zondag, 09 juni 2013

Haren knippen - Haarvraag

Geschreven door 
Hoe vaak laat je je haar knippen? Hoe vaak laat je je haar knippen?

Zit je letterlijk en figuurlijk met je handen in het haar en heb je een dringende haarvraag? Dan is het item: "Stel je haarvraag aan de kapper" iets voor jou!

In dit artikel behandel ik de vraag: "Hoe vaak moet je je haar laten knippen"?

Haren knippen

Hoe vaak je je haar moet laten knippen hangt af van verschillende factoren:

  • Hoe je snel groeit je haar?
  • Welk type kapsel heb je?
  • Hoe is de conditie van het haar?

Gemiddeld groeit hoofdhaar 1 cm per maand. Bij de één groeit het iest sneller en bij de ander groeit het iets langzamer. Na 6 weken (dus ± 1,5 cm) kan het kapsel uit model raken en is het nodig om weer een puntje te laten knippen. Dit ligt dan wel weer aan het soort kapsel dat je hebt.

Lees ook → Zelf je haar doen als je niet naar de kapper kunt!

Krullen 7

Haren knippen kort model

Bij een kort model is het noodzakelijk om na ongeveer 6 weken het haar weer te laten knippen. Je merkt het vaak zelf wel, omdat het haar niet meer lekker zit, het wordt te zwaar, het gaat hangen, kortom je krijgt het niet gemakkelijk meer in model.

Haren knippen half lang haar

Haar dat nog net boven je schouders valt moet ook met regelmaat geknipt worden, wil je dit model behouden. Dit model gaat op een gegeven moment hangen. Je kan het beste je haar na 6 à 8 weken weer laten knippen.

Haren knippen lang haar

Met lang haar hoef je niet zo heel vaak naar de kapper. Een lang kapsel raakt niet zo snel uit model, tenzij je een pony of een lok draagt. Maar het is niet zo dat je bijna nooit je haar hoeft te laten knippen. De punten gaan al een lange tijd mee, dus deze slijten ook. Om je lange haar er mooi en gezond uit te laten zien kun je het beste 3 à 4 keer per jaar een puntje laten afknippen. Als je té lang wacht, zal er in 1 keer een heel groot stuk vanaf moeten. En dat wil je niet, toch?

Conditie van het haar

Dan hebben we nog de conditie van het haar. Dit verschilt bij iedereen. Dik en stevig haar zal minder snel gespleten punten krijgen dan haar dat fijn, droog en/of poreus is. Ook haar dat veel gestyled wordt met warmte tools zal eerder poreus worden dan haar dat alleen maar in een staart of vlecht wordt gedragen.

Extra tip van de kapper

Verzorg je haar goed met de juiste producten, zoals een hitte-bescherming, een goede shampoo en conditioner die bij het type haar past. Dit geldt voor alle haar types en lengtes.

Hoe vaak laat jij je haar knippen?

Heb jij ook een haarvraag aan de kapper? Stel hem hieronder bij de reacties!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •