zondag, 14 december 2014

Kerstmarkt Dusseldorf - Dazzling Travels op reis

Geschreven door 
Kerstmarkt Dusseldorf Kerstmarkt Dusseldorf

Kerstmarkt Dusseldorf | Dazzling Travels

Kerstmarkten zijn volop in gang! In Nederland zie je ook steeds meer kerstmarkten ontstaan, maar the place to be voor een kerstmarkt vind ik zelf toch Duitsland!

In Duitsland beginnen meetse de kerstmarkten al halverwege de maand November. In Nederland wordt vaak eerst het Sinterklaas feest gevierd, maar daarna barst ook hier de Kerst gekte los. Een paar jaar geleden heb ik een keer de kerstmarkt in Valkenburg bezocht. Dit is ook erg uniek, omdat de markten in de grotten plaats vinden. Dat is heel erg sfeervol! Dit jaar ging onze voorkeur uit naar Duitsland en we besloten om daar één van de grootste kerstmarkten te bezoeken. Ik zeg ons en we, dat klopt, ik ben samen met mijn moeder en twee zussen op pad geweest. Kijk mee naar onze twee dagen in Dusseldorf.

Kerstmarkt Dusseldorf, Here we come!

Kerstmarkt Dusseldorf

We hebben besloten om met de trein te gaan. Je kan ook met de auto, dat zal ongeveer 3 tot 3,5 uur rijden zijn. Met de trein doe je er iets langer over, maar is ook heel goed te doen. Op de selfie foto hierboven zijn we dus op weg met de trein :-). We vertrokken op zaterdagmiddag, in de ochtend moest ik eerst nog even werken. De nacht van zaterdag op zondag verbleven we in een NH Hotel in Dusseldorf redelijk dicht bij het centrum.

Winkelstraat Königsallee

Kerstmarkt Dusseldorf Kerstmarkt Dusseldorf

Nadat we in het hotel waren aangekomen zijn we gelijk de stad in gelopen om wat te gaan eten. Via de dure winkelstraat (prachtig om te zien) liepen we richting het oude centrum. We hadden ons niet echt goed voorbereid, dus het was wel even zoeken naar een restaurant. En dan ook een restaurant waar er nog plek was.... Al met al vonden we buiten een plekje, ja BUITEN!! Met terrasverwarmers was het heel goed te doen en dat voor eind November!!

Vreemde beelden

Kerstmarkt Dusseldorf

Het beeld op de bovenstaande foto schijnt geluk te brengen. Dit beeld stond pal tegenover het restaurant waar we zaten en hebben dan ook heel veel mensen deze stenen meneer een aai zien geven. Dus, na het eten moesten we dat natuurlijk ook even doen ;-)

Kerstmarkt Dusseldorf

Nog zo'n vreemde vogel! Een stenen meneertje die geld poept, hahaha!! We konden geen wijs uit de tekst die eronder stond. Maar zo wil iedereen wel een bezoek aan het toilet brengen denk ik ;-).

De Kerstmarkt in Dusseldorf

Kerstmarkt Dusseldorf

kerstmarkt Dusseldorf kerstmarkt dusseldorf

Op Zondag bezochten we de kerstmarkt(en). Na een uitgebreid ontbijt gingen we weer richting het oude centrum. Het leuke aan de kerstmarkt in Dusseldorf is, is dat eigenlijk het hele stadscentrum erbij betrokken wordt. Op maar liefst 6 verschillende plaatsen en/of pleintjes is er weer een ander kerstmarktje te vinden. Hierdoor kun je echt die knusse kerstsfeer proeven.

Kerstmarkt Dusseldorf

En natuurlijk horen daar ook de nodige straatartiesten bij.

Kapsalon van hout

Kerstmarkt Dusseldorf

Naast alle kitscherige Duitse kerstaccesoires die er te vinden zijn op de kerstmarkt zijn er natuurlijk ook leuke snuisterijen en etenswaren te koop. Ook worden er oude ambachten vertoond. Zo stond er bijvoorbeeld een kraampje waar een houtbewerker bezig was. Op de foto hierboven zie je één van zijn creaties, een 3d kapsalon van hout. Het is tot in ieder detail perfect nagemaakt, heel mooi en bijzonder handwerk om te zien!

kerstmarkt dusseldorf

Reuzenrad en uitzicht

kerstmarkt dusseldorf

Kersmarkt Dusseldorf

Als je wat tijd over hebt is het leuk om een ritje in het reuzenrad te maken. Je krijgt een mooi uitzicht te zien over Dusseldorf en de Rijn.

Het enige minpuntje aan dit bezoek aan Dusseldorf is dat alle winkels op Zondag gesloten waren. Dit schijnt in bijna heel Duitsland zo te zijn. We waren er eigenlijk van uit gegaan dat alles gewoon open zou zijn, vooral in zo'n grote stad én tijdens de kerstmarkt. Vanaf Zondag 14 December zijn er tot aan de feestdagen koopzondagen, dus wij waren net iets te vroeg.

Op Zaterdag zijn wel alle winkels open, maar wij kwamen pas in de avond aan. Voor het mooie zou je eerst op Zaterdag alle winkels kunnen bekijken (en dat zijn er echt heeeeel veel, ik heb denk ik wel 5 H&M's gezien) en op Zondag struinen over de kerstmarkt.

De kerstmarkt in Dusseldorf is zeker de moeite waard om eens te bezoeken!!

Ga jij nog naar een kerstmarkt dit jaar of ben je al geweest? Ik ben benieuwd welke markt je uitgekozen hebt!

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •