zaterdag, 20 juli 2019

Mijn FODMaP dieet ervaringen na 1 jaar

Geschreven door 
Mijn struggles tijdens het FODMaP Low dieet. Mijn struggles tijdens het FODMaP Low dieet.

Een jaar geleden startte ik met het FODMaP dieet. Nu precies 1 jaar later wordt het tijd om mijn ervaringen weer met je te delen. Hoe gaat het nu? Wat zijn mijn grootste struggles? Ik vertel je er alles over!

FODMaP Dieet

Het FODMaP dieet met Dazzling Beauty!

Zo nu en dan verschijnen er naast beauty gerelateerde artikelen ook weleens lifestyle posts op Dazzling Beauty's blog. In deze categorie deel ik je mijn bevindingen en inzichten waar ik zelf op dat moment mee te maken heb. Het FODMaP dieet is zo'n onderdeel van mijn lifestyle. Eigenlijk een heel groot onderdeel van mijn lifestyle, want een jaar geleden betekende dit voor mij een totale verandering in mijn eet- en drinkpatroon.

Deed ik voor het FODMaP dieet dan zo ongezond? Nee hoor, maar ik had wel bepaalde klachten die onder PDS vallen.

Een jaar geleden werd ik dus door de huisarts op het FODMaP dieet gezet en heb hier al meerdere artikelen over geschreven zoals:

In de bovenstaande posts deel ik je mijn ervaringen en tips die ik zelf heb ondervonden in de verschillende fases van het dieet. Vooral de eerste periode is lastig, omdat je heel veel producten en ingrediënten NIET mag eten of drinken. Hier vallen ook heel erg veel gezonde producten onder. Denk hierbij aan diverse groente- en fruitsoorten, maar ook diverse kruiden, lactose en tarwe. En zo kan ik nog wel even doorgaan met de lijst van wat je niet mag tijdens het FODMaP dieet. Een hele omschakeling dus.

fodmap ervaring

Mijn ervaring met het FODMaP dieet

Nu ik een jaar ervaring heb met het FODMaP dieet, gaat het me zeker een stuk gemakkelijker af dan tijdens de eerste maanden. Ik zie het als een verandering in mijn lifestyle en veranderingen hebben altijd even de tijd nodig om ze als gewoonte te gaan zien.

Het goede nieuws is dan ook dat mijn buik veel relaxter aanvoelt dan voorheen. Sterker nog, mijn buik heeft nog nooit zo rustig aangevoeld. Het FODMaP dieet heeft voor mij dus een goede invloed. Momenteel heb ik nog een hele lijst aan producten en ingrediënten die ik wil testen om te kijken of ik er wel of niet intolerant voor ben. Omdat mijn buik echt goed moet aanvoelen om iets te kunnen testen zal ik waarschijnlijk nog wel een jaar bezig zijn. En daarna? Daarna moet ik een balans zien te vinden in deze nieuwe lifestyle.

Hoewel het dus echt een stuk beter gaat brengt dit dieet nog steeds struggles met zich mee. In de onderstaande FODMaP vlog vertel ik je daar meer over. Ik vertel waar ik tegen aanloop, hoe ik daar mee omga en welke inzichten een jaar lang fodmappen mij tot nu toe heeft gegeven.

Ben je klaar voor een nieuwe FODMaP video?

Wil je meer van dit soort video's zien over het FODMaP dieet? Bekijk dan deze FODMaP lijst op mijn YouTube kanaal!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.