vrijdag, 05 december 2014

Paarse oogmake-up look

Geschreven door 
Paarse oogschaduw Paarse oogschaduw

Paars is één van mijn favoriete oogschaduw kleuren. Meestal maak ik een paarse smokey eye, maar ik vind het ook leuk om wat met de oogschaduw te spelen. Als men een ooglook maakt waarbij de arcadeboog een donkere kleur krijgt, wordt er vaak gekozen voor een bruintint, een veilige kleur. Mij leek het leuk om hier eens wat anders van te maken en ik heb gekozen voor de paarse kleur in de arcadeboog.

In dit artikel laat ik een klassieke oogmake-up look zien met een stoere frisse kleur oogschaduw. Ben je benieuwd? Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe ik deze ooglook heb opgebouwd en welke make-up ik hiervoor heb gebruikt.

Paarse oogmake-up look

make up look paars afbeelding 1

Zoals je hierboven op de foto kan zien gebruik ik vier verschillende oogschaduw kleuren; zwart, licht roze, paars en een lichte highlighter. Het maakt niet zoveel uit welke merken je gebruikt, ik heb hier een mengelmoes van verschillende merken gebruikt. Je hoeft natuurlijk niet per se deze make-upjes aan te schaffen, waarschijnlijk heb je misschien wel ongeveer dezelfde kleurtjes in je stash zitten :-).

make up look paars afbeelding 2

Ik begin met de licht roze kleur. Deze breng ik aan op het gehele bewegend ooglid tot in de arcadeboog. Vervolgens neem ik de paarse kleur, deze breng ik met een blendingkwast aan in de arcadeboog. Ik begin in de buitenooghoek, hier zet ik de paarse kleur iets dikker aan. Dan trek ik de paarse kleur door in de arcadeboog richting de binnenooghoek. Je kan op de foto hierboven zien dat hij niet helemaal doorloopt naar de binnenooghoek, ook de lijn wordt steeds dunner en vager. Je kunt het beste de make-up in laagjes opbouwen. Dus niet in één keer een dikke laag oogschaduw, maar twee of drie keer een klein beetje over elkaar aanbrengen. Hierdoor krijg je het mooiste resultaat. Vervolgens heb ik de lichte highlighter onder de wenkbrauw en in de binnenooghoek aangebracht. Met een schone blendingkwast vervaag ik de kleuren iets meer door elkaar, maar niet teveel want de verschillen moeten nog wel goed zichtbaar zijn. Met de paarse kleur zet ik een half dun lijntje onder het oog vanaf de buitenooghoek. Met de zwarte kleur maak ik een lijntje boven de wimperrand op het bewegend ooglid en trek deze naar buiten toe als een wing. Ik versterk deze lijn nog wat door deze over te trekken met een eyeliner pen. Als finishing touch heb ik een paar laagjes zwarte mascara aangebracht.

Producten die ik heb gebruikt:

  • Naked Basics Pallet, zwart
  • Mac Parfait Amour, paars
  • 88-pallet, licht roze
  • NECT, highlighter
  • Catrice Eyeliner pen
  • Make-up Studio, Mascara 3d extra black

Gebruik jij weleens paarse oogschaduw?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •