zondag, 19 augustus 2018

Kinderdijk

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
De Kinderdijk! De Kinderdijk!

Kinderdijk staat bekend om zijn molens en is een dorp in Zuid-Holland in de Alblasserwaard. Het is niet zomaar een dorp met een aantal molens, sinds 1997 staan de molens van Kinderdijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een grote toeristische attractie van Nederland.

Heb jij het welbekende plaatje van de Kinderdijkse molens al eens in het echt gezien? Voor mij was dat al heel lang geleden, dus werd het de hoogste tijd om de Kinderdijk te gaan verkennen met Dazzling Travels!

De Kinderdijk

De Kinderdijk is een op en top Nederlands monument dat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt naast alle die andere beroemde gebouwen en plekken op aarde!

kinderdijk molens

Hoewel ik graag de wereld over reis om de mooiste en meest indrukwekkendste natuurverschijnselen en tempelcomplexen te bezoeken, bleef het ontdekken van Nederland een beetje achter. Daar is nu verandering in gekomen, want de eerste must-see van mijn Nederland bucketlist kan ik afstrepen. Ik heb het natuurlijk over de Kinderdijk.

wandelen kinderdijk

Op een mooie zonnige (en warme) zondag besloten we om een uitstapje te maken richting de Alblasserwaard om de Kinderdijkse molens te gaan bezoeken. Een uniek molencomplex dat de grond in dit gebied al bijna zo'n 1.000 jaar droog houdt. De kracht van het water is sterk, maar de slimheid van de mens ook! Het hele gebied telt maar liefst 19 molens waarvan 2 als museummolen zijn ingericht en je binnen een kijkje kunt nemen.

molens kinderdijk

Wat te doen in Kinderdijk?

Er zijn een aantal leuke dingen die je kunt doen tijdens je bezoek aan de Kinderdijk. Zo kun je eerst een kijkje in het bezoekerscentrum Wisboomgemaal nemen. Hier kom je van alles te weten over de geschiedenis van de Kinderdijkse molens.

Vervolgens kun je het poldergebied intrekken om de molens te bekijken. Je kunt hier wandelen (de hond mag ook mee!), je kunt hier fietsen én je kunt een boottochtje maken. Wandelen en/of fietsen door het gebied is geheel gratis, voor de boottocht dien je een ticket te kopen.

De molens Blokweer en Nederwaard zijn opengesteld als museummolens waar je een kijkje kunt nemen in de geschiedenis en hoe het is geweest om als (groot) gezin in zo'n molen te leven. Om deze molens te bezoeken dien je een Kinderdijk entreeticket te kopen.

Voor openingstijden en meer bezoekersinfo kun je een kijkje nemen op Kinderdijk.nl.

kinderdijk wandelen

Dazzling Travels Explores De Kinderdijk

Om je alvast een extra voorproefje te geven heb ik naast alle foto's ook nog een mooie impressie vlog van de Kinderdijk gemaakt.

Bekijk de Kinderdijk in bewegend beeld hieronder. Enjoy!

Wil je geen travel video meer missen van Dazzling Travels? Abonneer je dan geheel gratis op het YouTube kanaal!

Meer in deze categorie: « De Koninklijke Stallen

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •