zondag, 07 mei 2017

Land van Ooit | Verlaten Plekken

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(20 stemmen)
Verlaten pretpark Land van Ooit! Verlaten pretpark Land van Ooit!

Ooit was er het land van Ooit waar kinderen de baas waren. Nu is er een wandelgebied waar je al wandelend je fantasie kan laten werken bij de laatste achterblijfselen van het verlaten attractiepark.

Verlaten plaatsen zijn er in Nederland nauwelijks te vinden. Eén daarvan is het Land van Ooit. Na zo'n 25 jaar keerde ik weer terug naar deze plek waar ik Ooitgroet leerde, het riddertoernooi heb aanschouwd en met grote ogen het roze kasteel bewonderde. Dazzling Travels neemt je mee!

Verlaten Land van Ooit

Verlaten plaatsen en plekken hebben altijd wel een spooky tintje, zo ook het Land van Ooit. Hoewel het nu de dag opengesteld is als wandelgebied in een mooi (bijgehouden) bos zijn er nog enkele overblijfselen te vinden van het voormalige themapark. Jammer genoeg is het gebied opgeknapt. Waarom dit jammer is? Een verlaten plaats heeft altijd meer uitstraling als het geheel overwoekerd is door de natuur. Maar goed, in Nederland kennen we dat niet echt. Hier moet alles "netjes" zijn. Ondanks dat het themapark nauwelijks meer te herkennen is, is gelukkig niet alles weggehaald.

Gelukkig kun je nu de dag nog altijd het roze kasteel bewonderen waar de Graaf en Gravin van Ooit hebben gewoond, de strijd bij Waterloo waar de soldaten van Napoleon werden betoverd in standbeelden en vind je hier en daar een enkel overblijfsel van wat ooit een attractie is geweest.

Land Van Ooit 1
Land Van Ooit
Land Van Ooit 7
Land Van Ooit 9
Land Van Ooit 10
Land Van Ooit 6
Land Van Ooit 2
Land Van Ooit 3
Land Van Ooit 5
Land Van Ooit 8
Land Van Ooit 12
Land Van Ooit 11

Verlaten Land van Ooit Vlog

Naast de foto's kun je hieronder de Land van Ooit vlog bekijken van het verlaten themapark. Enjoy!

Vind je het leuk om filmpjes te zien van Dazzling Travels? Sinds kort heeft ook Dazzling Travels een eigen Youtube kanaal. Je kunt je geheel gratis hier abonneren zodat je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste filmpjes.

Ben jij weleens in het Land van Ooit geweest?

Tot Ooit & Be Dazzled!!

6 reacties

 • Reactielink Jannike maandag, 08 mei 2017 19:47 Geplaatst door Jannike

  Wat tof om hier rond te lopen! Ik ben er helaas nog nooit geweest

 • Reactielink simpel, met een snufje liede maandag, 08 mei 2017 17:51 Geplaatst door simpel, met een snufje liede

  Echt raar om te zien. Als klein meisje heb ik daar nog gelopen toen het nog wel een attractie park was. Denk dat ik er eens naar terug ga om er eens een keer een wandeling te maken. Ziet er nu ook wel heel erg mooi uit.

 • Reactielink Jamey maandag, 08 mei 2017 09:08 Geplaatst door Jamey

  Ik vind het zo bizar. . Vroeger toen ik heel jong was ben ik er nog geweest!

 • Reactielink Jacqueline zondag, 07 mei 2017 21:40 Geplaatst door Jacqueline

  Ik ben er een paar jaar geleden geweest toen het al geen attractiepark meer was. Er was toen een fantasy festival, maar dat viel enorm tegen. Zonde, want het is een mooie plek daarvoor.
  Wat ik nog kan herinneren, is dat er mensen in het kasteel woonden, als anti-kraak. Hoe tof is dat: wonen in een roze kasteel...

 • Reactielink Emmy zondag, 07 mei 2017 21:24 Geplaatst door Emmy

  Wij gingen vroeger alle pretparken af i.p.v. op vakanties. Zo ook naar het Land van Ooit. Eenmalig. Wat een smerige bende was het daar. Ik was gewoon bang dat mijn kids er een ziekte op zouden lope. Ik vind het dus ook niet zo raar dat het gesloten is. Wellicht dat de wandeling tussen de overblijfselen een leukere ervaring is.

 • Reactielink Maud - maudgeniet.nl zondag, 07 mei 2017 21:09 Geplaatst door Maud - maudgeniet.nl

  Ik wil hier ook zó graag eens naar toe! Het lijkt me heeel bijzonder om hier rond te lopen!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •