaduw paletten bevatten vaak verschillende tinten waarmee je zeer uiteenlopende ooglooks kunt maken. Mijn all time favorites zijn het Naked 3 Palette van Urban Decay en het Fortune Favours the Brave Palette van Make-up Revolution. Beide zijn zeer geschikt voor blauwe ogen, want ik beschik zelf ook over een paar blauw/grijze ogen.

Er is natuurlijk nog veel meer keuze!

Hieronder heb ik een lijstje van 10 geschikte oogschaduw paletten voor blauwe ogen in diverse prijsklassen voor je op een rij gezet, inclusief klikbare link naar de desbetreffende webshop waar je het eventueel kunt kopen.

Bovenstaande oogschaduw paletten zijn in principe allemaal geschikt voor blauwe ogen. Afhankelijk van je smaak zit er vast wel een palette bij wat jou aanspreekt!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •