zondag, 08 februari 2015

Rome - Stedentrip

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Stedentrip Rome met Dazzling Travels Stedentrip Rome met Dazzling Travels

Na een paar dagen in Venetië vertoeft te hebben vlogen we door naar Rome! Van Venetië naar Rome is het een klein uurtje vliegen. Al met al ben je door het reizen toch wel de hele dag kwijt. Dat geeft niet, want we verbleven maar liefst 5 nachten in het mooie Rome.

Net als voor Venetië had ik ook voor Rome weinig research gedaan. Natuurlijk wist ik wel een klein beetje wat ik wilde zien, maar ik had geen planning gemaakt. Gelukkig zijn we wel wat gewend qua reizen, dus gewapend met een Rome gids én de tripadvisor app van Rome zijn we de stad gaan verkennen. In dit artikel neem ik je mee naar onze stedentrip in Rome en deel ik mijn ervaringen en tips.

Rome Stedentrip- Dazzling Travels

 

Op eigen houtje naar Rome

Een stedentrip is heel goed om ongeorganiseerd te doen. Wij doen eigenlijk altijd alle soorten reizen op eigen houtje. Voor de stedentrip naar Rome hadden we van tevoren alleen een vliegticket en een hotel geboekt. De vliegticket zijn via schipholtickets geboekt en het hotel heb ik gevonden via booking.com.

 

Hotel in Rome

Voor Rome hadden we voor een 4-sterren hotel gekozen. Natuurlijk niet in hartje centrum, want dan betaal je een godsvermogen! Nee, net buiten het centrum en dichtbij een metro station. Dat is altijd wel een belangrijk punt, zorg dat het hotel gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer en dan het liefst dichtbij een metro station.

 

Vervoer in Rome

In Rome kun je je heel gemakkelijk verplaatsen met de metro. Het is geen ingewikkeld metro netwerk, want er zijn maar 2 lijnen, de blauwe en de rode. Simpeler kan niet! Je kunt op ieder station een ticket kopen van een enkeltje, dagticket tot aan meer dagen arrangementen. Wij hebben voor de RomaPass gekozen. Deze pas gaf ons 3 dagen onbeperkt met het openbaar vervoer inclusief 2 x een gratis entree bij een museum en kortingen. Dit is de beste deal die je kan maken als je minimaal 3 dagen in Rome bent. Hiermee kun je dus de bus en de metro nemen. De Hop-On-Hop-Off bus valt hier buiten.

In vele steden zie je de Hop-On-Hop-Off bussen rijden. Op de eerste dag in een stad gaan wij altijd een rondje met zo'n bus mee. Op deze manier leer je de stad wat beter kennen hoe deze in elkaar steekt én je ziet natuurlijk gelijk de belangrijkste bezienswaardigheden. Je kunt op verschillende plaatsen in- en uitstappen. Vaak is zo'n busticket voor 1 dag voldoende.

Lopen, lopen en nog eens lopen. Rome is een stad met vele mooie gebouwen. De beste manier om al het schoon te bewonderen is te voet. Vergeet dus niet om goede loopschoenen mee te nemen!

 

Bezienswaardigheden in Rome

Met 5 dagen Rome zou je denken dat je alles wel gezien hebt. Nou nee dus! Als je wilt kun je er zo nog wel een week aan vast plakken. Maar na ongeveer 5 dagen ben je ook wel weer verzadigd en is het genoeg. Hieronder laat ik je onze hoogtepunten van Rome zien!

Het Colosseum

Bezienswaardigheden in Rome 1

Het colosseum is één van de bezienswaardigheden die je gezien móét hebben. Wat een groot en bizar bouwwerk is dit! Ook de tour in het colosseum is zeker de moeite waard! Voor de entree hebben we gebruik gemaakt van de Roma Pass, dus dan kun je hier gratis naar binnen én je hoeft niet in de rij te gaan staan (TIP).

Bezienswaardigheden in Rome 2

Op de foto hier boven en onder zie je de binnenkant van het Colosseum. Met de audiotour kom je heel wat te weten over hoe het vroeger allemaal in z'n werk ging. Interessant en bizar. Tip: Kijk van tevoren eens de film The Gladiotor.

Bezienswaardigheden in Rome

 

Palatino en het Forum Romano

Naast het Colosseum bevindt zich de Palatijn en het forum Romano. Een groot complex van vele ruïnes uit het Romijnse rijk. Hier kun je gemakkelijk een paar uurtjes vertoeven, en is ontzettend veel te zien en te lezen op de borden wat er is geweest en wat er "waarschijnlijk" heeft plaats gevonden. Erg interessant om te zien.

Bezeinswaardigheden in Rome 4

Bezienswaardigheden in Rome 5

Bezienswaardigheden in Rome 6

 

Kerken

Rome telt vele kerken. Hoeveel dat er precies zijn weet ik niet, maar ga er maar vanuit dat er honderden zijn! Natuurlijk hoef je ze niet allemaal af te gaan, dat is ook een beetje erg veel. Maar er zijn er wel een paar die zeker een bezoek waard zijn zoals Santa Maria Maggiorre.

Bezienswaardigheden in Rome 7

Je zou er bijna pijn in je nek van krijgen van al die mooie kerken. De één is nog indrukwekkender dan de andere en stuk voor stuk zijn ze allemaal even mooi met de mooie plafonds. Stap je in Rome een kerk binnen, kijk dan vooral even naar boven!

Bezienswaardigheden in Rome 8

Heb je iets op te biechten dan kun je in de vele kerken terecht op de biechtstoel ;-). Ik heb deze nooit eerder in gebruik gezien. Ik dacht eigenlijk dat dat iets van vroeger was, maar hier in Rome wordt er nog volop gebruik van gemaakt.

Bezienswaardigheden in Rome 9

Een ander bijzonder kerkje is de Basilica di S. Clemente. Niet speciaal voor de kerk zelf, maar meer wat er zich onder de kerk bevindt, namelijk een ruïne. Heel bijzonder om te zien.

 

Vaticaan

Bezienswaardigheden in Rome 10

Bij een bezoek aan Rome mag je zeker het Vaticaan niet overslaan! Of je nu gelovig bent of niet, dit is een bijzondere plek om eens geweest te zijn. Een bezoekje aan de Sintpieters Basiliek en het Vaticaan museum met de Sixtijnse Kapel zijn een Must See!

Bezienswaardigheden in Rome 11

Bezienswaardigheden 12

 

Piazza dei Cavalieri di Malta

Bezienswaardigheden in Rome 13

Het sleutelgat dat zich in de deur op de foto hierboven bevindt, zul je niet zo snel in een reisgids tegenkomen. Maar het is zeer zeker de moeite waard om naar deze plek toe te gaan. Zo op het eerste gezicht zie je er weing aan totdat je een blik door het sleutelgat werpt!

Bezienswaardigheden in Rome 14

Op de foto hierboven is eigenlijk nog niet zoveel te zien. Dit komt denk ik door onze camera in combinatie met het licht. Maar wat je in werkelijkheid door de boog ziet is het Vaticaan!

Mooie gebouwen, fontijnen en andere bezienswaardigheden in de avond

Prachtige fontijnen, gebouwen en andere mooie bezienswaardigheden kun je ook perfect in de avond of nacht bezichtigen. Een voordeel hiervan is is dat het niet zo druk is met toeristen én met alle lichtjes ziet alles er eigenlijk nog mooier uit!

Bezienswaardigheden in Rome 15

De bekendste fontijn is de Trevi Fontijn. Helaas stond deze in de stijgers dus er was weinig moois aan te zien. Op de foto hierboven zie je de fontijn bij Piazza Barberini.

Bezienswaardigheden in Rome 16

Op de foto hierboven zie je het Pantheon, en onder het Colosseum.

Bezienswaardigheden in Rome 17

Alleen door de stad wandelen is al een belevenis op zich! Op bijna iedere hoek, in elk straatje of plein is er wel weer wat moois te zien.

Bezienswaardigheden in Rome 18

Laat je verrassen en dwaal wandelend door Rome op zoek naar mooie schatten!

Bezienswaardigheden in Rome 19

Zo kwamen we ook per toeval bij deze plek terecht. Bij deze ruïne, die nu bewoont wordt door een aantal katten, schijnt Caesar zijn laatste adem uitgeblazen te hebben.

Bezienswaardigheden in Rome 20

Overige bezienswaardigeheden die een bezoek waard zijn: Piazzo Navona en Piazza Di Spagna. Bij de Spaanse trappen was het helaas erg druk dus een goed beeld heb ik hier niet van kunnen krijgen. Misschien zou je dit ook het beste in de avond kunnen bezoeken.

 

Oud & Nieuw in Rome

Wil je oud een nieuw eens een keer in een andere stad vieren, dan is Rome een goede plek om het nieuwe jaar in te luiden! Met een heleboel mensen tel je het oude jaar af rondom het Colosseum en luidt je het nieuwe jaar in kijkend naar een prachtige vuurwerkshow vanaf het Colosseum. Dit is een hele bijzondere plek om het nieuwe jaar te starten :-).

Bezienswaardigheden in Rome 21

 

Ben jij weleens in Rome geweest? Of ben je van plan om een keer te gaan?

 

Be Dazzled!!

 

    

Meer in deze categorie: Marrakech Stedentrip »

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •