donderdag, 19 januari 2017

Reis Inspiratie op de Vakantiebeurs

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(15 stemmen)
Dagje uit naar de vakantiebeurs in Utrecht! Dagje uit naar de vakantiebeurs in Utrecht!

Een mega groot jaarlijks evenement om reis inspiratie op te doen, dát is de vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht!

Of je nu van Azië, Afrika of Europa houdt, wilt backpacken, met een groepsreis mee of een cruise maken? Op de vakantiebeurs in Utrecht is er voor iedere vakantiewens informatie te vinden.

Dit jaar heb ik voor het eerst een bezoek gebracht aan de vakantiebeurs in Utrecht en was ik enorm verrast door de grote omvang en het aanbod.

 

De vakantiebeurs in Utrecht

Jaren weerhield het me om naar de vakantiebeurs in Utrecht te gaan. Dat heeft vooral te maken met het beeld wat ik had van de vakantiebeurs. Georganiseerde groepsreizen, massale campings en vooral de meest voor de hand liggende vakantielanden. Niets voor ons dacht ik, omdat wij juist van het soort tegenovergestelde reizen houden. Alles op eigen houtje organiseren, backpacken en al helemaal niet met een groep reizen. Dus waarom zou ik naar de vakantiebeurs gaan? Ik kan je zeggen dat ik mijn mening heb bijgesteld, want ik heb het behoorlijk naar mijn zin gehad op de vakantiebeurs in Utrecht!


Ondanks dat wij niet van georganiseerde groepsreizen houden, want deze worden uitgebreid aangeboden, is er volop inspiratie te vinden op de vakantiebeurs. Ik stond er van te kijken hoe groot dit reisevenement was! Maar liefst 8 hallen werden in gebruik genomen, dat betekend dat je aan een uurtje niet genoeg tijd hebt om alles te kunnen zien ;-)! In 3,5 uur hebben wij ook niet bij iedere stand stil gestaan, maar voor ons de belangrijkste informatie bij elkaar gesprokkeld.

Dit jaar waren er dus 8 hallen op de vakantiebeurs:

  • Afrika
  • NL Reist-plein, Noord- en Zuid-Amerika, Canada
  • Caribbean Village, Azië, Australië, Nieuw-Zeeland, Pacific
  • Zuid-Europa, Balkan
  • Cruises Wereldwijd, Turkije, 1001-nacht bestemmingen
  • Actief-Plein, Centraal Europa, Oostenrijk
  • Nederland Paviljoen, West-Europa, Scandinavië
  • Outfreeca


Je kunt zelf ronddwalen langs alle stands of een eigen route maken langs de bestemmingen waar je meer over wilt weten. Er zijn ook routes die je kunt volgen zoals de Culinaire Route, de Kids Route en de Solo Route.

Vakantiebeurs 1
Vakantiebeurs 2
Vakantiebeurs 3
Vakantiebeurs 4
Vakantiebeurs 5
Vakantiebeurs 6
Vakantiebeurs 7
Vakantiebeurs 8
Vakantiebeurs 9


Onze reisinspiratie op de vakantiebeurs

Ons doel was vooral om iets meer te weten te komen over Iran als vakantiebestemming. Ik vond het zeer verrassend om te zien dat er verschillende stands stonden voor Iran. Na ons bezoek aan de vakantiebeurs waren we overtuigd en hebben dan ook gelijk 2 vliegtickets naar Iran geboekt!

Verder trok de grote stand van Slovenië heel erg aan, dus daar hebben we ook gelijk wat informatie over ingewonnen.

Natuurlijk staat Azië altijd hoog bovenaan mijn bucket list. Na al verschillende reizen door Azië te hebben gemaakt, blijft het trekken. Zo zou ik graag Myanmar en Vietnam willen bezoeken, dus daar hebben we ook de nodige informatieboekjes van meegenomen.

Nog een verrassing waar we eerder nooit aan hebben gedacht is reizen in de Kaukasus. Bij een kleine stand vertelden de gids ons meer over verschillende reizen door Georgië, Armenië en Azerbeidzjan.

Ook Jordanië spreekt mij zeer aan, dit land staat dan ook hoog bovenaan de bucket list.

Verder nam ik van nog meerdere bestemmingen informatieboekjes mee zoals de Transiberië Express, India, Zuid-Afrika, Madagascar, Jamaica, Cuba, Ijsland en Egypte.


Je begrijpt dat ik al een vrij lange travel bucket list had, maar die is nu nóg langer geworden!! ;-)


Dit jaar vond de vakantiebeurs in Utrecht van 11 t/m 15 Januari plaats en was zeker de moeite waard om te bezoeken. Heb je de beurs gemist dit jaar? Dan zou ik zeker volgend jaar een kijkje gaan nemen. In 2018 vind de vakantiebeurs plaats van 9 t/m 14 Januari!


Ben jij weleens naar de vakantiebeurs in Utrecht geweest?


Be Dazzled!!

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •