donderdag, 16 januari 2020

Het belang van een goede huidverzorging

Geschreven door 
Zorg altijd voor een goede huidverzorging! Zorg altijd voor een goede huidverzorging!

Een goede huidverzorging is van groot belang voor de huid, want dit is namelijk het grootste orgaan van ons lichaam. De huid heeft een beschermde functie voor onze gezondheid, dus is het belangrijk dat deze in goede conditie is. Wanneer de huidbarrière gezond is, is de huid sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

In dit artikel deel ik je handige tips die ik te weten ben gekomen tijdens een interessante lezing van Dermatoloog Drs. Leenarts.

Wat is een goede huidverzorging?

Wat is eigenlijk een goede huidverzorging? Qua verzorgingsproducten is er tegenwoordig zo ontzettend veel op de markt waarbij elk merk haar eigen formules en ingrediënten in producten toepast. Kies je voor een 'natuurlijk' product of juist niet? Is het nodig om tientallen verschillende potjes met crème in de badkamer te hebben staan?

Belangrijk is in ieder geval dat de huidbarrière gezond is. De bovenste huidlaag is de opperlaag en deze vormt de huidbarrière. De huidbarrière kan door allerlei externe factoren verstoord worden waardoor er huidproblemen kunnen ontstaan.

Er zijn vele verschillende huidproblemen waarvan er een aantal heel erg veel voorkomen.

Top 5 huidaandoeningen:

 • Eczeem/droge huid
 • Acne
 • Rosacea
 • Allergie
 • Huidkanker

Met een goede huidverzorging kun je de huidbarrière herstellen en gezond houden. Sommige huidproblemen, zoals bijvoorbeeld een droge huid, zal hier al van opknappen. Andere huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld eczeem hebben een specifieke behandeling nodig. Maar voor bijna elk huidprobleem is het gebruik van neutrale verzorgingsproducten een must om de huidbarrière te ondersteunen.

De volgende tips zijn voor elke huid een goed idee:

 • Dagelijks onder de douche of in bad is niet nodig.
 • Pas op met zeep en te heet water.
 • Smeren!

huidverzorging tips

5 tips voor een goede huidverzorging

Hoewel er natuurlijk veel meer tips zijn voor een goede huidverzorging heb ik een aantal handige tips en weetjes waar je eigenlijk gelijk iets mee kunt doen.

Huidallergie

Wist je dat zo'n 1 op de 4 mensen in Europa een huidallergie ontwikkelt? Een huidallergie wordt onder andere veroorzaakt door parfum en conserveringsmiddelen. Wanneer je eenmaal allergisch bent voor een bepaalde stof, dan kom je hier helaas nooit meer van af. In dit geval kun je beter huidverzorgingsproducten vermijden die parfum, geurstoffen, kleurstoffen en andere allergenen bevatten.

Wist je dat een natuurlijk product niet altijd beter is dan een niet-natuurlijk product? Hoewel men vaak denkt dat natuurlijk altijd gezond is, bevat ook de natuur producten die soms niet goed kunnen zijn voor de mens. Ook natuurlijke oliën of stoffen uit natuurlijke huidverzorging kunnen net als synthetische stoffen een allergische reactie veroorzaken!

Moedervlekken

Moedervlekken, we hebben ze allemaal, de één heeft er wat meer dan de ander. Houd je moedervlekken in de gaten.

Hoe doe je dat?

Zelf checken: Zit er een lelijk eendje tussen die anders is dan de anderen moedervlekken? Vertrouw je het niet? Ga naar de huisarts en/of dermatoloog.

Handig harig moedervlek weetje:

 • Moedervlek met haar? Deze kun je er gewoon uittrekken!

Zonbescherming het hele jaar door!

Smeren, kleren en weren! Zeker in de zonnige zomermaanden is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon. Smeren met een zonnebrandcrème is dan ook zeker een must om huidbeschadiging te voorkomen en huidveroudering tegen te gaan.

Hoewel veel mensen nog steeds denken dat ze de huid alleen in hoeven te smeren als ze gaan zonnebaden is zonbescherming ook zeer belangrijk bij andere buitenactiviteiten zoals tijdens het fietsen, sporten, tuinieren enzovoorts...

In de winter is een zonnebrandcrème niet per se nodig, maar is het WEL belangrijk om een dagcrème te gebruiken met SPF zodat je tóch beschermd bent tijdens de winterse zonnestralen.

Is de zonnebank een goed idee? Nee!

Wel of geen antirimpelcrème?

Wist je dat de beste antirimpelcrème een dagcrème met SPF is?

Op deze manier ben je goed beschermd tegen de zon (in de zomer heb je natuurlijk nog een zonnebrandcrème nodig) én ga je huidveroudering tegen!

Is duurder beter qua huidverzorging?

De prijs van een product zegt eigenlijk niets over de werking ervan. Ben je op zoek naar goede huidverzorgingsproducten? Bekijk dan vooral eerst de ingrediëntenlijst.


Interessant vind je niet? Hopelijk heb ik je wat meer wegwijs kunnen maken wat betreft een goede huidverzorging!

Tip voor de droge huid

 • Voor mijn droge huid gebruik ik nu een aantal weken de droge huid zalf van Drs. Leenarts. Deze gebruik ik als nachtcrème waar mijn huid na een paar weken al duidelijk van is opgeknapt. Aanrader dus!

Heb je interesse in de huidverzorgingsproducten van Drs. Leenarts? Je bestelt ze gemakkelijk via de webshop of bij Etos.

Wees lief voor je huid!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
 • Aanmelden nieuwsbrief

 •