zondag, 16 juni 2013

Wat te doen aan een jeukende hoofdhuid - haarvraag

Geschreven door 
Wat doe je aan een jeukende hoofdhuid? Wat doe je aan een jeukende hoofdhuid?

Zit je letterlijk en figuurlijk met je handen in het haar en heb je een dringende haarvraag? Dan is het item: "Stel je haarvraag aan de kapper" iets voor jou!

In dit artikel behandel ik de vraag: "Ik heb last van een jeukende hoofdhuid. Wat kan ik daaraan doen"?

Wat te doen aan een jeukende hoofdhuid?

Een jeukende hoofdhuid is best wel vervelend. Je kan er soms echt gek van worden met als gevolg; haren wassen. Maar een veel voorkomende oorzaak van te vaak je haar wassen is jeuk op je hoofdhuid!

Pittig kort rood kapsel

De hoofdhuid heeft een natuurlijke talglaag. Dit is een soort bescherm laagje tegen invloeden van buitenaf. Als het haar gewassen wordt, wordt ook het talglaagje verwijdert. Bij mensen met een droge en/of gevoelige hoofdhuid is het belangrijk dat dit talglaagje niet continue verwijdert wordt.

Was je je haar meer dan 2 keer in de week? Dus bijvoorbeeld iedere dag of om de dag, dan zou ik proberen om dat iets te minderen. Je zal daar even aan moeten wennen. Het klinkt gek, maar dat is echt zo. Als je gewend bent om je haar iedere dag te wassen en je slaat ineens 4 dagen over, dan voel je je echt "vies". Probeer er steeds een dag extra tussen te laten en je zal zien dat het wend. De jeuk zal niet gelijk verdwijnen, ook je hoofdhuid moet hier aan wennen. Na 2-3 weken kan je merken of je minder jeuk hebt op je hoofdhuid.

Ook kan het door gebruik van een bepaalde shampoo komen. Natuurlijk is het belangrijk om een shampoo te gebruiken die geschikt is voor jouw haar en hoofdhuid. Is dit het geval maar heb je toch jeuk en was je je haar ongeveer 2 keer in de week? Dan adviseer ik om een keer een shampoo van een ander merk te proberen. Het kan zijn dat er in de ene shampoo een stofje toegevoegd zit waar je niet zo goed tegen kan, terwijl de andere shampoo dat stofje niet bevat. Het is vaak wel moeilijk te achterhalen welk stofje dat is. Bij shampoos van de drogist kun je hier sneller last van hebben dan bij professionele shampoos van de kapper.

Heb je een droge huid, dan heb je meestal ook sneller een jeukende hoofdhuid. Belangrijk is dat je dan een milde shampoo gebruikt. Nog beter is een shampoo met weinig tot geen extra toevoegingen, zoals geur en kleurstoffen. Er zijn ook speciale sensitive shampoos speciaal voor de gevoelige hoofdhuid.

Eczeem en psoriasis. Heb je last van één van deze aandoeningen op je hoofdhuid? (Dit kan behoorlijke jeuk veroorzaken) Dan zou ik de huisarts raadplegen en krijg je een receptje voor een speciale shampoo hiervoor. Dit kan je dan bij de apotheek ophalen. Maar meestal mag je deze shampoos niet te lang gebruiken. Ik adviseer meestal om regelmatig de hoofdhuid in te smeren met baby olie of olijfolie. Dit doe je 's avonds voordat je naar bed gaat en je spoelt het er 's ochtends weer uit. Dit verzacht de huid lekker.

Hopelijk zit hier een geschikt antwoord voor je bij. Succes!!

Heb jij ook een vraag aan de kapper? Je kunt hem hieronder bij de reacties achterlaten.

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •