zondag, 06 juli 2014

Dazzling Beauty in Marrakech

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(14 stemmen)
Dazzling Beauty in Marrakech Dazzling Beauty in Marrakech

Henna tattoos, Argan Olie en meer beauty stuff is te vinden in Marrakech!

Pas geleden heb ik een stedentrip in Marrakech gedaan. Hier is al een artikel over verschenen, deze vind je HIER. Als je mij al iets langer volgt weet je dat ik in andere landen altijd op zoek ben naar beauty. Dus ook hier in Marrakech heb ik wat beauty dingen gespot!

Beauty in Marrakech

Marokko is het land van de Argan olie, de hammams en de henna tattoos. In dit artikel neem ik je mee naar beauty in Marrakech. Heel interessant om te zien was het makingsproces van Argan olie. In een hammam ben ik niet geweest, wel in een klein beauty centre waar je ook echt van alles kon laten doen. Natuurlijk heb ik ook hier mijn haren laten knippen! Ben je benieuwd? Lees dan verder. Onderaan dit artikel kun je ook een filmpje bekijken :)

Argan Olie uit Marrakech

Argan olie komt voornamelijk uit Marokko. De plantaardige olie wordt gewonnen uit pitten van vruchten van de arganboom die hier in Marokko groeit. Er gaat een heel proces aan vooraf voordat er olie ontstaat uit de argannoten. Dit proces wordt handmatig gedaan. Op de foto hieronder kun je zien hoe dat er ongeveer aan toe gaat. De noten worden gekraakt, gepeld, geroosterd en fijn gemalen. Heel indrukwekkend om te zien hoe deze vrouwen dat zittend op de grond met de hand aan het doen zijn. Er zijn een heleboel argan noten nodig voor een klein beetje olie. Ook in het filmpje onderaan kun je dit makingsproces van argan olie bekijken.

Beauty in Marrakech

In Marrakech kun je op vele plekken producten met argan olie kopen. Er zijn kleine winkeltjes, beauty centra's en marktkraampjes waar dit te koop wordt aangeboden. Op de foto's hieronder zie je een marktkraampje op het grote plein in Marrakech. In de avond heb ik hier twee potjes argan crème gekocht voor een totaalprijs van € 3,-!! :-)

Beauty in Marrakech

Beauty in Marrakech - reizen

Naar de kapper in Marrakech

Als ik in het buitenland ben, en dan met name buiten Europa, wil ik graag mijn haren laten knippen. Niet omdat het nodig geknipt moet worden, maar meer om te kijken hoe het er in dat land aan toe gaat. Ontzettend leuk om te doen, vooral ook omdat het kappersvak mijn beroep is. Na de knipbeurt in Cambodja ben ik wel een beetje huiverig geworden. In Cambodja zijn er volgens mij heel weinig beautyscholen. Op zich zat mijn haar niet heel verkeerd, maar het klopte voor geen meter ;). Naar de kapper in Cambodja vind je HIER. Uiteraard ben ik hier in Marrakech ook naar de kapper geweest!

In Marrakech vind je geen gemengde heren -en dameskapsalons. Nee deze zijn gescheiden van elkaar. Ik vond een klein beauty centre alleen voor vrouwen waar je echt allerlei soorten behandelingen kon laten doen. Zoals massages, schoonheidsbehandelingen, kappersbehandelingen, visagie, wax, nagelstyling en manicure, henna tatoeages enzovoorts. Alles wat met beauty te maken heeft. Ik heb hier eerst een relaxing massage laten doen en vervolgens mijn haar laten knippen.

Beauty in Marrakech

Midden in de ontvangstruimte stond een grote kom met verse bloemen!

Beauty in Marrakech - reizen

Tegen de wanden stonden grote vitrinekasten vol met potjes en flesjes verzorgingsproducten!

Beauty in Marrakech - reizen

Beauty in Marrakech - reizen

Tijd voor de knipbeurt!!

Beauty in Marrakech - reizen

Ook dit was weer een bijzondere ervaring. Het kapsalon gedeelte had veel weg van westerse kapsalons. Het interieur wijkt eigenlijk niets af van wat je hier bij ons in Nederland ziet, het is hier iets meer gedateerd. Hier en daar zie je een Marokkaans accent.

Eerst haren wassen met een koude plons water, dit was wel lekker aangezien het buiten zo'n 43 graden was. Bespreken wat voor kapsel ik wilde was er niet echt bij. Ik spreek en versta geen Frans of Arabisch en de kapster verstond geen woord Engels of Nederlands. Ik heb aangewezen hoeveel er vanaf mocht. Tja....... Dat werd iets meer. Geeft niet, het groeit wel weer aan ;-). Qua werkmateriaal gebruikte ze een puntkam (deze heb ik zelf nog nooit voor knippen gebruikt) en een huis-tuin-en-keuken kappersschaar. Dat is zo'n schaar die je bij de drogist kan kopen, hij was ook niet zo scherp. Ik kon duidelijk merken en zien dat er een lijn in zat van hoe ze te werk ging. Deze kapster heeft denk ik wel wat kniptrainingen gehad, maar kent echt alleen de basistechniek. Het was dus na afloop vrij kort, maar het geheel klopte redelijk. Ik heb mijn haar niet laten drogen, daar vond ik het veel te heet voor!

Beauty in Marrakech - reizen

Beauty in Marrakech - reizen

Henna tattoo

Altijd heb ik al eens een keer een henna tatoeage willen laten zetten. Dus Marrakech vond ik de perfecte plek om dit te laten doen.

Op het grote plein middenin de stad zaten vele dames en een heer die bereid waren om een mooie henna te maken (tegen betaling natuurlijk). En ze probeerden je maar wat graag te lokken.

Beauty in Marrakech - reizen

Op de laatste dag heb ik op mijn arm een henna laten zetten en ik kreeg er nog eentje op mijn voet "gratis" bij. Dat gratis was natuurlijk omdat ik er veel te veel voor heb betaald ;-). Dus..... De henna die bij mij is gebruikt was voor een deel natuurlijk, maar er zat ook wel iets chemisch in. Hier moet je echt mee uit kijken!! Sommige mensen kunnen hier allergisch voor zijn. Bij mij ging het gelukkig goed, ik heb nergens last van gehad. Durf je dit niet aan, ga dan op zoek naar de 100% natuurlijke henna, deze is rood/bruin van kleur.

Die van mij was zwart en voor de finishing touch werd er een grote hoeveelheid glitters overheen gegooid. Leuk effect, maar met wassen zijn de glitters er gelijk vanaf. Mijn henna heb ik laten zetten door de enige man die dit hier samen met z'n moeder deed.

Beauty in Marrakech - reizen

Beauty in Marrakech - henna tattoo

Nadat de henna was ingedroogd mocht ik het eraf wassen. Op de foto's hieronder zien je de henna nadat de dikke lag er vanaf is. Dit zou zo'n 3 a 4 weken moeten blijven zitten. Ik was heel benieuwd hoelang het bij mij zichtbaar zou blijven vanwege mijn beroep. Na 2 weken was het helemaal van mijn arm af, op mijn voet bleef het langer zitten.

Beauty in Marrakech - reizen

Beauty in Marrakech tattoo

In het filmpje hieronder kun je mijn vlog bekijken van al deze mooie Dazzling Beauty dingen in Marrakech.

Enjoy!!

Bedankt voor het kijken!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •