woensdag, 25 juni 2014

Mijn mening over make-up

Geschreven door 
Mijn mening over het gebruik van make-up Mijn mening over het gebruik van make-up

Over make-up is altijd veel te zeggen. De één vind het mooi, de ander vind het gebruik van make-up maar niks. Veel mensen hebben een mening over het gebruik van make-up.Als visagiste ben ik veel met make-up bezig. Ook in het dagelijks leven. In dit artikel geef ik mijn persoonlijke mening over het dragen van make-up en waarom make-up een heel mooi product is.

Wel of geen make-up dragen?

Je zal mij zelden zonder make-up zien. Als ik niet aan het werk ben en toch even een boodschap moet doen of zoiets ga ik niet zonder make-up de deur uit. Make-up dragen is eigenlijk ook een soort gewenning. Het scheelt natuurlijk wel of je wimpers en wenkbrauwen van nature heel licht of donker van kleur zijn. Bij mij zijn beide heel erg licht van kleur, dus zonder mascara en aangezette wenkbrauwen zul je mij niet snel zien. Niet dat ik me er voor schaam, ik vind het met gewoon mooier staan. Dan heb ik (vind ik) niet zo'n blote billengezicht :-) Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Ik zeg nu ook absoluut niet dat iedereen make-up moet gaan dragen!!

Make-up maakt je nog mooier!

Met make-up kun je jezelf nóg mooier maken dan je al bent! Je kunt bepaalde delen in het gezicht juist accentueren of de iets minder mooie punten juist iets verdoezelen. Uit ervaring (ik heb veel make-up workshops gegeven) weet ik dat vele dames eigenlijk gewoon niet zo goed weten wat ze met al die make-up producten aan moeten en hoe ze de producten kunnen gebruiken. Dus worden sommige producten maar gauw achterwege gelaten en blijven in het make-uplaadje liggen. Ook krijg ik vaak te horen dat er 's ochtends geen tijd is om zichzelf op te maken. Dit komt natuurlijk omdat er een heel huishouden draaiende gehouden moet worden, vroeg naar het werk of school gaan enz. Geloof mij, als je wilt, dan heb je tijd om je in de ochtend even op te maken. En het hoeft maar 5 minuutjes te duren! Natuurlijk ben je in het begin waarschijnlijk iets langer bezig, maar oefening baart kunst! In het weekend bijvoorbeeld is er misschien wat meer tijd om te experimenteren met make-up.

herfst make up look

Mijn mening over make-up

Er zijn een paar basis make-up producten die het belangrijkste zijn.

  • Wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder: Hiermee zet je de wenkbrauwen aan en kun je de juiste vorm creëren. Wat het makkelijker maakt is af en toe je wenkbrauwen laten epileren, dan zit er een mooie vorm in en hoef je ze alleen maar een beetje aan te zetten. Wenkbrauwen vormen het gezicht, als deze een vreemde vorm of heel licht gekleurd zijn, heeft dat invloed in de uitstraling.
  • Mascara: De meeste dames gebruiken dit wel, maar toch wil ik het even noemen. Vooral als je wimpers licht gekleurd zijn, is het mooi om wat mascara aan te brengen. Hierdoor krijgen de ogen meer uitstraling en komen mooier naar voren. Ook als de wimpers al een donkere kleur van zichzelf hebben vind ik het mooi als ze iets worden aangezet. Hierdoor worden ze wat voller wat een mooiere oogopslag geeft.

make up tips bruiloft

  • Foundation, concealer en poeder: Deze producten gebruik je om de huid wat egaler te maken. Het zal per persoon verschillen welke producten nodig zijn. Zo heeft de één bijvoorbeeld veel last van acne of rode vlekjes, een ander kan pigmentvlekken hebben of rode plekwangen en zo zijn er nog wel wat meer oneffenheden die in het gezicht zichtbaar kunnen zijn. Zelf vind ik absoluut niet dat de huid dicht geplamuurd moet zijn met deze producten. Het mag best nog wat zichtbaar zijn, alleen dan wat rustiger. Dus dikke lagen is echt niet nodig. Vaak helpt een bb-cream of cc-cream ook al een hele hoop om de huid wat egaler te krijgen. Belangrijk bij deze producten is dat je de juiste kleur gebruikt die perfect matcht bij je huidskleur. Mijn tip: vraag in de winkel naar advies!
  • Blush: Een mooie blush op de wangen geeft een gezond en stralend kleurtje. Hierdoor ziet de huid er fris en fruitig uit. Ook hier heb je absoluut niet veel van nodig.
  • Lipgloss: Om de snelle ochtendmake-up af te maken, is lipgloss een must! Hiermee maak je een mooie glans op de lippen. Lipglosses zijn tegenwoordig ook in veel kleurtjes verkrijgbaar.

Als je de bovenstaande make-up producten gebruikt kun je een mooie naturel look creëren, zonder dat het te veel tijd en moeite kost.

Maar we gaan natuurlijk nog een stapje verder!

  • Oogschaduw: Hier kun je heel leuk mee spelen met verschillende kleurtjes en ooglooks. Zwarte oogschaduw vind iedereen altijd heel heftig klinken, maar het is juist heel mooi om hiermee de rand om de wimpers heen aan te zetten. Hierdoor accentueer je de ogen en uiteindelijk ziet het er helemaal niet heel heftig uit, tenzij je er smokey eyes van maakt, wat ook heel mooi kan zijn. Dus niet alleen lichte kleuren gebruiken, dat ziet er snel een beetje te flauwtjes uit. In plaats van zwart kun je ook donker bruin, donker paars of donker groen gebruiken.

kerst makeup 2

  • Shapen: Dit zorgt wel voor de nodige oefening, je moet wel precies weten waar je bepaalde delen in het gezicht iets donkerder en/of iets lichter kunt maken. Maak je iets iets lichter, dan komt dit meer naar voren. Maak je iets iets donkerder, dan valt dit meer weg. Je maakt iets donkerder als je dat punt in het gezicht niet zo mooi vind, denk bijvoorbeeld aan een hele erge uitstekende puntneus. Als je het shapen onder de knie hebt, krijg je een hele mooie vorm van en gloed over het gezicht heen.
  • Eyeliner en oogpotlood: Deze producten gebruik je als je het oog wat meer wilt aanzetten. Je kan de vorm iets veranderen, dus bijvoorbeeld ogen minder hangend maken of groter of juist kleiner laten lijken.

Zo zijn er nog wel wat meer make-up producten die gebruikt kunnen worden, maar dit vind ik de belangrijkste producten voor een dagelijkse en/of avondmake-up.

Heb je geen idee hoe je al deze producten moet gebruiken? Op YouTube zijn er vele tutorials te vinden over verschillende make-up looks, ook op dit blog zijn er diverse artikelen gewijd aan verschillende make-up looks.

Mijn mening over make-up?

Gebruik lekker make-up! Het is leuk en benadruk je mooie punten in het gezicht nóg meer!

Bekijk ook eens de reeks Wat doet make-up?

Wat vind jij van make-up?

Be Dazzled!!

Make-up bij Boozyshop

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •