dinsdag, 19 november 2013

Naar de kapper in Cambodja

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(9 stemmen)
Naar de kapper in Cambodja Naar de kapper in Cambodja

Naar de kapper in Cambodja is een bijzondere ervaring!

Zoals je misschien wel weet ben ik 2,5 week op vakantie geweest in Cambodja. In dit artikel laat ik een impressie zien van deze super gave backpacktrip. Als ik in het buitenland ben, vind ik het leuk om in het land naar de kapper te gaan om mijn haar te laten knippen. Vooral in Azië gaat het er in een kapsalon iets anders aan toe dan in westerse landen.

Kapsalons in Cambodja

Ik heb in Cambodja drie verschillende soorten kapsalons gespot. Een salon gevestigd in een pandje, zoals je snel zou denken waar een kapsalon in gevestigd is, Salons die gevestigd zijn op de overdekte markt en ik heb straatkappers gespot. Die laatste vond ik echt bizar en geweldig om te zien! Dit waren allemaal herenkappers, hier werden dus ook geen vrouwen gekapt.

Op de foto hieronder zie je straatkappers bezig.

straatkapper in cambodja

Naar de kapper in Cambodja

Ik besloot om naar een kapsalon op de markt Psar Leu in Sihanoukville te gaan! Op de markt kan de locale ondernemer een plekje huren om daar zijn/haar waren te verkopen of om een beauty salon te vestigen. Tussen smalle gangetjes door kom je ineens terecht op de beauty afdeling. Geweldig om te zien! En voor mij helemaal omdat het mijn vakgebied is. Verschillende salons zitten naast elkaar. De oppervlakte van een salon is niet groter dan 3 bij 3 meter. Het ziet er allemaal erg rommelig en chaotisch uit, maar toch is het goed georganiseerd :). Een georganiseerde chaos dus! De kapster (wat naar mijn idee ook de eigenaresse was) sprak een paar woordjes engels en met overige gebaren kwamen we er wel uit wat ik wilde. Mijn haar laten knippen. Nou als je je haar laat knippen krijg je er meteen een complete beauty behandeling bij! Naast het haren knippen werden mijn nagels en teennagels ook geknipt, gefijld en gelakt. Bij het uitspoelen van mijn haar werd ook mijn gezicht meegenomen met massage en crème. Geweldig!!

marktkapper in Cambodja

Tijdens een knipbehandeling let ik altijd op de technieken die gebruikt worden. Geloof mij maar..... Ik kon geen techniek ontdekken! Het eindresultaat is een steile Aziatische bob (in het blond) en hier en daar klopt het niet helemaal, maar ja ach, het groeit wel weer ;).

naar de kapper in Cambodja

Deze beauty behandeling heb ik op video vastgelegd. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel het filmpje hieronder!

Enjoy!!

Bedankt voor het kijken!

Meer Beauty in Cambodja vind je in dit artikel.

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •