zondag, 14 september 2014

Essence Hello Autumn Make-up Look

Geschreven door 
Make-up look met Essence Hello Autumn Make-up look met Essence Hello Autumn

Hello Autumn! De Zomer is helaas bijna voorbij..... Maar dat betekent in beautyland dat er van vele make-up merken nieuwe Herfst collecties worden uitgebracht. Zo ook van Essence.

Herfst Make-up van Essence

Essence heeft de Limited Edition Hello Autumn uitgebracht en ligt op dit moment ook al in de winkels, bij Kruidvat en/of Trekpleister. Er zijn twee verschillende oogschaduw palletjes voor deze LE uitgebracht en ik heb er één van aangeschaft. Het pallet heet 02 Keep Calm & Go For A Walk, heerlijke namen gebruikt Essence altijd voor de make-up producten! Daarbij heb ik ook het groene Eye Pencil uit de LE in de kleur 02 Charlie Seen In Green.

Essence make up

Het andere oogschaduw pallet bestond vooral uit bruintinten, dit pallet heeft drie bruin- en drie groentinten. De groentinten vind ik echt bij de komende Herfst passen. Omdat het wat donkerdere kleuren zijn vond ik het mooi om met dit pallet een groene smokey eyes te maken. Ben je benieuwd naar mijn make-up look, de swatches en mijn mening? Bekijk dan de foto's hieronder!

Essence Oogschaduw

Essence oogschaduw

Op de foto hierboven zie je het oogschaduw pallet. Zoals je kunt zien zitten er drie bruintinten en drie groentinten in. De twee linker kleuren zijn wat meer de nude kleuren die je als highlighter onder de wenkbrauw en in de binnen ooghoek kunt gebruiken. De andere kleuren gebruik je vooral op het bewegend ooglid en in de buiten ooghoek. Op de foto hieronder zie je de swatches van het pallet.

Essence oogschaduw swatches

De kleuren vind ik stuk voor stuk redelijk goed gepigmenteerd, wel hadden ze allemaal wat fal out, dus voorzichtig met het aanbrengen!

Essence Eye Pencil

Essence oogpotlood Essence oogpotlood 2

Het potlood heeft ook zo'n mooie herfstachtige kleur groen. Het ene uiteinde is het potlood zelf en aan het andere uiteinde zit een soort sponsje waarmee je het aangebrachte potlood wat mooier kunt vervagen, ik vind dat wel handig. Op de foto hieronder zie je de swatches van het potlood. De punt voelt zacht, brengt gemakkelijk aan en heeft een goede pigmentatie.

Essence oogpotlood swatches

Essence make-up look

Essence make up look afbeelding 1

Ik heb met dit oogschaduw pallet een groene smokey eyes gemaakt en heb hiervoor vier tinten gebruikt. Als donkerste kleur de aller rechtse tint, de meest linker groen tint, de donker bruine tint en de rechter lichte tint. Als eerste heb ik het potlood gebruikt, hiermee heb ik onder en boven een lijntje gezet en deze wat meer vervaagd met de achterkant van het potlood. Een klein stukje in de binnen ooghoek heb ik vrij gelaten, in de buiten ooghoek heb ik de lijn vanaf de onderkant door getrokken naar een wing.

Essence make up look afbeelding 2

De donkerste oogschaduw breng ik op het bewegend ooglid over de groene potlood lijn aan en laat ik bij de buiten ooghoek boven de groene lijn doorlopen in een wing. Op de foto hieronder kun je wat beter zien dat de wing uit twee kleuren bestaat. vervolgens heb ik de andere groene kleur over de rest van het bewegend ooglid aangebracht tot in de arcadeboog en een klein stukje in de binnen ooghoek heb ik vrij gelaten. De donkere bruintint heb ik op het vrijgelaten stukje aangebracht en wat vervaagd over de groene tint heen. De lichtste kleur heb ik onder de wenkbrauw en in de binnen ooghoek aangebracht. De lijnen bij de arcadeboog heb ik wat vloeiender gemaakt met een blendingkwast. Om de look wat frisser te maken heb ik een nude oogpotlood van Catrice op de waterlijn aangebracht en als finishing touch een paar lagen zwarte mascara.

Essence make up look afbeelding 4

Essence make up look afbeelding 3

Ik ben benieuwd wat je van mijn groene smokey eyes vind met Hello Autumn van Essence!

Aanrader?

Ja! Ik vind dit pallet én het potlood zeker een aanrader. Voor een budgetmerk is de oogschaduw prima en het potlood vind ik verrassend goed. Ook qua kleuren is het weer eens wat anders! Laat de Herfst maar komen ;-)

Wil je ook wat producten van deze Limited Edition aanschaffen? Wees er dan snel bij, want voordat je het weet is het uitverkocht!!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •