vrijdag, 20 mei 2016

Netflix verslaving of verslaafd aan series?

Geschreven door 
Mijn Netflix verslaving! Mijn Netflix verslaving!

Een Netflix verslaving of verslaafd aan het kijken van series? Deze twee zijn bij mij samen één geworden ;-).

Het moment dat je uitgekeken bent op wat er op de televisie verschijnt en je overweegt om een maand lang gratis Netflix te proberen, daar begint het dus mee... Van tevoren bedenk je dat je na die ene gratis maand gelijk het abonnement weer gaat opzeggen. Guess what?

Het heeft best wel even geduurd, want ik wilde er eigenlijk niet aan. Maar sinds een paar maanden ben ik dus ook om en kan ik mijzelf Netflix verslaafd noemen. In dit artikel vertel ik je wat meer over mijn serie (Netflix) verslaving én deel ik je mijn lijstje van wat mijn favorieten series zijn en wat ik minder briljante series vind. Lees je mee?

Serie en film verslaafd op Netflix

Voordat ik series en films via Netflix ben gaan kijken, kijk ik al jaren graag naar een goede film of volg ik een serie. Nu is het absoluut niet zo dat ik me helemaal opsluit en leef als een kluizenaar om naar een beeldscherm te kijken, nee, maar een film of serie kijken is wel een grote hobby van mij. Ook kijk ik lang niet alles, ik kies zorgvuldig mijn favorieten uit.

De genres waar ik van houd kan ik best wel uiteenlopend noemen, maar ik heb een grote voorkeur voor thrillers, horror en fantasy. Uiteraard is een romantische comedy op zijn tijd ook fijn om naar te kijken.

Naar de bioscoop gaan vind ik persoonlijk een heel fijn avondje uit, maar in de laatste jaren is dit best aan de prijzige kant geworden. Ik breng alleen nog een bezoekje aan de bios voor een film die ik echt heel graag op het grote doek wil zien. Dit zijn vooral de films in de fantasy categorie zoals bijvoorbeeld Lord of the Rings, Harry Potter, The Hobbit, maar ook griezelige horrors zoals Paranormaal Activity enzovoorts. En soms maken we nog weleens een uitstapje naar een superheldenfilm.

Naast films kijken ben ik ook groot fan van series kijken. Mijn grootste favorieten van dit moment zijn Game of Thrones en The Walking Dead. Wachtend op een nieuw seizoen kwam de gedachte over Netflix om de hoek kijken. Aangezien dat ik de meeste films die op de tv verschijnen vaak al meerdere keren heb gezien, was ik op zoek naar iets nieuws. Ik hoorde goede verhalen over de serie Homeland, hier is mijn Netflix verslaving begonnen.

Mijn favorieten series op Netflix

Netflix draait vooral om series. Er zijn ook films te vinden, maar het aanbod hiervan valt me een beetje tegen. Er staan ook een aantal goede series op die ik al heb gezien buiten Netflix om, ook deze zal ik benoemen.

The Walking Dead

Ik ben fan van The Walking Dead, een heerlijke zombi-apocalyps. Deze serie heb ik niet op Netflix gekeken, maar hier staat hij wel bij. Seizoen 6 heb ik op tv bekeken en wat valt het tegen als er 3 keer reclame tussendoor komt!

Homeland

Homeland was de eerste serie die ik op Netflix heb bekeken. Dit is zo'n serie die ik in één ruk heb uitgekeken, ik kon niet stoppen. Deze serie gaat over de CIA en het terrorisme, heel spannend!

Prison Break

Prison Break is voor mij alweer een tijdje geleden dat ik deze serie heb gezien. Elke week zat ik klaar voor de tv om een nieuwe aflevering te bekijken. De ene broer probeert de andere ter dood veroordeelde broer te helpen met het ontsnappen uit de gevangenis.

Breaking Bad

Een zieke scheikundeleraar gooit het roer om en probeert de toekomst voor zijn gezin veilig te stellen en begint een handel in crystal meth. Dit is een ander soort serie, het lijkt wat sloom, maar hierdoor zit je er helemaal in. Persoonlijk vond ik deze serie erg goed! Ook deze heb ik niet op Netflix bekeken.

Revolution

Dit is de laatste serie die ik heb bekeken op Netflix en ook hier was ik verslaafd aan. Elke aflevering was spannend! De wereld wordt in duisternis gezet, zonder elektriciteit of wat dan ook. De mensen moeten zich zien te redden.

The Returned

Helaas is hier maar 1 seizoen van. In het begin moet je er even in komen, maar daarna is ook deze serie best verslavend. Het gaat over overleden mensen die weer terug zijn gekomen.

Bates Motel

Een spannende psycho serie waarin Norma en haar zoon Norman Bates een nieuw leven beginnen met het Bates Motel. Spannend waardoor je na elke aflevering verder wil kijken.

Better Call Saul

Deze serie speelt zich af vóór Breaking Bad over de advocaat Saul. Deze serie is iets minder verslavend, maar leuk om zo nu en dan tussendoor te bekijken. Het is hetzelfde soort serie als Breaking Bad, hier moet je dus wel van houden.

Een rijtje spannende series dus ;-) welke mijn persoonlijke favorieten zijn. Er zijn nog een paar series die ik heb bekeken op Netflix waarover ik wat minder enthousiast ben.

Ken je de tv-serie Full House nog van vroeger? Ik was een groot fan en nam de afleveringen zelfs op op een videoband ;-). Toen ik op Netflix Fuller House voorbij zag komen was ik verkocht. Na 2 afleveringen kon ik het niet meer aanzien..... Yep, tijden veranderingen en zo ook mijn interesses.

Nadat seizoen 6 was afgelopen (op tv) van The Walking Dead besloot ik om Z-Nation te gaan kijken op Netflix. Helaas is dit een slap aftreksel van The Walking Dead. Niet heel erg vergelijkbaar, maar het gaat ook om een zombie-apocalyps. Ik heb het hele seizoen wel afgekeken, want heel erg slecht was het nou ook weer niet, maar een tweede seizoen hoeft van mij niet.

En dan is er nog Orange is the new black. Tja, wat zal ik erover zeggen? Het is best een leuke serie om te bekijken, maar geen verslaving voor mij. Ik ben iets minder enthousiast dan de meeste mensen. Misschien komt het nog ;-).

Ben jij Netflix verslaafd? Ik ben benieuwd wat jouw favoriete series op Netflix zijn!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •