zondag, 04 oktober 2015

Wat te doen in Tokyo? - top 10 bezienswaardigheden

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(5 stemmen)
Top 10 bezienswaardigheden in Tokyo, Japan Top 10 bezienswaardigheden in Tokyo, Japan

Ben je op vakantie in Tokyo, dan is er mega veel keus aan bezienswaardigheden in deze bijzondere Japanse stad. In Tokyo is van alles te zien en te doen. Ga naar de vismarkt, één van de prachtige rustgevende Japanse tuinen of ga in de één na hoogste toren ter wereld! In dit artikel vind je mijn top 10 aan bezienswaardigheden in Tokyo, Japan.

Bezienswaardigheden top 10 Tokyo

Senso-Ji

Senso Ji Tempel Tokyo

De Senso-Ji tempel is een must-see in Tokyo! Via de Kaminarimonpoort en de Nakamise-dori (straat met vele koopwaren en snuisterijen) loop je richting de tempel. Wuif de wierookdampen uit het wierookvat naar je toe en adem het in om gezond te blijven en stap vervolgens het hoofdgebouw binnen om een muntje te werpen of een kaarsje te ontsteken. Verder zijn er nog wat bijgebouwen en een pagode met vijf verdiepingen, heerlijk om even rustig rond te wandelen.

Tokyo Skytree

Tokyo Skytree Tower
De één na hoogste toren ter wereld staat in Tokyo, dit is de Tokyo Skytree. Heb je geen last van hoogtevrees? Dan moet je zeker deze 634 meter hoge toren in!

Tsukijivismarkt

Tsukijivismarkt Tokyo

Deze bijzondere vismarkt is zeker het bezoeken waard, mits je absoluut niet tegen die overheersende vislucht kunt ;-). Vanaf 9.00 uur in de ochtend is de markt toegankelijk voor de toeristen. Het is leuk om de vele visstalletjes te zien waar de vis wordt verkocht aan o.a. de horecaondernemers. Er is een enorme keuze aan vissoorten, soorten die je nog nooit eerder hebt gezien of wat ook totaal niet op een vis lijkt...

Keizerlijk Paleis

Keizerlijk Paleis Tokyo

Het keizerlijk paleis staat middenin Tokyo. Het wordt omringd door grote tuinen (wat deels toegankelijk is voor een wandeling) en is eigenlijk zo goed als afgebakend voor het publiek. Toch kun je een glimp opvangen van het paleis en dat is toch wel heel erg bijzonder om te zien.

Shibuya

Shibuya Tokyo

In de wijk Shibuya kun je vooral terecht om te winkelen, restaurants en uitgaan. Het bijzondere hoogtepunt van deze wijk is het drukste kruispunt ter wereld! Aan alle kanten van het kruispunt gaat het voetgangerslicht tegelijk op groen. Kris kras door elkaar steken de mensen tegelijk over. Op de foto hieronder kun je mij misschien wel herkennen aan het blonde haar tussen deze overstekende mensenmassa.

Hamapaleistuin

Hamapaleistuin Tokyo
Als je even de drukte van de stad wilt ontvluchten is de Hamapaleistuin een perfecte plek voor rust, een wandeling of een Japanse theeceremonie.

Akihabaradistrict

Akihabaradistrict Tokyo
Ben je gek op alles wat met elektronica te maken heeft? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Akihabaradistrict. Als je helemaal niets met elektronica hebt, ook dán moet je een bezoek brengen aan deze bizarre wijk. Je vind hier hoge gebouwen met neonverlichting met alleen maar elektronica winkels, vaak van een paar verdiepingen hoog. Alles, maar dan ook alles van elektronica is hier te vinden.

Koishikawa Korakuentuin

Koishikawa Korakuentuin Tokyo
Hoor de vogels fluiten en zie de schildpadden zwemmen in één van de vijvers. Een schitterende tuin middenin Tokyo. Ook hier kun je even ontsnappen aan de drukte van de stad.

Harajukudistrict

Harajukudistrict Tokyo

De wijk Harajuku is een wijk waar veel jongeren te vinden zijn. Vooral op Zondag kun je hier meisjes gekleed zien lopen als Harajuku Girls. Hier vind je vele winkels, van grote warenhuizen tot kleine boetiekjes in de kronkelige straatjes.

Ueno Zoo

Ueno Zoo Tokyo

De oudste dierentuin van Japan, de Ueno Zoo, ligt in het veelzijdige park Ueno. Wat deze dierentuin zo bijzonder maakt is dat hier de Giant Panda beer te zien is.

Tokyo in Japan is een waanzinnige stad met vele mooie en leuke bezienswaardigheden!

Ben jij weleens in Tokyo geweest? Of heb je een tripje gepland?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •