zondag, 06 januari 2013

Trouwplannen? - Bruidskapsel

Geschreven door 
Bruidskapsel planning Bruidskapsel planning

Heb je trouwplannen voor dit jaar? gefeliciteerd!

Maar wat nu?

Er zijn zoveel dingen die je moet regelen.

En hoe gaat alles in z´n werk?

Ik zal je een beetje op weg helpen met je bruidskapsel en bruidsmake-up.

Bruidskapsel planning

Als allereerste hebben jullie natuurlijk een trouwdatum geprikt, dan komen de locaties, kleding, ringen enzovoorts. Wat wil je met je haar? Laat je het langer groeien of wil je juist trouwen met het kapsel dat je nu hebt? Daar zijn heel veel verschillende meningen over. Ik vind dat je hetgeen moet doen waar je je zelf het prettigst bij voelt.

myphoto

In mijn werk als Hairstyliste en Visagiste heb ik al heel wat bruidjes mooi mogen maken. Hieronder volgen een paar tips die misschien wel van pas kunnen komen:

  • Wil je je haar opgestoken hebben op je bruiloft? Zorg er dan wel voor dat je het regelmatig laat knippen. Lang haar met lelijke punten is minder mooi, dan iets korter haar met gezonde punten.
  • Zoek een hairstylist uit waar jij je prettig bij voelt. Dit kan de kapper zijn waar je al jaren komt of juist iemand anders. Er zijn kappers die nooit of bijna nooit bruidskapsels maken en er zijn kappers die daar juist gespecialiseerd in zijn. Vaak kun je hierover informatie vinden op hun website.
  • Heb je geen idee wat je nou precies wilt met je haar? Koop een trouwtijdschrift of ga lekker zoeken naar kapsels op internet. De meeste kappers kunnen ook wat modellenboeken laten zien. Natuurlijk hoef je niet precies te weten hoe je het wilt (de meeste weten dit uiteindelijk wel), vaak kom je hier met de proefsessie wel helemaal uit!
  • De proefsessie! Bij mij wordt er voorafgaand altijd een proefsessie gedaan. Dit is belangrijk voor de bruid als voor de kapper, zo kan er op de trouwdag zelf geen twijfel of onzekerheid ontstaan. Een proefsessie vindt ongeveer 4 weken van te voren plaats. Langer van te voren is nergens voor nodig.
  • Tijdens de proefsessie is het verstandig om een foto/plaatje van de trouwkleding te laten zien, dit in verband met het kapsel om te kijken of het kapsel ook bij de kleding past bijvoorbeeld. Denk aan een heel klassiek kapsel bij een super moderne jurk. Als je een sluier of andere haaraccessoires in het haar wilt, kun je deze tijdens de proefsessie ook gelijk meenemen.
  • Make-up! Voor de visagie gelden bijna allemaal dezelfde tips als voor bij het kapsel. Het werkt voor jou als bruid wel het prettigst om iemand in te huren die beide voor je verzorgd. Dus dan heb je een Hairstylist en visagist in één. Ik zelf hoor altijd van veel bruidjes dat ze het zo prettig vinden dat ik het allebei doe, dan heb je maar 1 persoon nodig.
  • Zorg ervoor dat je op de trouwdag zelf niet naar een salon toe hoeft, maar dat diegene gewoon bij je thuis komt.
  • Tijd om een afspraak te maken. Ook al ga je pas over een half jaar of bijvoorbeeld over 9 maanden trouwen, zorg dat je afspraak alvast vast staat op je trouwdag! Vooral in de populaire trouwmaanden ( voor- en najaar). Een hairstylist en/of visagist heeft maar 1 paar handen!

Hopelijk heb ik jullie een beetje op weg kunnen helpen wat betreft het bruidskapsel en de bruidsmake-up.

Ga je binnenkort trouwen? Ik wens je een mooie dag toe!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •