dinsdag, 28 januari 2020

Low Fodmap Kip Tikka Masala

Geschreven door 
Low Fodmap Tikka Masala!! Low Fodmap Tikka Masala!!

What's for dinner? → Low Fodmap Kip Tikka Masala!

Lekker eten tijdens het Low Fodmap dieet, is het mogelijk? Jazeker! Hoewel we aan de ene kant best wel beperkt worden qua ingrediënten, ben ik na 1,5 jaar Low Fodmap er achter dat er eigenlijk best veel mogelijk is. Hetgeen wat je moet doen is veel zelf maken. Is dat moeilijk en veel gedoe? Nou, eigenlijk valt dat best mee!

Trust me, ik ben geen keukenprinses. Zelfs ik kan tegenwoordig heerlijke Low Fodmap gerechten maken! Je moet alleen even weten hoe dat moet en welke ingrediënten je allemaal wél kunt gebruiken.

Low Fodmap Kip Tikka Masala

Sinds ik dit recept heb ontdekt is Tikka Masala één van mijn favoriete Low Fodmap maaltijden. Ik kwam dit recept tegen op de site van Becky Excell en heb hier mijn eigen variant op gemaakt. Misschien denk je bij de eerste keer als je dit gerecht gaat maken "Wat een hoop handelingen...", maar als je het eenmaal 1 a 2 keer hebt gemaakt zul je merken dat dat best wel meevalt.

Op mijn (nieuwe) YouTube kanaal Dazzling Lifestyle by Tessa ben ik van plan om af en toe eens wat lekkere Low Fodmap recepten te delen. Hierin laat ik zien welke ingrediënten ik gebruik en hoe ik de gerechten maak. Hoewel ik al eerder op deze manier mijn pompoentaart heb gedeeld, noem ik dit mijn eerste "What's for dinner". Tja, in het Engels klinkt het gewoon wat leuker ;-).

Ben je klaar voor de Tikka Masala?

What's for dinner? ↓

Hmmm, ziet er lekker uit, toch?

Wil je dit recept ook eens uitproberen? Voordat je de video iedere keer op pauze moet zetten om alle ingrediënten en handelingen op te schrijven heb ik het hier op mijn blog wat gemakkelijker voor je gemaakt!

Kip Tikka Masala Recept | Low Fodmap

Hieronder heb ik alle ingrediënten en handelingen van mijn Kip Tikka Masala Low Fodmap recept nog eens voor je op een rij gezet!

De ingrediënten:

 • Knoflookolie van Colavita (deze vond ik bij de Intratuin)
 • 2 a 3 wortels
 • 2 el glutenvrij bloem (ik gebruik hier de glutenvrije meelmix van AH)
 • 4 tl kerriepoeder (de kerriepoeder van Verstegen is Low Fodmap)
 • 500 ml kippenbouillon (de kippen bouillonblokjes van Knorr bevatten tegenwoordig uipoeder, dus helaas niet meer geheel Low Fodmap)
 • 4 tl glutenvrije soja saus (ik gebruik hier die van Kikkoman)
 • Kipfilet
 • 1 tl garam masala
 • Pandanrijst
 • Kroepoek (naturel is meestal Low Fodmap)

Hoe maak je het:

 1. Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Vooraf heb ik de wortels eerst 10 minuten gekookt, omdat mijn buik vooraf gekookte groente beter kan verdragen. Je kunt deze handeling eventueel ook weglaten.
 2. Doe wat knoflookolie in de pan en voeg vervolgens de wortels, glutenvrije bloem en kerriepoeder toe. Meng de ingrediënten goed met elkaar en laat dit ongeveer 1 minuut door pruttelen.
 3. Vervolgens voeg je de kippenbouillon en de glutenvrije soja saus toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit vervolgens 20 minuten door pruttelen. Af en toe roeren en je zult zien dat de saus langzaam de juiste dikte krijgt.
 4. Nu wordt het tijd om de stukjes kip toe te voegen samen met de garam masala. Roer alles goed door elkaar en zorg ervoor dat de kip wat ondergedompeld is in de saus zodat het goed gaar kan worden. Na zo'n 8 minuten is het klaar. Check voor de zekerheid of de kip goed gaar is.
 5. Serveer de kip tikka masala met wat pandanrijst (of een ander soort rijst die je lekker vindt) en naturel kroepoek.

Let's connect:

Volg Dazzling Lifestyle by Tessa voor Low Fodmap én glutenvrije tips ook via Instagram!

Eet smakelijk & Be Dazzled!!

Bewaar dit Low Fodmap recept ook op Pinterest

low fodmap tikka masala

Meer in deze categorie: « Glutenvrije producten shoplog

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.