donderdag, 07 juli 2016

24 uur in Seoul Zuid-Korea

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(1 Stem)
Een dagje Seoul! Een dagje Seoul!

Als afsluiter van een mooie reis door Cambodja hadden we als bonus 24 uur in Seoul. Super tof om nog even een rondje te maken in een grote wereldstad, of toch niet?

In deze Travel Story vertel ik je over 24 uur in Seoul, Zuid-Korea én kun je de reis vlog van deze korte citytrip bekijken. Lees en kijk je mee?

 

Eén dag in Seoul, Zuid-Korea

Na bijna 3 weken met onze backpack door Cambodja te hebben getrokken stond ons nog 1 bestemming te wachten, namelijk Seoul in Zuid-Korea. Hier zouden we een stop-over van een paar uur hebben, maar de luchtvaartmaatschappij besloot hier 24 uur van te maken. Omdat we een hotel inclusief ontbijt en diner aangeboden kregen was dat prima. Dat gaf ons mooi de gelegenheid om deze grote stad te bezoeken.

seoul 2

Vroeg in de ochtend kwamen we aan in Seoul, we werden afgezet in het hotel waar we eerst een ontbijtje hebben genuttigd. Ondanks dat we moe waren van de reis (ik slaap niet in een vliegtuig) stonden we te popelen om de stad te ontdekken. We waren niet heel erg voorbereid voor deze stad, dat kwam omdat dit een beetje last-minute was. Maar dat moest allemaal wel lukken dachten we.

Bij het hotel was vast wel een plattegrond van de stad beschikbaar, maar helaas... Nou ja, dan maar gewoon de stad in, we zien wel. Gelukkig was er op 5 minuten loopafstand een metrostation.

Eenmaal buiten was het steenkoud, de temperatuur lag rond de 0 graden!! Hier hadden we natuurlijk geen rekening mee gehouden ;-). Met onze warmste kleding aan die we hadden (tja, we kwamen uit 30 graden) moesten we eerst aan geld zien te komen, dus opzoek naar een geldautomaat. Helemaal nog in de war met de valuta in Cambodja pinde we veel te veel voor een dagje in Seoul. Nou ja, we hadden in ieder geval genoeg geld om deze dag door te komen ;-).

Op naar de metro! Nu zijn we echt wel wat gewend wat betreft het reizen met de metro in vreemde landen, maar in Seoul hadden we toch echt moeite. Het begon al met een kaartje kopen. Op dit station, dichtbij ons hotel, was dus niets in het Engels. Na een half uur was het eindelijk gelukt om een kaartje te kopen.

Eenmaal in het centrum van de stad aangekomen zat het ook niet helemaal mee. Ook in Seoul zijn op maandag(ochtend) veel dingen gesloten, zoals het toeristenbureau bijvoorbeeld... De meeste winkels gingen ook pas rond het middaguur open, dus rond 12.00 uur eerst maar eens een dikke omslagdoek gekocht vanwege de kou!

seoul 3

De beste optie om de stad te verkennen was de hop-on-hop-off bus. Lekker de toerist uithangen in zo'n bus, maar ideaal om in korte tijd de hoogtepunten van een stad te zien. Helaas waren sommige bezienswaardigheden op maandag gesloten, dat was jammer. Maar helaas niets aan te doen. Toch hebben we best een leuke dag gehad en sloten deze af met een bezoekje in de Seoul Tower wat een prachtig uitzicht bood over de stad!


Bekijk de reisvlog van Seoul


Is Seoul een aanrader?

Een bezoek aan Seoul is zeker een aanrader! Wij waren hier alleen op het verkeerde moment en niet goed voorbereid. Om zo'n grote stad te verkennen heb je wel iets meer tijd nodig dan 24 uur. Ook de kou en de vermoeidheid speelden bij ons een grote rol. Omdat wij eigenlijk geen keus hadden, kwam deze (korte) citytrip aan het einde van onze reis. Het is super om een extra bestemming mee te pakken tijdens het reizen, maar mijn voorkeur gaat dan uit om dat aan het begin van de reis te doen. Zo begon onze reis naar Japan eerst 20 uur in Dubai. Dit hadden we precies zo gepland. Even doorhalen aan het begin van de reis is beter dan aan het einde van de reis ;-).


Is bij jou een bezoek aan een stad weleens anders verlopen dan je had verwacht?


Be Dazzled!!

 

Lees 3444 keer Laatst aangepast op donderdag, 07 juli 2016 14:47

1 Reactie

  • Reactielink Sanne zaterdag, 16 juli 2016 09:38 Geplaatst door Sanne

    Jee wat een temperatuur verschil! Zou je eigenlijk niet verwachten hè? Goede combi om nog even iets mee te pakken van een andere stad. Wij proberen dat af en toe ook zo te plannen. Super leuk, maar wel vermoeiend! :)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.