woensdag, 12 juni 2013

Shapen

Geschreven door 
Shapen Shapen

Shapen, hoe doe je dat nou precies? En op welke plekken kan je shapen? In dit artikel laat ik zien op welke plekken je kan shapen.

Met shapen kun je je gezicht iets meer vormen. Je creëert hier en daar meer diepte én je kunt bepaalde delen van je gezicht corrigeren. De regel van shapen is: alles wat je donkerder maakt valt meer weg! In dit artikel vertel ik je wat meer over shapen.

Op welke plekken shapen?

Make up shapen afbeelding 1

Op het plaatje hierboven heb ik wat shape plekken aangegeven, deze zijn oranje-bruin gekleurd. Ik heb ze als duidelijke strepen neergezet, zodat het wat makkelijker te zien is. Als je het shapen op je gezicht gaat toepassen, dan moet je natuurlijk geen duidelijke strepen neerzetten, maar dan moet het mooi overlopen. Laten we vanaf bovenaan beginnen.

 • De shape is aangebracht in de haargrens, bij de inhammen tot aan de slapen. Hierdoor laat je het gezicht wat smaller lijken.
 • Aan beide buitenzijde van de neus. Als je een brede neus hebt, dan is dit een mooie shape om hem wat smaller te laten lijken.
 • Onder het jukbeen (dus onder de blush). Met deze shape komen de jukbeenderen meer naar voren en creëer je meer diepte.
 • Op het kaakbeen. Ook hierdoor laat je het gezicht wat smaller lijken.

Overige punten die je ook zou kunnen shapen

 • Het puntje van je neus als je een lange puntneus hebt.
 • De punt van je kin als je een uitstekende kin hebt.
 • Onder je kin als je een onderkin hebt.

Dit zijn de meest voorkomende plekken die je zou kunnen shapen. Natuurlijk hoef je het niet op alle aangegeven plekken te doen. Het kan ook bijvoorbeeld alleen onder het jukbeen of langs je neus of een ander deel van het gezicht dat je iets meer wilt verbloemen.

Voor het shapen kun je het beste een matte bruine kleur gebruiken. Dit kan een poeder, een bronzer of gewoon een oogschaduw zijn. Zorg er in ieder geval voor dat het een matte kleur is, dus ook zonder glittertje erin. Neem ook niet een té donkere kleur.

Tip: Dit is een heel fijn contour palette!!

Succes!!

Make up shapen

Shape jij weleens?

Be Dazzled!!

1 Reactie

 • Reactielink Norris woensdag, 16 maart 2016 20:48 Geplaatst door Norris

  I do not even understand how I ended up right here, however I believed this publish used to be
  great. I do not realize who you might be however certainly you're going to a well-known blogger when you aren't already.
  Cheers!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •