zondag, 11 oktober 2015

20 uur in Dubai - Wat te doen?

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(7 stemmen)
Dubai in 20 uur - Burj Khalifa Dubai in 20 uur - Burj Khalifa

Wat doe je als je maar 20 uur in Dubai bent?

Als je een reis naar Azië maakt is de kans groot dat je een tussenstop moet maken in o.a. Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). Naar onze eindbestemming Japan vlogen wij met luchtvaartmaatschappij Emirates, van Amsterdam naar Tokyo met als tussenstop Dubai. Omdat wij hier nog nooit eerder waren geweest, besloten we om onze tussenstop op Dubai uit te rekken naar 20 uur.

Eén dag in een stad als Dubai? Is dat wel te doen?

Ja zeker! Onze aankomst en vertrek tijden waren zeer gunstig. Vroeg in de ochtend arriveerden we op de luchthaven van Dubai en middenin de nacht ging onze reis verder naar Japan. Dit zijn natuurlijk wel de meest ideale tijden voor een tussenstop om een stad te bezoeken. Als je bijvoorbeeld in de avond pas aankomt, dan wordt het wat lastiger.
In 20 uur kun je echt een hele hoop doen. Het is best wel pittig, want je hebt met tijdsverschil te maken én je bent behoorlijk lang op. Je kunt dit dan ook het beste op de heenreis doen, dan ben je nog een soort van fris en fruitig ;-).

In dit artikel neem ik je mee naar Dubai in 20 uur!


Wat te doen in Dubai?

Bigger, better, faster, more: Dubai
Dubai is een stad van hoe groter hoe beter. Het lijkt wel of alles hier het grootste en/of hoogste ter wereld moet zijn. Heel bizar deze stad die ineens oprijst in de woestijn. Een aantal van die grote dingen zijn wel echt een must-see als je in Dubai bent.

 

Burj Khalifa

Burj Khalifa tower

Het hoogste gebouw ter wereld, van maar liefst 828 meter hoog, staat in Dubai. De Burj Khalifa. Als je eenmaal boven op het uitzichtdek staat, lijkt de wereld beneden echt een miniatuur. Voor mensen met hoogtevrees zal het even slikken zijn om daar bovenin te staan, maar ik zou dit gebouw zeker niet overslaan!

Burj Khalifa uitzicht
Als je de Burj Khalifa wilt bezoeken, dan is het verstandig om van tevoren alvast een ticket te kopen. Je kunt dan precies invullen op welke dag je wilt én op welk tijdstip. Je kunt dus niet zomaar naar binnen en de kans is groot dat als je zonder reservering komt er geen plek meer vrij is. Ik heb zelf de kaartjes op deze site besteld.

 

Winkelcentra

Dubai Mall

Dubai is een zeer geschikte plek om eens even flink te shoppen. Hier zijn echt alle merken gevestigd, alle grote namen uit de fashion wereld, maar ook ketens zoals de Zara of H&M vind je hier. Shoppen was niet ons doel in Dubai, maar het is zeker leuk om zo'n shopping mall binnen te gaan.

 

Dubai Mall met Aquarium en ijsbaan

Dubai Aquarium

Zo vind je naast de Burj Khalifa het grootste winkelcentrum Dubai Mall. Naast dat je hier natuurlijk flink kunt shoppen, vindt je hier ook het grootste aquarium ter wereld en een indoor ijsbaan. Hoe bizar...

 

Mall of the Emirates inclusief skibaan

Winkelcentrum Mall of the Emirates is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Naast de vele winkels is hier ook een indoor skibaan gevestigd. Ja je leest het goed, een indoor skibaan. Buiten was het zo'n 40 graden terwijl hier de teller onder 0 ging.

 

De souks

Souks

Om het echte Arabische leven te proeven is een bezoek aan de soeks een must. Hier vind je vele specerijen en souverniers. Vergeet niet om ook een bezoek te brengen aan de goudsoek. Soek is Arabisch voor markt.

 

Varen over de Creek

Creek

Een tochtje over de Creek met een abra is een leuke bezigheid om Dubai vanaf het water te bekijken. Er zijn ook de modernere boottaxi's die je kunt nemen, maar wij kozen voor de ouderwetse abra. Hier zit je met de ruggen tegen elkaar in twee rijen op een smalle boot met dieselmotor tussen de locals en wat toeristen.

 

Grootste fontein

Fontein

Na een druk dagprogramma hadden we nog één to do op ons lijstje staan, namelijk de water- en lichtshow van de reusachtige fontein beneden bij de Burj Khalifa. Vanaf 18.00 om de 30 minuten begint er een nieuwe show. Op de maat van de muziek reiken waterpartijen hoog naar de lucht met een spectaculaire choreografie.

 

Moe maar voldaan sloten we deze dag in Dubai af. Natuurlijk zijn er nog veel meer topattracties zoals het 7-sterren hotel en het palmboom eiland. Om alles te kunnen zien moet je zeker een overnachting plannen in Dubai. Ook zou je de hele dag een taxi kunnen huren. Wij hebben eigenlijk alleen maar met de metro gereisd. Dit is absoluut niet ingewikkeld, want er zijn maar 2 verschillende lijnen door Dubai heen. Met een metro dagpas kun je de gehele dag onbeperkt reizen. Dit is een keuze die je maakt. Met de metro vonden wij erg prettig, dan ben je ook van niemand afhankelijk.


Was 20 uur in Dubai de moeite waard? Ja zeker weten! We hebben in ieder geval heel wat kunnen proeven van deze bijzondere stad middenin de woestijn.

Op naar Japan!

 

Ben jij weleens in Dubai geweest? Of zou je er ook een keer naar toe willen?


Be Dazzled!!

 

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •