zondag, 07 augustus 2016

Tempels en ruïnes in Ayutthaya | Thailand

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
Ayutthaya - Wat Phra Si Sanphet Ayutthaya - Wat Phra Si Sanphet

Must Do: Bezoek de tempels en ruïnes van Ayutthaya in Thailand!

Het stadje Ayutthaya mag je zeker niet overslaan tijdens je reis door Thailand. In de voormalige hoofdstad van Thailand, Ayutthaya, zijn namelijk vele eeuwenoude tempels, ruïnes en Boeddhabeelden te vinden. Een dagje Ayutthaya is daarom een must do tijdens je trip door Thailand!


In dit artikel neem ik je mee naar Ayutthaya. Ik geef je reistips én vertel ik je welke tempels je niet mag missen! Lees je mee?

 

Ayutthaya

Ayutthaya is de oude hoofdstad van Thailand en ligt zo'n 2 uurtjes rijden vanaf Bangkok. In 1991 werd Ayutthaya door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Dat is niet zo heel vreemd als je je bedenkt hoeveel historie er in Ayutthaya te vinden is.

Een bezoek aan Ayutthaya doe je voornamelijk vanwege de vele tempels, ruïnes en Boeddhabeelden deze oude stad rijk is. De meeste mensen bezoeken deze stad voor 1 à 2 dagen, het is dus verstandig om hier zeker 1 overnachting te boeken.

Eenmaal in de stad aangekomen kun je Ayutthaya het beste verkennen per fiets. Bij de fietsenverhuur kun je vaak ook om een plattegrondje vragen en stippel je je eigen route uit. Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden waar je een kijkje kunt nemen, ronddwalen langs de ruïnes en de Boeddhabeelden. Neem de tijd en laat alles op je inwerken, want het is een schitterende stad met veel geschiedenis.

Heb je geen zin om te fietsen, laat je dan rondrijden in een tuktuk. Dit kost wel iets meer dan wanneer je een fiets huurt.

ayutthaya tempel

 

tempels en ruïnes ayutthaya


Tempels en ruïnes in Ayutthaya

Bij sommige tempels en ruïnes in Ayutthaya zul je wat entree moeten betalen, bij andere tempels en ruïnes is de toegang gratis. Je betaald hoogstens 50 Thaise Bath, dus ga voor jezelf na wat je uit wil geven in de stad.

Er zijn natuurlijk wel een paar hoogtepunten die je eigenlijk niet mag missen:

  • Wat Phra Si Sanphet
  • Wat Phra Mahathat
  • Wat Chai Watthanaram
  • Wat Phanan Choeng
  • Wat Lokaya Sutharam

Ayutthaya tempels

 

boeddha ayutthaya


Reistips Ayutthaya

De stad Ayutthaya wordt vaak als stop gedaan van waaruit men verder doorreisd naar het Noorden van Thailand, zoals Chiang Mai en Chiang Rai. Om niet al te gehaast Ayutthaya te bezoeken zou ik hier zeker één overnachting boeken. De volgende dag kun je uitgerust nog wat tempels bekijken om vervolgens je rondreis door Thailand te vervolgen.

Tip: Neem de nachttrein richting Chiang Mai.

Vanuit Bangkok is Ayutthaya op verschillende manieren te bereiken. Je kunt een trein nemen, de bus of een mini-busje. Hier zitten verschillen in qua tijd en kosten. In Bangkok is het vervoer heel gemakkelijk te regelen bij één van de vele reisbureautjes.

tempel ayutthaya


Be Dazzled!!

 

Heb je nog een reisgids of landkaart van Thailand nodig?

lonely planet thailandlandkaart thailandcapitool thailandthailand duikgids

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

DazzlingDazzling Beauty kleinBeauty
  • Aanmelden nieuwsbrief

  •