vrijdag, 06 februari 2015

Make-up Look met MAC Pigments

Geschreven door 
Make-up look met Mac pigments Make-up look met Mac pigments

MAC is één van mijn favoriete make-up merken. En sinds kort ben ik verkocht aan de pigments van MAC. Een pigment is een super geconcentreerd los kleurpoeder met speciale ingrediënten waardoor de poeder goed op de huid blijft zitten. Want je zou denken dat zo'n losse oogschaduwpoeder ook weer snel van het oog afvalt, maar het tegendeel is waar!

MAC Pigments

De make-up look die ik in dit artikel laat zien heb ik gemaakt met drie verschillende kleuren MAC pigments uit het prachtige doosje uit de kerstcollectie van 2014. De tinten die ik heb gebruikt zijn licht roze, roze-koraal en roze-paars. Kijk je hieronder mee naar de make-up look?

Mac Pigments roze

De kleuren die ik heb gebruikt uit het bovenstaande doosje zijn de licht roze (links), de donkere roze tint met een vleugje peach kleur erin (middelste) en de donkere paars-roze kleur (rechts).

De oogmake-up look

Make up Look MAC Pigments

Zoals je kunt zien op de foto's zorgen deze kleuren in combinatie met blauw en/of grijze ogen er perfect voor om het oog stralend te maken.

Make up Look MAC Pigments.jpg3

Naast de losse pigments heb ik één vaste oogschaduw gebruikt. Dit is de zwarte kleur waarmee ik heel lichtjes een half lijntje boven en een half lijntje onder het oog heb gemaakt. Dit heb ik gedaan om de ooglook nog iets krachtiger te maken.

Make up Look MAC Pigments.jpg6

Als eerste heb ik de lichtste kleur onder de wenkbrauw aangebracht. Vervolgens heb ik de roze kleur in de arcadeboog aangebracht en daarna heb ik de donkere roze-paars kleur op het bewegend ooglid aangebracht. Alle pigments heb ik met een blendingkwast aangebracht zodat de kleuren gelijk mooi in elkaar over kunnen lopen. De pigments zijn ontzettend goed te blenden. In de binnen ooghoek heb ik nog een klein beetje van de lichte kleur aangebracht voor een open effect. Onder het oog net onder de wimperlijn heb ik met alle drie de kleuren een dun lijntje gemaakt. Vanaf de buiten ooghoek naar binnen toe, van donker naar licht. Dit hoeft absoluut niet dik aangebracht te worden, gewoon heel lichtjes voor een compleet effect. Voor een frisse look heb ik op de waterlijn een lichte kleur oogpotlood gebruikt. En als finishing touch een paar laagjes mascara.

Make up Look MAC Pigments.jpg5

Extra tip voor het aanbrengen van de MAC pigments

Je kunt het beste de blendingkwast in de pigment dopen en vervolgens eerst het kwastje lichtjes aandrukken op de hand. Hierdoor voorkom je dat je te veel knoeit met de losse poeder. De pigments zijn heel erg mooi, maar je wilt deze natuurlijk niet over het hele gezicht.

Wat vind jij van de MAC pigments?

Be Dazzled!!

Meer in deze categorie: Make-up Venetiaans Carnaval »

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •