woensdag, 14 februari 2018

Getrouwd!

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(10 stemmen)
Just Married!! Just Married!!

Wie mij op social media volgt is het waarschijnlijk niet ontgaan. Wij zijn getrouwd!!

In dit artikel vertel ik je er alles over, vanaf de voorbereid tot aan de ceremonie, want trouwen in Las Vegas is net even anders dan een traditioneel huwelijk hier in Nederland ;-).

Trouwen in Las Vegas

Had ik van tevoren bedacht dat ik misschien zou gaan trouwen in Las Vegas tijdens onze roadtrip door de USA? Ja en nee. Laat ik beginnen bij het begin!

Na 18,5 jaar verkering zijn ook wij eindelijk getrouwd! Waarom het zo lang heeft geduurd? Onze gedachten over trouwen waren nogal wat verdeeld ;-). Persoonlijk wilde ik zelf heel erg graag trouwen, mijn man was daar wat minder enthousiast over. Eigenlijk kwam dat door alle poespas erom heen.

Na al die jaren had ik er aan de ene kant vrede mee om niet te trouwen, maar aan de andere kant was er toch nog steeds dat verlangen om wel te willen trouwen. Maar ja, je kan moeilijk in je eentje trouwen ;-).

Waarom ik dan persé wilde trouwen? Voor mij persoonlijk voelt het als een bekroning op je relatie, wat voor mij nu, als getrouwde vrouw, inderdaad dat speciale gevoel geeft.

Terug naar Las Vegas!!

Tijdens onze roadtrip verbleven wij 2 nachten in Las Vegas, van 31-12-'17 tot 02-01-'18. Jep, we hebben Oud & Nieuw in Las Vegas gevierd! Zeker een aanrader!! Voor onze reis begon had ik nog wel wat hints gegeven over eventueel trouwen in Las Vegas. Er zijn daar natuurlijk allemaal van die Wedding Chapels. Eerlijk gezegd had ik het idee dat daar niet veel mee gedaan werd. Dat klopte ook wel, want onze trouwdatum stond dus al een paar weken vast. Alles was al geregeld zonder dat ik daar enig idee van had :-).

Op 2 januari waren we uitgecheckt in het hotel The Golden Nugget waar we heerlijk 2 nachten zijn verbleven. De koffers waren ingeladen in de auto en we stonden op het punt om naar onze volgende bestemming dichtbij Death Valley te rijden.

"Hop hop, kom we gaan! Wat zijn we nu aan het treuzelen?"

Met een smoesje hier en daar van "We moeten nog wat foto's maken" en "Kunnen we hier niet nog iets anders doen" raakte ik lichtelijk geïrriteerd. Volgens mijn routeplanning moesten we verder, anders zouden we in tijdnood komen.
Op dat moment was het half 12 en er zou om kwart voor 4 een limousine bij het hotel voor komen rijden. Ik begreep er niets van en dacht eigenlijk "Nou lekker boeiend". Omdat ik ongeduldig werd en nog steeds niets zag aankomen, kon mijn man de verrassing niet meer verborgen houden. Op dat moment werd ik ten huwelijk gevraagd!!

Na al die jaren er mee bezig te zijn geweest was ik zo verrast!! Ik had het niet zien aankomen!! Natuurlijk was mijn antwoord: "JA!!!"

Vanaf dat moment hadden we dus nog 4 uur de tijd voordat we werden opgehaald door een limousine van A Little White Chapel. Alles was geregeld, behalve de kleding.
Nu is in Las Vegas alles mogelijk. Wil je in je gewone kloffie trouwen? Geen probleem hoor, je kunt zelfs met je auto door de trouw drive-inn gaan om te trouwen. Nu het dan toch eindelijk zover was had ik eigenlijk wel de behoefte om dan toch nog ergens een trouwjurk te regelen. En zoals ik al zei: "Alles is mogelijk in Las Vegas!"

We reden naar een bruidswinkel waar ze trouwkleding verhuurden. Trouwjurken in allerlei soorten en maten, je kon zelfs als Elvis en Marilyn Monroe verkleedt gaan. Dát ging ons net iets te ver en wilden toch graag als traditionele bruid en bruidegom gekleed gaan.
Echt, binnen een half uur waren we allebei aangekleed! Werkelijk met alles erop en eraan :-)). De mevrouw van de winkel had een uur de tijd nodig om alles netjes te maken, dus zijn we eerst een broodje gaan eten bij de Subway. Je begrijpt dat er vanaf half 12 een dikke glimlach op mijn gezicht stond en ik mijn broodje niet helemaal op heb gegeten, want ik was toch wel een klein beetje zenuwachtig. Gezonde zenuwen!

Vervolgens hadden we de kleding opgehaald en toen kwam het hilarische gedeelte van de dag. We hadden natuurlijk geen hotelkamer meer, dus waar gaan we ons omkleden? Nou, dat hebben we dus gewoon in de auto gedaan!!

De koffers werden weer uit de auto gehaald, want ik had natuurlijk wel mijn make-up tasje nodig om er nog even een mooie bruidslook van te maken. Ook mijn haar heb ik wat gefatsoeneerd zodat de tiara en sluier mooi ertussen verwerkt konden worden. Toch wel makkelijk als je zelf haarstyliste en visagiste bent ;-).

In mijn Januari Diary zitten wat beelden van deze omkleed sessie verwerkt. Misschien vind je het wel leuk om deze vlog even te bekijken!

Het was tijd om bij het hotel klaar te gaan staan. Er kwam een grote witte limousine aanrijden, speciaal voor ons! De limousine bracht ons eerst naar het License Marriage Bureau om ons huwelijk rechtsgeldig te laten verklaren. Dat betekend dat het huwelijk óók hier in Nederland helemaal officiëel is. Als je dat niet doet, dan is het alleen in Las Vegas geldig. Maar als we dan toch trouwen, dán doen we het gelijk goed!!

Vervolgens bracht de limousine ons naar A Little White Chapel. De Chapel waar ook bijvoorbeeld Joan Collins en Micheal Jordan zijn getrouwd. Ik koos daar mijn bruidsboeket uit die ik natuurlijk ook mee naar huis heb genomen. We moesten nog even wachten, want de trouwambtenaar was nog bezig met een andere huwelijksvoltrekking om vervolgens nog een stel in de drive-inn te trouwen. Toen waren wij aan de beurt!

We mochten plaats nemen in de roze Elvis Cadillac. Hihi, dat was de ceremonie die mijn man had uitgekozen! De muziek ging aan en de Tunnel of Love werd afgesloten voor publiek. Daar zaten we met de trouwambtenaar die naast de auto stond en de fotograaf die gelijk als getuige diende. Meer heb je niet nodig, toch?!

De ringen! Ja, die hadden we ook! Zo'n 17 jaar geleden kochten we vriendschapsringen die we de laatste jaren eigenlijk niet zo heel veel meer dragen. Om de één of andere reden had ik ze meegenomen op vakantie, dus deze gaan nu door als onze trouwringen! En ik heb mijn ring uiteraard weer om!!

trouwringen

Na de "YES I DO" waren we getrouwd!! De ceremonie was kort, maar krachtig. Helemaal perfect voor ons!

Getrouwd en wel werden we door de limousine weer bij het hotel afgezet en stapten vervolgens in onze eigen auto op weg naar de bruidswinkel om onze kleding weer in te leveren. In de winkel kleedden we ons weer om en konden onze roadtrip weer verder voortzetten, want we moesten nog een uurtje of 2 naar onze volgende bestemming rijden ;-).

Onderweg hebben we heerlijk gedineerd bij Denny's, onze favoriete diner. Met een Grand Slam en een Hamburger Menu hebben we genoten van ons huwelijks diner. Uiteraard werd ik in ons motel eerst over de drempel heen gedragen. Misschien een leuk weetje over het motel, zeer gedateerd met roze en groene Aliëns buiten op het terrein ;-).

Helemaal happy genoten we na van deze fantastische en perfecte trouwdag!!

Trouwen in Las Vegas

Zo zie je maar weer, een lange voorbereiding is helemaal niet nodig ;-)!

Ben jij getrouwd? Zo ja, hoe zag jullie dag eruit?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •