woensdag, 10 augustus 2011

Dazzling Beauty in Thailand

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(7 stemmen)
Dazzling Beauty in Thailand Dazzling Beauty in Thailand

Dazzling Beauty in Thailand!

Tijdens een vakantie in het buitenland vind ik het ook altijd leuk en interessant om Beauty te spotten. Met name op het gebied van haar en make-up, maar ook verzorgingsproducten e.d.

Dit jaar ben ik in Thailand geweest; het land van de glimlach!

Beauty in Thailand

Al gauw werd het mij duidelijk dat de thaise vrouw veel aan het uiterlijk doet om er mooi uit te zien.

Natuurlijk niet iedereen. maar zeker wel de meerderheid!

Thailand reis Thailand reis

Mooi gestylde haren of netjes opgestoken. De opgestoken kapsels zijn vaak mooi versierd met spelden, een klem of linten. Deze zijn vaak opvallend met glitters en steentjes ( soms een beetje tegen het kitscherige aan) of in felle kleuren. Dit valt goed op in dat mooie, zwarte, dikke haar. Ook zie je geverfd haar, maar dit zijn geen felle of hele lichte kleuren. Azieatisch haar is wat moeilijker om in alle kleuren gekleurd te krijgen, omdat het zo in en in zwart is. De haarstructuur is niet vergelijkbaar met west-europees haar.

Bijna in iedere straat is er wel een kapsalon te vinden, vooral in de grote steden. Soms zitten er gewoon 2 naast elkaar. De meeste kapsalons zijn qua inrichting heel anders dan bij ons. Soms moet je goed kijken voordat je door hebt dat het een kapsalon is! Geweldig!!

Kapsalons in Thailand

Hieronder zie je foto´s van verschillende kapsalons in Thailand

Thailand reis Thailand reis

Thailand reis Thailand reis

Vooral de laatste 2 kapsalons zijn erg verschillend van elkaar,

beide zijn gevestigd in de stad Bangkok!

Naar de kapper in Thailand

Ook vind ik het zelf een leuke ervaring om mijn eigen haar te laten knippen in het buitenland. In Thailand heb ik een locale kapsalon opgezocht en ben naar binnen gestapt. Al gauw kwam ik erachter dat ze geen woord engels spraken, dus met het woordenboekje uitgelegd dat ik de puntjes eraf wilden hebben.

Eerst werd mijn haar gewassen in een heel klein kamertje. Dat was al een belevenis op zich. Met koud water, 3x shampoo en een haarmasker, nou toen was mijn haar wel schoon!

De lampjes boven de spiegel werden aangezet en de kapster begon met knippen. Ook werd er een paar keer aan mijn haar gevoeld door de andere kapsters, vanwege de haarstructuur van mijn haar. Dat voelt veel fijner en dunner aan en omdat mijn haar zo licht is. Ik vond het heel grappig. Het knippen was prima gedaan. Daarna werd het nog mooi in model geföhnd. Ik heb het gevoel dat ik echt de enigste europese ben die daar in de kapsalon is geweest.

Hieronder de foto´s van de kappersbehandeling

Thailand reis

Thailand reis

Thailand reis

Nagels

Ook houden ze in Thailand van mooi verzorgde en gelakte nagels. Je ziet heel veel verschillende kleuren en ook heel veel nailart met de mooiste creaties. In alle beauty salons kun je ook een manicure nemen, dus vond ik het een mooie gelegenheid om dit te doen. Na een klein uurtje waren mijn nagels weer mooi verzorgd en gelakt. Nagellak is echt overal te koop; in kraampjes, stalletjes, op de markt en zelfs in de supermarkt ( waar je het eigenlijk niet verwacht).

Ben jij weleens in Thailand geweest?

Be Dazzled!!

Meer in deze categorie: Beauty Vlog: Beauty in Cambodja »

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •