zondag, 13 maart 2016

Snoep en Snacks in Japan

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
Bijzonder snoep uit Japan! Bijzonder snoep uit Japan!

In Japan zijn er verschillende snoep en snacks in allerlei soorten, maten én smaken te vinden. De meeste mensen in Japan staan erom bekend dat ze een zoetekauw zijn, wat overigens niet aan hun figuur te zien is. Oók zijn ze gek op de smaak van groene thee, wat dan ook veel verwerkt wordt in het snoepgoed.

Tijdens mijn reis door Japan besloot ik om zo veel mogelijk verschillende Japanse snoepjes en snacks uit te proberen en dan vooral hetgeen wat je hier in Nederland niet zo snel tegenkomt. Denk hierbij aan KitKat met groene thee smaak, zoete aardappel ijs, chocolade koekjes in de vorm van een pandabeer, zeewierchips enzovoorts. De diversiteit aan snoep en snacks in verschillende vormen en bijzondere smaken is zeer populair in Japan.

In dit artikel neemt Dazzling Travels je mee naar snoepjes en snacks in Japan. Kijk je mee?

Japans snoep met chocola

In elk supermarktje staan er wel een paar schappen met Japanse snoepjes. Veel van deze snoepjes bevatten chocola. Het is vaak een combinatie van een soort koek met chocola en je komt ze ook in allerlei vormen tegen. Vaak zijn ze per 10 à 15 stuks verpakt en zijn per stuk vaak niet groter dan 1 à 1,5 cm in de omvang. Een lekkere snack voor tussendoor!

Zo vindt je deze snoepjes bijvoorbeeld in de vorm van een mini hamburger, een paddestoel, een pandabeer, je kunt het zo gek niet bedenken. Alleen de kleurrijke verpakkingen roepen al: Neem mij of Eet mij op!

Snoep 7 Hersteld
Snoep 8 Hersteld
Snoep 17 Hersteld
Snoep 18 Hersteld
Snoep 3 Hersteld Hersteld
Snoep 4 Hersteld
Snoep 11 Hersteld Hersteld
Snoep 15 Hersteld

Ook is er snoepgoed te vinden wat vooral uit chocola bestaat. Vaak in combinatie met crunchy stukjes of wafel erin verwerkt. Naast de KitKat die overal te vinden is zijn er ook een heleboel (voor ons) onbekende chocolade bars verkrijgbaar. Eén van mijn favorieten is de Black Thunder, deze nam ik dan ook bijna ieder dag. Tja, je bent een zoetekauw of niet ;-)!

Snoep 6 Hersteld Hersteld
Snoep 16 Hersteld

Pocky

Pocky..... Yes, nog één van mijn favorieten uit Japan! Pocky zijn een soort koek achtige staafjes met chocola eromheen. Ook deze zijn er naast de gewone chocola smaak in verschillende smaken verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld de groene thee variant, aardbei, coconut enzovoorts. Omdat ik pocky zo lekker vond heb ik het pocky spel aangeschaft ;-).

Snoep 19 Hersteld
Snoep 20 Hersteld

Verschillende smaken Japans snoep

Zoals je misschien wel gemerkt hebt zijn er in Japan bijzondere smaken snoep verkrijgbaar. Hier in Nederland komen we qua KitKat vaak niet veel verder dan de bekende gewone variant en als je helemaal los wilt gaan neem je de KitKat Crunchy. In Japan zijn er veel meer verschillende soorten smaken KitKat te vinden. Denk hierbij aan (uiteraard) de groene thee smaak, maar ook smaken als cheesecake, aardbei, pompoen, mint en aardappel worden graag aan de KitKat toegevoegd.

Snoep 2 Hersteld
Snoep Japan 1 Hersteld

Japanse koek van bonen

Nog zo'n lekkernij in Japan zijn de koek/cakejes gemaakt van bonen! De buitenkant is gemaakt van kidney bonen en de binnenkant is gemaakt van adzuki bonen. Een lekkere zoete snack die ook nog eens gezonde ingrediënten bevat en de maag goed vult. Deze lekkernij wordt ook vaak gegeten tijdens de Japanse theeceremonie.

Snoep 5 Hersteld Hersteld
Snoep 9 Hersteld

Gezonde snacks in Japan

Op een markt in Kyoto kwam ik een kraampje tegen waar ze zeewierchips maakten. Ondanks dat ik niet echt gek ben op zeewier, wilde ik dit toch graag proeven. Ik vond het zo lekker dat ik meteen een zak hiervan kocht!

Snoep 13 Hersteld
Snoep 14 Hersteld

Japans DIY snoep

Het meest bizarre snoepgoed wat ik ben tegengekomen in Japan zijn de DIY snoepjes. Snoepjes die je zelf nog in elkaar moet zetten! Ook deze zijn weer in een heleboel verschillende varianten verkrijgbaar. Ik koos voor de sushi snoepjes.

Snoep Diy 1
Japans Snoep Diy 2

Tofu ijs

Tofu ijs is het lekkerste ijs dat ik ooit gegeten heb. Het klinkt eigenlijk helemaal niet zo lekker en dan te bedenken dat ik het tofu softijs in combinatie met een bolletje zoete aardappel schepijs heb genomen. Yummie!! Dit moeten ze echt naar Nederland halen! Ook de smaak van het schepijs was heel erg lekker. Tja, het is weer eens wat anders dan vanille...

Snoep 12 Hersteld


Natuurlijk zijn er nog veel meer bijzondere snoepjes en snacks in Japan te vinden, maar ik moet zeggen dat ik in 2 weken tijd aardig mijn best heb gedaan om zoveel mogelijk verschillende dingen uit te proberen. Qua smaken vond ik bijna alles lekker (ik ben nou eenmaal een zoetekauw), de groene thee smaak vond ik minder. Smaken verschillen!

Wat zou jij weleens willen proeven van bovenstaand rijtje snoeps en snacks uit Japan?

Be Dazzled!!

1 Reactie

  • Reactielink Li vrijdag, 19 augustus 2016 13:06 Geplaatst door Li

    Leuke artikel over Japanse snacks! Voor de liefhebbers van Japanse snacks zijn deze nu ook verkrijgbaar in Nederland waaronder bij Seikatsu.nl

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •