maandag, 11 mei 2015

Reis naar Japan plannen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(2 stemmen)
Een reis naar Japan plannen Een reis naar Japan plannen

De eerstvolgende grote reis die op de planning staat is Japan! Uiteraard neem ik je in Dazzling Travels van begin tot eind mee met dit avontuur!

Een reis naar Japan kun je natuurlijk compleet verzorgd boeken via een reisorganisatie. Onze voorkeur gaat altijd uit naar “op eigen houtje” reizen! Dus ook voor Japan een complete reis zelf regelen, plannen enzovoorts.

2 volle weken zullen we in Japan verblijven. We hebben voor deze reis besloten om alle overnachtingen van tevoren vast te leggen. In landen zoals Thailand of Cambodja is het iets gemakkelijker om op de bonnefooi een slaapplek te zoeken. Dit ook vanwege de taal en de prijs per overnachting. Het leven in Japan is namelijk niet zo heel voordelig qua prijzen als andere Aziatische landen. Ook omdat we de 2 weken goed willen benutten, willen we zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan het zoeken van accommodaties.

Vliegtickets boeken naar Japan

Vliegtickets kun je tegenwoordig heel gemakkelijk online boeken. De site waar wij meestal boeken is Vliegtickets.nl. Dit keer hebben we rechtstreeks bij de maatschappij geboekt, dat scheelde wel wat in prijs. De ene keer kan dat meer voordeel hebben dan de andere keer. Kijk dus altijd even bij meerdere aanbieders voordat je boekt. Vanaf Schiphol vliegen we naar Tokyo via Dubai. Omdat we rechtstreeks hebben geboekt konden we heel gemakkelijk de tussenstop op Dubai uitrekken naar 20 uur. Jaja, je raad het al! We nemen Dubai ook gelijk mee in onze reis! Alle vluchten vliegen we met Emirates.

Route plannen in Japan

Eigenlijk wist ik niet zo gek veel van wat er te doen en te zien is in Japan. Het viel me dit keer ook niet helemaal mee om de juiste route te plannen. Ik kwam er al gauw achter d.m.v reisgidsen en google dat er zo ontzettend veel is in Japan! 2 weken zijn veel te kort! Het zweet brak me al een beetje uit ;-).

Beginnen bij het begin, we vliegen op Tokyo.

In Tokyo willen we zeker een aantal dagen verblijven, dus het begin van de route stond vast. Hakone, Kyoto, Hiroshima en dan? Normaal sluiten we een backpack vakantie af met relaxen aan het strand. In Japan kan dat wel, maar daar moet je een paar uurtjes voor vliegen en daar hebben we nou net de tijd niet voor. Wat nu?

Toch maar weer reissites, tripadvisor, blogs over Japan en andere routes bekeken. En ja, overal staat er weer wat anders….. De planning heb ik op slot even met rust gelaten. Na een paar weken heb ik er weer eens goed naar gekeken en een uiteindelijke route vastgelegd. Een route die voor ons goed voelt ;-). Ook met de treinkaartjes kwam het op deze manier veel beter én voordeliger uit. Wat wil je nog meer?

Onze route in Japan:

Tokyo - Okayama - Kyoto - Hakone - Tokyo

Tokyo – 5 nachten

Okayama – 2 nachten

Kyoto – 4 nachten

Hakone – 2 nachten

Tokyo – 1 nacht

Vanuit Okayama en Kyoto zijn we van plan om tripjes te maken naar bijvoorbeeld Hiroshima, Osaka, Nara enzovoorts. Het relax gedeelte wordt in plaats van het strand naar de onsen van Hakone.

Met de trein reizen in Japan

De makkelijkste manier om te reizen in Japan is per trein. Er is door heel Japan een netwerk met hoge snelheidstreinen en gewone treinen. Hiervoor kun je het beste een Japan Rail Pass kopen. Je kunt niet van alle treinen gebruik maken met deze pas, maar wel van de meeste. Zo'n pas moet je van tevoren (thuis) al regelen. Een JR Pass wordt via verschillende sites aangeboden. De voordeligste passen vond ik op Japan Rail Pass. Een JR Pass koop je voor 7 dagen, 14 dagen of 21 dagen. Je begrijpt dat hier een prijsverschil tussen zit. Om de kosten niet al te hoog te laten worden heb ik de route zo gepland dat we aan een 7-daagse pas genoeg hebben.

Hotels in Japan

Er zijn in Japan verschillende soorten accomodaties te vinden. Van een 5 sterren hotel, bed-en-breakfast, ryokan tot aan een capsule hotel. In vergelijking met Zuid-Oost Azië is Oost-Azië (zoals Japan) een stuk duurder. Waar je bijvoorbeeld in Cambodja voor € 25,- in een goed hotel kunt verblijven betaal je in Japan al snel € 25,- voor een budget hotel met gedeelde badkamer. Het is maar net waar je zelf voor kiest.

Persoonlijk houden wij niet zo van een gedeelde badkamer en gemeenschappelijke slaapzalen.... We gaan dan wel backpacken, maar dan wel met een beetje luxe. Wil je de kosten voor de overnachtingen niet te hoog laten oplopen, dan is de zoektocht naar accomodatie ook een behoorlijke uitdaging. Via sites als Trivago kom je een heel eind.

De meeste hotels die wij hebben geboekt zijn 2 - 3 sterren hotels. Ik heb er vooral op gelet dat er een goed ontbijt te verkrijgen is, een eigen badkamer en dat de bedden nog een redelijke grootte hebben. Gelukkig staat er in de omschrijving meestal bij als de kamer een klein 2-persoonsbed heeft. En met een klein 2-persoonsbed kun je van de maat 130cm bij 150cm uit gaan ;-). Voor een groter bed betaal je uiteraard ook weer meer. Ook hebben we 1 nacht in een capsule hotel geboekt. De naam zegt het al; je slaapt in een capsule. Niets meer en niets minder! Bijzonder om een keer gedaan te hebben denk ik. Capsule hotels zijn budget hotels in Japan.

Zelf zo'n rondreis in elkaar zetten lijkt een hele klus. Dat is het ook eigenlijk wel een beetje, maar het geeft een hele hoop voorpret én je leert het land vooraf al een beetje kennen.

Welke manier van reizen geeft jouw voorkeur?

Be Dazzled!!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •