woensdag, 21 november 2018

Lady Speed Stick versus Secret

Geschreven door 
Het verschil tussen Lady Speed Stick en Secret! Het verschil tussen Lady Speed Stick en Secret!

De Lady Speed Stick en de Secret deodorant zijn in beautyland niet geheel onbekend. Waar vele beautyliefhebbers voorheen hun voorraad van deze geliefde producten bij moesten vullen vanuit de Verenigde Staten, zijn deze producten nu gelukkig ook gemakkelijk verkrijgbaar in Nederland.

Wat is het verschil eigenlijk tussen de Lady Speed Stick en Secret? In dit artikel heb ik de Lady Speed Stick Invisible Dry Powder Fresh en de Secret Invisible Solid Powder Fresh tegenover elkaar gezet en test ik ze uitgebreid voor je uit!

Lady Speed Stick Deodorant

De Lady Speed Stick deodorant is de meest bekende antiperspirant uit de Verenigde Staten. Zoals de naam al doet vermoeden komt deze antiperspirant in een stick vorm. Geen spray of rol deodorant dus, hoewel er voor de liefhebbers tegenwoordig ook een roll-on variant verkrijgbaar is. Het merk Speed Stick valt onder het bedrijf Colgate-Palmolive.

Ik hoor je al denken: "Wat is dan het verschil tussen een deodorant en een antiperspirant?

Een antiperspirant gaat net even een stapje verder dan de gewone deodorant en kun je als een soort subgroep van de deodorant zien. Waar een anti-transparant deodorant vooral de zweetlucht verdoezelt, helpt een antiperspirant dat de zweetproductie zelf ook minder wordt. Dit kan een ideale oplossing zijn voor degene met overmatige zweetvorming.

De Invisible Dry Powder Fresh van Lady Speed Stick is de meest bekende antiperspirant van dit merk. De Powder Fresh belooft de gehele dag bescherming te bieden tegen overmatige zweetvorming en geurtjes. Ook zou het geen witte restjes op de huid en kleding mogen achterlaten.

Ik ben benieuwd of het werkt, jij ook?

Ik zal je eerst nog wat vertellen over de andere populaire antiperspirant van het merk Secret.

Secret Deodorant

De Secret antiperspirant deodorant is razend populair in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Secret werd in 1956 gelanceerd als eerste vrouwelijke deodorant en wordt op de dag van vandaag door vele vrouwen gebruikt. Ook deze deodorant is verkrijgbaar in de vorm van een stick. Het merk Secret valt onder het bedrijf Procter & Gamble.

Net als de deodorant van Lady Speed Stick vallen ook de Secret deodorants in de antiperspirant categorie. Je zou bijna denken dat deze 2 merken gewoon dezelfde producten hebben, maar toch is er een verschil! Het grootste verschil is de hoeveelheid aluminiumzouten die deze producten bevatten. De Secret bevat een hoger percentage alumiumzout dan de Lady Speed Stick wat betekend dat de Secret antiperspirant een betere bescherming zou bieden tegen overmatig zweten dan de Lady Speed Stick.

De Invisible Solid Powder Fresh van Secret heeft dus een hoog percentage actief ingrediënt waardoor deze antiperspirant belooft om effectief bescherming te bieden tegen overmatige zweetvorming en voorkomt verkleuring van de kleding.

Opvallend is dat bij gebruik van de Secret antiperspirant wordt aanbevolen om deze voor het slapen gaan aan te brengen zonder dat het de volgende dag opnieuw aangebracht hoeft te worden. Interessant!

Lady Speedstick 1
Secret 1

Lady Speed Stick & Secret Review

Lady Speed Stick of Secret? Welke werkt beter? Uiteraard kunnen meningen en ervaringen hierin verschillen. Laat ik er van tevoren wel even bij vertellen dat ik zelf niet zo heel snel last heb van overmatig zweten, maar wil uiteraard wel fris ruikend de dag doorkomen.

Om de verschillen zo goed mogelijk te testen heb ik van beide merken de Powder Fresh variant gebruikt. Beide zijn in stick vorm en als je ze goed bekijkt verschillen ze ook niet zo veel qua verpakking.

Prijs en inhoud:

 • Lady Speed Stick Invisible Dry Powder Fresh kost € 4,95 en heeft een inhoud van 65 g.
 • Secret Invisible Solid Powder Fresh kost € 5,95 en heeft een inhoud van 73 g.
 • Gemiddeld kost de Secret iets meer dan de Lady Speed Stick.

Lady Speedstick 2
Secret 2

Ingrediënten:

 • Niet geheel onbelangrijk zijn de ingrediënten. Zoals je kunt zien zitten hier een aantal verschillen in. Links zie je de ingrediënten lijst van de Lady Speed Stick en rechts de ingrediënten lijst van de Secret.

Lady Speedstick 3
Secret 3

Geur:

 • De Lady Speed Stick Powder Fresh ruikt lekker fris en fruitig.
 • De Secret Powder Fresh ruikt schoon en fris en heeft iets weg van de geur van babypoeder.
 • De geur van de Lady Speed Stick is duidelijk meer aanwezig dan de geur van de Secret. Persoonlijk vind ik dit geen na- of voordeel. Beide geuren ruiken heerlijk!

Substantie:

 • Beide antiperspirant deodorants hebben naar mijn idee dezelfde substantie. Het zijn beide crème sticks waarbij de substantie stevig is, maar wanneer je het opbrengt toch soepel over de huid smeert.

Lady Speedstick 4
Secret 4

Gevoel:

 • Om het gevoel op de huid goed te kunnen vergelijken heb ik de Lady Speed Stick op mijn linker oksel gebruikt en de Secret op mijn rechter oksel gebruikt.
  Ik had verwacht dat de crème wat plakkerig zou aanvoelen, maar dat is helemaal niet het geval. Voor beide voelt dit exact hetzelfde. Het plakt niet, maar voelt juist verzorgend aan op de huid onder mijn oksels. Tevens voelen mijn oksels beide heerlijk fris.

Werking:

Om de werking van beide producten goed uit te testen heb ik de Lady Speed Stick en de Secret beide een paar opeenvolgende dagen los van elkaar gebruikt.

 • De Lady Speed Stick Powder Fresh
 • De Secret Powder Fresh

Lady Speedstick 5
Secret 5

Conclusie:

Eerlijk gezegd merk ik qua werking weinig verschil. Beide deodorants doen goed hun best om je de gehele dag door fris en fruitig te laten ruiken. Gelukkig voor mij ben ik zelf geen overmatige zweter, maar ik kan me voorstellen dat je, wanneer je wel last hebt van overmatig zweten, eerder gebruik maakt van de Secret antiperspirant.

Overigens heb ik van beide geen verkleuringen in mijn kleding gekregen. Pluspunt!

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Lady Speed Stick vanwege de geur. Deze is net iets meer aanwezig dan de geur van Secret. Dit is natuurlijk echt een persoonlijke voorkeur waarbij je zelf de keuze moet maken of je daar van houdt.

Lady Speed Stick en Secret kopen

Het is allemaal leuk en aardig, maar waar kun je deze Lady Speed Stick en Secret deodorant kopen? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een trip naar de Verenigde Staten te maken...

Zie je dat niet zitten?

Gelukkig zijn deze producten tegenwoordig ook heel gemakkelijk in Nederland verkrijgbaar via de webshop Exclusively.nl. Hier vind je zowel de Lady Speed Stick Powder Fresh als de Secret Powder Fresh inclusief nog meerdere varianten van beide merken!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •