maandag, 14 oktober 2013

Volume in je krullen maken - haarvraag

Geschreven door 
Meer volume in je krullen Meer volume in je krullen

Zit je letterlijk en figuurlijk met je handen in het haar en heb je een dringende haarvraag? Dan is het item: "Stel je haarvraag aan de kapper" iets voor jou!

In dit artikel behandel ik de vraag: "Ik heb lang krullend haar, alleen mijn krullen zitten alleen aan de onderkant. Hoe kan ik meer krullen bovenop krijgen?"

Meer volume in je krullen maken

Krullen 1

Krullen van jezelf zijn prachtig, maar die wil je natruulijk wel overal in het haar hebben. Het kan zijn dat het haar bovenop gewoon minder krult dan aan de onderkant. Als dit het geval is zou je kunnen overwegen om een grove, milde deel permanent aan de bovenkant te kunnen nemen. Let hierbij wel op dat het echt een milde permanent is. Het haar kan hier namelijk meer van gaan pluizen. Voor zo'n permanent moeten dan het liefst papilotten wikkels gebruikt worden voor een natuurlijk effect. Laat deze behandeling altijd door een professionele kapper doen!

Het kan ook zijn dat het haar (als het heel lang en/of dik is) te zwaar is, waardoor de krullen naar beneden zakken. Je kunt het haar dan het beste een stuk korter laten knippen. Als het haar op één lengte is, dan zou je het haar in lagen kunnen laten knippen. Hierdoor worden de bovenlagen minder zwaar waardoor de krullen beter tot zijn recht komen. Bij dik krullend haar kan uitdunnen ook al een heel stuk helpen.

Het haar drogen met een diffuser kan er ook voor zorgen dat de krullen bovenop wat meer naar voren komen. Een diffuser is een opzetstuk dat je op een normale föhn kan plaatsen. Het is belangrijk dat je met het hoofd onderste boven gaat hangen, de föhn op de laagste blaasstand zet en heel rustig het haar met de diffuser droog blaast. Doordat je onderste boven hangt krijg je ook gelijk meer volume bovenop. Wil je je haar natuurlijk laten opdrogen dan zou je het haar bovenop met een paar klemmen wat rommelig kunnen vastzetten. Het haar droogt dan op deze manier op. Je helpt je eigen krul als het ware een beetje.

Krullen 7

Succes met je krullen!

Heb jij een haarvraag aan de kapper? Stel hem dan hieronder bij de reacties!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •