maandag, 18 juli 2016

Haarvraag | Haarkleur uit laten groeien naar eigen grijze kleur

Geschreven door 
Hoe laat je je haarkleur uitgroeien naar je natuurlijke grijze kleur? Hoe laat je je haarkleur uitgroeien naar je natuurlijke grijze kleur?

Haarvraag | Hoe kun je je haarkleur laten uitgroeien naar de natuurlijk grijze kleur

Ben je het zat om iedere 6 weken je haar weer te moeten verven, omdat de grijze uitgroei dan weer goed te zien is? Zo'n grijze uitgroei ziet er meestal niet zo heel fraai uit. Dus wat te doen?

In dit artikel vind je een nieuwe "Stel je haarvraag aan de kapper" en vertel ik je wat de beste optie is om je haarkleur te veranderen naar de natuurlijke grijze kleur zonder dat je maanden voor gek loopt met een lelijke uitgroei. Lees je mee?

KNIPCURSUS

Stel je haarvraag aan de kapper | Wat te doen om je haarkleur mooi te laten uitgroeien

Op het artikel Welke producten gebruik je voor een uitwasbare haarkleur kreeg ik de volgende haarvraag van een lezeres binnen:

"Ik heb jaren mijn haar geverfd omdat het grijs wordt, maar daar heb ik geen zin meer in. Voor gek lopen met een uitgroei is echter ook niet zo leuk. Kan ik Crazy Color, Id Hair Pow'r of Fudge Paint Box Creative Semi-Permanent Colour gebruiken tot mijn uitgroei is uitgegroeid? Dus semi verven met bruin tot mijn hele haar grijs is en dan gewoon stoppen en het er met een aantal wasbeurten uitwassen?"

Om een haarkleur te laten uitgroeien naar de natuurlijke grijze haarkleur is het niet verstandig om semi haarkleuringen te gaan gebruiken. Vooral omdat het natuurhaar een grijze kleur heeft kun je dit beter niet gebruiken. Waarom? Semi haarkleuringsproducten dekken het haar niet heel erg goed, voor een goede dekkracht heb je haarverf nodig. Ook kunnen semi kleuringen soms een bijzonder effect hebben op grijs natuurhaar. Het kan bijvoorbeeld ineens veel feller uitpakken dan wat gewenst is. Wat je wel kunt doen vertel ik je hieronder.

Hoe laat je een haarkleur mooi uitgroeien?

Een haar groeit gemiddeld 1 centimeter per maand. Als je besluit om niet meer te kleuren kun je zelf uitrekenen hoe lang het duurt voordat een haarkleur helemaal is uitgegroeid. Afhankelijk van de lengte van het haar is dat bij iedereen weer verschillend, kort haar is dus sneller verlost van een haarkleur dan lang haar. Op deze manier kan, maar ziet er niet zo heel erg mooi uit naarmate de uitgroei steeds groter wordt.

De beste optie is om het geverfde haar alvast wat dichter bij de natuurlijk haarkleur te brengen. Grijs verven zou ik niet doen, ook dit ziet er uiteindelijk heel onnatuurlijk uit en er zullen een aantal kleurbehandelingen aan vooraf moeten gaan waar je haar meestal niet van opknapt (denk aan ontkleuren en weer inkleuren).

Zelf adviseer ik altijd om de uitgroei alvast 1 tint lichter te verven dan de gebruikelijke kleur. Hierbij raadt ik aan om highlights aan te brengen in het gehele haar over de vers gekleurde kleur heen. De gehele haarkleur wordt wat lichter van kleur. Als je wat grijze uitgroei krijgt, dan valt de uitgroei al minder op dan met een donkere haarkleur.

Als de uitgroei na een week of 6-8 weer flink zichtbaar wordt, dan kun je het beste weer een paar highlights op de uitgroei in het haar aanbrengen door middel van de kamstreep techniek. Op deze manier valt de uitgroei weer minder op en dat terwijl de uitgroei niet volledig is weggewerkt. Op deze manier kun je zelf bepalen of je na een aantal weken weer wat kamstrepen erbij laat zetten of dat je het verder gewoon laat uitgroeien.

Extra tip: Laat highlights altijd door een professional doen, ga hiermee niet zelf aan de slag!

Lees ook → 5 x je uitgroei wegwerken zonder verf!

Wat kun je nog meer doen? | Haarkleur uitgroeien

Als je liever niet meer wilt kleuren, zou je eventueel deze uitgroei poeder van Fudge kunnen gebruiken. Hiermee kun je de uitgroei wat verdoezelen. Dit soort producten dekken het grijze haar niet volledig, maar het is een mooie manier om de uitgroei wat te camoufleren.

uitgroei bijwerken

Ook was je dit er bij de eerste wasbeurt weer gelijk uit, dus dan zou je het iedere keer opnieuw moeten gebruiken. Op een gegeven moment wordt de uitgroei natuurlijk een stuk groter, dan zou ik overgaan op highlights.

Als je eenmaal je natuurlijk haarkleur weer terug hebt, dan zal de haarkleur een stuk saaier zijn dan wanneer het gekleurd was. Om de grijze kleur wat levendiger te maken zou je er toch nog wat highlights in laten kunnen maken. Dit hoeft niet iedere 6 weken bijgewerkt te worden, omdat de uitgroei veel minder opvalt omdat niet alle haren gekleurd zijn.

Voor een mooie frisse grijze haarkleur zonder gelige waas kun je het haar wassen met een zilver shampoo.

Hopelijk heb ik deze haarvraag iedereen met deze kleurwens op weg kunnen helpen voor het mooiste resultaat! Succes!

Heb jij ook een brandende haarvraag? Stel je haarvraag aan de kapper dan hieronder bij de reacties, dan zie je het antwoord in een volgend artikel tegemoet :-).

Be Dazzled!!

2 reacties

  • Reactielink Ria verspaget vrijdag, 30 juni 2017 15:07 Geplaatst door Ria verspaget

    Ik wilde grijs haar. Ik heb haren laten bleken drie keer daarna grijs geverfd. Nu Ziet mijn haar er blond uit en is in slechte conditie . Ik dacht dat ik grijzer was van mezelf. Er komt uitgroei die donker is en licht . Wat kan ik doen om een mooi geheel te krijgen

  • Reactielink Shona zondag, 14 mei 2017 23:00 Geplaatst door Shona

    Hoe laat ik mijn zwart geverfde haar mooi uitgroeien? Ik heb donker blond haar van nature en dat wil ik wel weer eens terug zien. Ik wil alleen niet met lelijke uitgroei rondlopen en mijn haar kort knippen is voor mij ook geen optie. Mijn haar bleken is volgens mijn kapster ook geen goed idee omdat mijn haar dan kan uitvallen... What to do now?

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •